hyvä käännöspalvelu

Hyvä käännöspalvelu – miksi se on tärkeä yrityksesi menestykselle?

Hyvä käännöspalvelu on elintärkeä kansainväliselle yritykselle. Välillä tarvitaan kääntäjää virallisiin asiakirjoihin, mutta usein kääntäjää tarvitaan nopealla aikataululla ja erilaisille sisällöille. Miten varmistaa, että saa varmasti juuri sellaisen käännöspalvelun, kuin tarvitsee? Tarjoamme tähän muutaman vinkin.

Käännöspalveluissa oleellista on tietää, että tekijällä on aikaisempaa kokemusta ja tietää, mitä tekee. Se ei pelkästään riitä, että osaa kahta eri kieltä, vaan kääntäjän tulisi osata myös kirjoittaa. Tekstien kääntämisessä ei nimittäin puhe ole se tärkein asia, vaan se, että sisältö on käännetty oikein ja ymmärrettävään muotoon, eikä ole tönkköä.

On muutamia tapoja varmistaa, että saat varmasti sellaisen lopputuloksen, mihin voit olla tyytyväinen. Ensisijaisesti suosittelemme aina kysymään referenssejä yritykseltä tai freelancerilta, keneltä oletkaan pyytämässä käännöspalveluiden tarjousta. Aina ei kannata tuijottaa hintaa – vaikka hyviä käännöspalveluita saa edullisestikin, ovat referenssit usein hintaa merkityksellisempiä.

Mikäli käännöspalveluita tarjoavan osapuolen referenssit ovat kunnossa, varmista, että teillä on selkeä yhteisymmärrys siitä, mitä tarvitset. Lähetä mahdollisimman paljon tietoa ja mikäli kyseessä ei ole salaista tietoa, niin jaa alkuperäinen sisältö heti, kun se on jaettavissa.

Paljonko hyvä käännöspalvelu maksaa?

Näin saat varmasti tarkan hinnan juuri kyseiselle sisällölle, eikä hinta muutu yllättäen. Hinnat kannattaa aina sopia kirjallisesti, ettei tule yllätyksiä. Samoin kuitenkaan sisältöön ei saa tulla uusia yllätyksiä. Mikäli olette sopineet tietystä sisällöstä ja tietystä hinnasta, minkä jälkeen muutat sisältöä, voit odottaa sitäkin, että hinta muuttuu.

Tästä syystä on todella tärkeää, että sopimustilanteessa kommunikaatio pelaa. Monet käännöspalveluja tarjoavat toimijat ovat valmiita tekemään muutoksia ja reagoimaan nopeallakin aikataululla, kunhan heille kertoo tarkkaan, mitä tehdä.

Vaikka yritykset kuinka haluaisivat lukea ajatuksia ja osata tehdä etukäteen asiakkailleen sen, molemminpuolinen kommunikaatio on se, mikä varmistaa laadukkaan lopputuloksen. Käännöspalveluista kannattaakin kysyä tarjouksia muutamalta eri toimijalta, niin olet varma siitä, että saat parhaimman tarjouksen – nyt ei ole kyse pelkästään hinnasta, vaan juuri nimenomaan laadusta!

Ota yhteyttä Katriumiin, kun etsit käännöspalvelua. Katrium on suomalaisomisteinen yritys, joka on erikoistunut kansainvälisiin contact center-, tutkimus-, ja liiketoiminnan tukipalveluihin. Lue lisää täältä.

3 Responses

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.