puhelinpalveluiden hyödyt

Puhelinpalveluiden hyödyt yritysten menestykselle

Puhelinpalveluiden hyödyt ovat monenlaiset sekä yksilöille että myös yrityksille. Olet menossa kylään. Ystäväsi ei vastaa puhelimeen, ja vastaa vain lyhyesti viesteihin. Tunnetko olosi tervetulleeksi? Oletettavasti et, ja alat suosia ystävää, joka pitää aktiivista ja lämmintä kommunikaatiokanavaa auki sinuun.

Sama pätee myös yrityksiin. Kommunikaatio on avain kaikkeen sujuvaan ja toimivaan ihmisten väliseen yhteistyöhön. Kommunikaatio vaikuttaa tunnetasolla, ja tiedämme kaikki, miltä tuntuu olo kunnioittavan ja aktiivisen vuorovaikutuksen jälkeen. Epäkunnioittava vuorovaikutus jättää ikävän tunteen, ja jatkossa alamme välttelemään huonon vaikutuksen tehnyttä kommunikoijaa. Mitkä on puhelinpalveluiden hyödyt asiakaspalvelussa ja yrityksen menestyksen kannalta?

Puhelinpalveluiden hyödyt antavat yrityksellesi uskottavuutta

Yritysten menestys voi riippua monista tekijöistä, mutta yksi tärkeimmistä on asiakaspalvelu. Asiakkaat ovat yrityksen elinehto, ja tyytyväisten asiakkaiden saaminen ja säilyttäminen on elintärkeää, jotta yritys voi menestyä. Yksi tehokkaimmista tavoista saavuttaa tyytyväinen asiakaskunta on tarjota laadukasta asiakaspalvelua, joka on nopeaa, ystävällistä ja asiantuntevaa. Tämä on syy, miksi puhelinpalvelut ovat edelleen tärkeitä yrityksille maailmassa, joka kaikki on saatavilla myös digitaalisessa muodossa ilman aitoa ihmiskontaktia.

Myös kommunikoimattomuus on yksi vuorovaikutuksen muoto, ja suoran puheyhteyden epääminen, tai pitkä takaisinsoitto-aika on myös vuorovaikutusta. Kommunikoimattomuus, vaikka se olisi tahatonta, herättää helposti epäluuloa asiakkaissa. Avoimuus ja hyvä kommunikaatio yhdistetään suoraan luotettavuuteen, joka loppupeleissä on isoin ostokäyttäytymiseen vaikuttava tekijä. Kun asiakkaalla on tuotteet ostoskorissa, hakee hän vielä viimeistä vahvistusta luottamukselleen, ja suora puhelinnumero sinetöi kaupan.

Mikään ei korvaa ihmiskontaktia

Ihmiskontaktissa on jotain, mitä automatisaato tai teknologia ei edelleenkään voi korvata: empatia, tunneäly, hienovaraisuus. Joskus ongelman kanssa kamppaileva asiakas ei soita asiakaspalvelijalle saadakseen ainoastaan tietoa, vaan enemmänkin henkistä tukea ja emotionaalista vahvistusta kaupan tekoon. Mikäli asiakkaalle jää kuva, että yrityksen asiakaspalvelijaan oli helppo saada puheyhteys, luottaa hän yrityksen myös jatkossakin olevan reagoiva ja hoitavan koko kaupan kunnialla loppuun asti. Mikäli asiakas on jo tehnyt ostotapahtuman, ja soittaa tukeen saadakseen apua ongelmaansa, voi hyvä ja tehokas asiakaspalvelu auttaa yritystä erottumaan positiivisesti kilpailijoistaan. Ihmisten tunnemuisti on tehokas ja pitkä, ja aito ihmiskohtaaminen, ja sen mukana tuoma tunne vaikuttaa enemmän ostokäyttäytymiseen ja tavoittaa asiakkaan tunnetasolla, kuin mainokset.

Puhelinpalvelun tarjoaminen on monelle yritykselle tärkeä tapa palvella asiakkaitaan. Pienille yrityksille ne tuovat uskottavuutta ja luovat mainetta henkilökohtaisesta palvelusta. Niin ikään isoille yrityksille toimiva asiakaspalvelu on tärkeä, se luo kuvaa, että yritys suuruudestaan huolimatta välittää yksittäisen asiakkaan kokemuksesta. Työtä tehdään asiakasta varten. Asiakkaat haluavat yhä palvelua, vaikka kehitys mahdollistaa asioiden ulkoistamisen. Asiakas on aina ihminen, joka haluaa tuntea olevansa arvostettu.

Puhelin on monessa tilanteessa tehokas työkalu

Koska kuulluksi tulemisen tunne on yksi ihmisen tärkeimpiä tarpeita, puhelinpalvelu auttaa myös rakentamaan vahvempia suhteita asiakkaisiin. Yksilöllinen palvelu ja henkilökohtainen huomio saavat asiakkaan tuntemaan olevansa tärkeä ja arvostettu. Puhelinpalvelun avulla voit tarjota asiakkaille tärkeitä tietoja tuotteistasi palveluistasi sekä vastata kaikkiin heidän kysymyksiinsä. Aidon keskustelun lomassa asiakas saa laaja-alaisemmin sellaistakin tietoa, mitä ei välttämättä sähköpostissa osaisi edes kysyä.

Myös asiakaspalvelija hahmottaa nopeammin asian nopealla soitolla, kuin pitkällä ja hitaalla sähköpostittelulla. Nopea, ja täsmällinen puhelinkeskustelu auttaa hahmottamaan aihekokonaisuuden nopeasti, mikä osaltaan ylläpitää pätevää ja ammattitaitoista yritysimagoa. Pitkä, ja vaivalloinen sähköpostikeskustelu, jossa asioita joutuu tarkastelemaan tuon tuosta, on stressaava kokemus kummallekkin osapuolelle, sekä asettaa yrityksen epäpätevään valoon.

Myös palaute on suorempaa, ja yritys saa arvokasta ja reaaliaikaista tietoa ja palautetta puhelimen välityksellä. Aina ongelmaan ei tarvita välitöntä ratkaisua, vaan asiakas haluaa yksinkertaisesti jakaa kokemuksensa ja mielipiteensä ja tulla nähdyksi. Väärään aikaan tapahtuva puheyhteyteen pääsemisen evääminen voi katkaista asiakassuhteen nopeasti ja pysyvästi, ja turhautunut asiakas löytää taatusti kilpailevan yrityksen, jossa häntä kuunnellaan.

Lopuksi – puhelinpalveluiden hyödyt

Katriumin monikanavaiset asiakaspalveluratkaisut tuovat puhelinpalveluiden hyödyt osaksi yrityksesi kokonaisuutta. Anna asiakaspalveluun erikoistuneiden ammattilaisten hoitaa asiakaskohtaaminen, ja aikasi ja huomiosi jää muuhun! Ota yhteyttä jo tänään!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.