tekoäly

Tekoäly asiakaspalvelussa – Mitä asiakkaat ajattelevat?

Tekoäly (artificial intelligence, AI), tarkoittaa koneiden kykyä jäljitellä inhimillistä päättelyä. Tekoäly on suosittu ja tehokas tapa organisaatiolle vähentää asiakaspalvelukustannuksia samalla kun se tehostaa palveluitaan vastaamaan paremmin asiakkaiden tarpeisiin. Mutta mitä asiakkaat oikeastaan ajattelevat tästä kehityksestä?

Vaikka asiakkaat ovat olleet epäröiviä luottamaan chatboteihin, tilastot osoittavat, että hyvä asiakaskokemus on edelleen ensiarvoisen tärkeää digitaalisille bottipalveluntarjoajille. Yli 63% asiakkaista suosii mieluummin ihmispalvelua, joka koetaan mukavammaksi ja osaltaan helpommaksi. Silti asiakkaat käyttävät ja hyödyntävät automatisoituja palveluita.

Asiakkaan personoitu kokemus tekoälyllä

Tekoäly mahdollistaa ihmistä enemmän kysymyksiin vastaamista, tarjoten nopeampia tuloksia. Se on tehokas ja väsymätön.

Asiakkaat arvostavat kuitenkin henkilökohtaista kokemusta enemmän kuin koskaan. Henkilökohtainen palvelu ihmiseltä ihmiselle lisää turvallisuuden tunnetta ja antaa yritykselle kasvot. Ihmiset haluavat yritysten tuntevan heidät ja heidän ostohistoriansa. Yli 75% asiakkaista suosii yrityksiä, jotka jo tietävät heidän nimensä ja ostohistoriansa.

Asiakkaat arvostavat läpinäkyvyyttä

Yrityksen rehellisyys on tärkeää asiakaspalvelussa sekä mainonnassa, hinnoittelussa ja liiketoimintatavoissa. Nämä periaatteet auttavat rakentamaan ja ylläpitämään luottamusta yrityksen ja asiakkaiden välillä, kun asiakastietoja käsitellään luottamuksellisesti. Tämä parantaa yrityksen rehellisyyttä ja avoimuutta.

On tärkeää varmistaa, että viestintä on linjassa brändin arvojen kanssa, sillä epärehellisyydellä digitaalisella aikakaudella voi menettää asiakkaan luottamuksen, joka on saattanut vaatia vuosia rakentaa.

Tekoäly mahdollistaa tällä hetkellä erilaisia ongelmanratkaisuja ja palveluiden tehostamista. Kaiken kaikkiaan digitaalisessa maailmassa on runsaasti jännittäviä uusia kehityksiä asiakaspalvelun saralla. On tärkeää pysyä ajan tasalla trendeistä, sillä suuntaus muuttuu jatkuvasti.

Tekoäly suojaa asiakastietoja

Yrityksillä on monia tapoja parantaa tietoturvaa. Esimerkiksi digitaaliset tietoturvakampanjat ja digitaalisen turvallisuuden tekeminen osaksi verkkokoulutusta ovat tehokkaita keinoja. Tilastojen mukaan suuri osa petoksista käynnistyy huijausyritysten lähettämistä sähköposteista, joten tietoturvan parantaminen on ehdottomasti järkevä toimenpide.

Nykyisessä digitaalisessa maailmassa on tärkeää ymmärtää ihmisen ja teknologian tasapaino asiakaspalvelussa. Automaatio ja tekoäly voivat parantaa huomattavasti asiakaskokemusta, mutta henkilökohtainen kohtaaminen, kosketus, avoimuus ja rehellisyys ovat edelleen korvaamattomia. Tasapaino auttaa luomaan vahvan luottamuksen asiakkaiden ja yrityksen välille sekä varmistamaan kestävän menestyksen tulevaisuudessa.

Haluatko tietää, mitä asiakkaasi ajattelevat juuri nyt sinun yrityksestäsi? Lue lisää tästä.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.