yrittäjän aikataulu

Yrittäjän aikataulu – Aika on yrittäjälle elintärkeää!

Yrittäjän aikataulu kuvastaa paremmin, kuin mikään muu sanontaa, jonka kaikki olemme varmasti kuulleet: aika on rahaa! Aika on yrittäjälle resursseista arvokkain.  Useimmat yrittäjät tekevät sen virheen, että he käyttävät suurimman osan ajastaan ​​asioihin, joilla ei ole juurikaan merkitystä heidän yrityksensä kannalta. Otetaan esimerkiksi yrityksen omistaja, joka päätyy tuijottamaan laskentataulukoita. Tämä tehtävä koskee vain murto-osaa hänen yrityksensä tuloista. Tiedämme kaikki tilanteen, jossa jäämme hiomaan hyödytöntä yksityiskohtaa kokonaisuuteen keskittymisen sijasta, tai puhelimemme pirisee jatkuvasti kesken tärkeän kokouksen.

Yrittäjät, jotka keskittyvät ei-olennaiseen, tekevät huomaamattaan vahinkoa yritykselleen. He saattavat vaikuttaa toimeliailta, mutta aikaa kuluu hukkaan pieniin askareisiin. Miten tunnistaa tämä haitallinen malli ja optimoida se tehokkaaksi? Miten tunnistaa oleellisimmat asiat yrityksessäsi, joihin fokus kannattaa kiinnittää? Ottakaamme käyttöön Pareton periaate.

Yrittäjän aikataulu ja Pareton periaate

Pareton periaate, eli 80/20-sääntö perustuu 1800-luvun italialaisen insinööri Vilfredo Pareton havaintoon siitä, että 20 prosenttia ihmisistä omisti 80 prosenttia maansa varallisuudesta. Tästä syntyi “harvojen ja elintärkeiden laki”. Ajatus yritysmaailmaan sovellettuna on seuraava: 80% liikevaihdostasi tulee 20% asiakkaista. 80 prosenttia liikevaihdostasi on 20 prosentin työntekijöiden ansiota.

Myös yrityksesi kaikissa toiminnoissa on se 20%, joka on kaiken ydin. Kun tunnistat tämän 20 prosenttia, ja keskityt siihen, tulet huomaamaan miten saat paljon parempia tuloksia liiketoiminnassasi. Ennen kaikkea tämä säästää arvokkainta resurssiasi, eli aikaa. Onhan yrittäjällä käytössä sama määrä tunteja kuin muillakin, ja työ ei koskaan lopu. Siksi ainut vaihtoehto tähän tilanteeseen on tärkeimpien toimenpiteiden tunnistaminen ja niihin keskittyminen, jolloin loppu tehostuu näiden elintärkeiden prosessien myötä.

Yrittäjän aikataulu hyötyy ulkoistamisesta

Mitä tehdä sitten jäljelle jääneelle 80 prosentille? Vaikka se ei kuulu elintärkeisiin toimintoihin, on näilläkin toiminnoilla merkitys. Ne tukevat yrityksen elintärkeää 20 prosenttia omalla tavallaan. Tämä 80 prosenttia kannattaa ulkoistaa mahdollisimman hyvin. Mahdollisimman hyvää ulkoistamisen taitoa kannattaa harjoittaa, ja tässäkin kehittyy paremmaksi ajan kanssa. Opit huomioimaan, mitkä ovat juuri sinun tarpeesi, ja miten saada mahdollisimman täsmällisesti kaipaamaasi apua. Näin huomiosi vapautuu kaikista toistuvista ja rutiininomaisista tehtävistä ulkoistetulle tiimillesi.

Yrittäjän ei missään nimessä kannata tehdä kaikkea yksin. Jos puhumme lopettaneiden yrittäjien kanssa ja kuuntelemme heidän syynsä lopettamisen taustalla, nousee lähes varmasti esiin omien voimavarojen loppuminen. Moni hyvä liiketoimintasuunnitelma ei näe koskaan kukoistavaa menestystään yksinpärjäämisen kulttuurin vuoksi. Siispä, tunnista liiketoimintasi ydin ja tee se täydelliseksi, loput priorisoi ja delegoi.

Miten tunnistaa liiketoimintani 20 prosenttia?

Kun koetamme määrittää tuota liiketoiminnan 20 prosenttia, joka tuo lopulta isoimman arvon valuutassa, voimme käyttää seuraavaa kolmea kysymystä työkaluna tämän määrittämisessä.

Ensinnäkin, tuoko tähän toimintaan osallistuminen minut yhden tai useamman askeleen lähemmäksi tavoitteeseen pääsemistä?

Kuinka tämän toiminnon suorittaminen auttaa minua parantamaan tulosta ja/tai luomaan lisämahdollisuuksia organisaatiolleni? Tässä on hyvä olla strateginen, ja pyrkiä hahmottamaan isoimmat potentiaaliset tulokset. Aivan kuten isoimmat ja potentiaaliset asiakkaat.

Mitä resursseja, näkemyksiä ja kykyjä yritykseni saa tästä hankkeesta, ja kuinka ne soveltuvat auttamaan organisaatiotamme täyttämään muut tarpeet? Eli minkälaisia valmiuksia yrityksemme saa tästä toimenpiteestä, joita voi myöhemmin käyttää strategiseen laajentamiseen.

Mitä enemmän yrittäjinä pohdimme näitä kysymyksiä, sitä lähemmäksi pääsemme kohti liiketoimintamme ydintä ja onnistumista.

Ota yhteyttä jo tänään!

Katrium on kumppanisi matkalla menestykseen. Tarjoamme liiketoiminnan tukipalveluita kansainvälisesti ja kotimaassa. Vastaamme liiketoimintasi tarpeisiin räätälöidysti vuoden jokaisena päivänä ja hoidamme kaikki toimiston juoksevat rutiinihommat vankalla kokemuksella. Yrittäjän aikataulu vapautuu, kun valitset Katriumin. Valitset tällöin mahdollisuuden keskittyä olennaiseen – ajamaan liiketoimintaasi eteenpäin. Tervetuloa voimaannuttavaan yhteistyöhön Katriumin kanssa kohti menestyksekästä tulevaisuutta!

Ota yhteyttä tästä linkistä ja jutellaan lisää!

5 Responses

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.