etäassari

Etäassari eli virtuaaliassistentti – 5 syytä miksi kannattaa palkata

Etäassari eli virtuaaliassistentti auttaa yrityksesi arkea pyörimään tehokkaasti ja vaivattomasti. Monet pienyrittäjät voivat kokea arkipäiväisten hallinnollisten tehtävien järjestelyn työlääksi ja vaivalloiseksi kaiken muun hoidettavan ohella. Pienyrityksillä, kuten kaikilla muillakin yrityksillä, tulee päivittäin vastaan lukuisia erilaisia hallinnollisiin tekijöihin, aikatauluihin sekä muihin asioihin liittyviä ongelmia vastaan. Tämän seurauksena monet asiat siirretään hoidettavaksi myöhemmin, eikä hallinnollisten tehtävien hoitaminen ole, ehkä aina se ykkösjuttu, vaan asiakkaat, yrityksen pyörittäminen ja myynti tulevat luonnollisesti ensin. Tehtävien siirtäminen myöhemmäksi ei kuitenkaan poista niitä, vaan ne usein tämän vuoksi saattavatkin jäädä kokonaan hoitamatta. Tästä voi tietenkin seurata yritykselle monenlaisia ongelmia. Etäassistentin palkkaaminen voi ratkaista kaikki nämä ongelmat. Sillä aikaa kun etäassistentti hoitaa juoksevat asiat, saat itse keskittyä täysillä yrityksesi kokonaiskuvaan ja johtamiseen.

Mitä etäassari oikein tarkoittaa?

Virtuaaliassistentti eli toiselta nimeltään etäassistentti tai etäassari on yksi uudemmista ammateista, jonka internetin maailma on tehnyt mahdolliseksi. Kuten jo nimikkeessä oleva “virtuaali” -sana kuvastaakin – työ hoituu pääosin erilaisen teknologian välityksellä. Virtuaalisesti hoidettava työ on siis yleensä mahdollista hoitaa muualtakin, kuin itse yrityksen toimistolta käsin. Niinpä virtuaaliassistentin rinnalle on tullut käyttöön termi “etäassistentti”, joka nimensä mukaisesti on assistentti, joka työskentelee jossain muualla kuin toimistolla, ainakin osan ajasta.

Vaikka työ pääsääntöisesti tapahtuu tietotekniikkaa ja internetiä hyödyntäen on toimenkuva etäassistentilla ja ihan tavallisella assistentilla varsin samanlainen. Etäassistentti siis hoitaa kaikki tavalliset assistentin työt, kuten hallinnolliset asiat sekä tapaamiset ja niin edelleen. Useat etäassistentit ovat kuitenkin erikoistuneet johonkin tiettyyn alaan, kuten esimerkiksi tiedottamiseen, markkinointiin tai kotisivujen ylläpitoon.

5 syytä miksi sinun tulisi palkata virtuaaliassistentti

1. Säästät huomattavasti aikaa

Päivittäinen laskujen tekeminen ja lähettäminen sekä voittojen ja tappioiden prosessointi, vie huomattavan määrän aikaa, joka yrittäjä voisi käyttää huomattavasti tehokkaammin muiden asioiden hoitamiseen. Etäassistentin avulla, voit keskittää aikasi sinne missä läsnäolosta ja huomiotasi kaivataan eniten ja jättää laskut ja muut hallinnolliset asiat etäassistentin hoidettavaksi.

Jokainen meistä on kuullut “Aika on rahaa” -sanonnan, minkä takia jokaisella yrityksellä tulisi olla olemassa etäassistentti, joka vapauttaa yrityksen omistajan tai johtajan niin sanotusti turhanpäiväisistä tehtävistä. Palkkaamalla etäassistentin osaavasta yrityksestä, kuten esimerkiksi meiltä Katriumilta, voit huoletta keskittyä omien olennaisten tehtäviesi hoitamiseen.

2. Etäassistentin käyttö vähentää kustannuksia

Kuten jo aiemmin mainitsimmekin, etäassistentti tosiaan avustaa sinua etänä, minkä ansiosta yrityksesi säästyy joukolta erilaisia kuluja, joita tavallisen assistentin palkkaamiseen menee. Etäassistentit työskentelevät yleensä omasta kodistaan käsin, joten sinun ei tarvitse käyttää rahaa esimerkiksi toimistotiloihin tai -tarvikkeisiin hänen osaltaan. Palkkaamalla etäassistentin toisen yrityksen kautta, vältyt myös erilaisilta muilta kuluilta kuten esimerkiksi vakuutusmaksuilta ja niin edelleen.

3. Yrityksesi tuottavuus kasvaa

Etäassistentin toimenkuvaan kuuluvat esimerkiksi sähköpostien hallinta, tietojen käsittely, puheluihin vastaaminen, kauppiaiden ja asiakkaiden kanssa keskustelu sekä palkanmaksu, ovat osa etäassistentin työtä. Kaikki tämä on siis sinun käsistäsi pois, jolloin tuottavuus kasvaa nopeasti. Pääset nimittäin itse keskittymään yrityksen kasvuun ja kehittämiseen.

4. Toimiston konfliktit eliminoituvat

Meille kaikilla on tuttua erilaiset konfliktit toimistojen sisällä työtovereiden välillä, jotka haittaavat tietenkin yrityksen toimintaa. Virtuaaliassistentti, joka työskentelee etänä, mahdollistaa sen, että sinun ei tarvitse murehtia erilaisten konfliktien kehittymisestä etäassistentin muiden kollegoiden kanssa.

5. Joustavuutta palveluun

Useimmat virtuaaliassistentit ovat hyvin joustavia; he voivat vastata puheluihin ja sähköposteihin myös toimistoaikojen ulkopuolella, mikä mahdollistaa yrityksen sujuvan toiminnan ja asiakaspalvelun.

Mistä löydän etäassistentin?

Katriumilla tarjoamme kattavat ja osaavat etäassistentin palvelut. Ammattitaitoiset ja luotettavat virtuaaliassistenttimme hoitavat yrityksesi hallinnolliset tehtävät ja asiakaspalvelun, jolloin voit itse keskittyä siihen, mikä sinulle on tärkeintä! Mikäli osaava, monikielinen ja luotettava etäassari kuulostaa hyvältä lisältä sinun yritykseesi, ota meihin empimättä yhteyttä täältä.

3 Responses

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.