asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun ulkoistamisen hyvät ja huonot puolet

Kuten meistä jokainen varmasti tietää asiakaspalvelu on yksi tärkeimmistä osista, jolla varmistetaan yrityksen moitteeton toimivuus ja asiakkaiden positiivinen kokemus yrityksen palveluita käyttäessä ja etenkin mahdollisten ongelmien ilmetessä. Etenkin pienyrittäjille, mutta myös suuremmille yrityksille, asiakaspalvelun hoitaminen kaiken muun ohella voi tuntua hyvinkin raskaalta sekä työläältä. Helppo ja hyvä keino tästä pinteestä pääsemiseen, on tietenkin asiakaspalvelun ulkoistaminen.

Mitä asiakaspalvelun ulkoistaminen käytännössä tarkoittaa?

Asiakaspalvelun ulkoistamisella tarkoitetaan tilannetta, jossa yritys palkkaa kolmannen osapuolen hoitamaan asiakaspalvelun heidän puolestaan. Tällainen kyseinen kolmannen tahon yritys antaa omien työntekijöidensä hoidettavaksi heidät palkkaamansa yrityksen asiakaspalvelun; sisältäen puhelut sekä muun kommunikoinnin kuten esimerkiksi chatin ja sähköpostin. Suurin osa ulkoistettu asiakaspalvelua ja -tukea tarjoavista yrityksistä ovat osa puhelinkeskuspalveluita, kuten myös Katriumilla.

Asiakaspalvelun ulkoistaminen käytännössä tarkoittaa sitä, että sinä voit yrittäjänä nukkua yösi rauhassa ja päivisin keskittyä itse yrityksen johtamiseen, kun joku muu pitää huolen siitä, että yrityksesi asiakkaat saavat mahdollisimman hyvää palvelua vuorokauden kaikkina aikoina.

Asiakaspalvelun ulkoistamisen hyvät puolet

Asiakaspalvelun ulkoistamisen hyvät puolet:

  1. Taloudelliset säästöt
  2. Parempi kattavuus
  3. Enemmän resursseja
  4. Vähemmän päänsärkyä yrittäjälle

Vaikka osa saattaa kokea asiakaspalvelun ulkoistamisen turhaksi menoeräksi on se usein kuitenkin loppupeleissä sijoitus, joka tuottaa tulosten lisäksi myös säästöjä yrityksellesi. Oman yrityksen sisäisen asiakaspalvelijan kouluttaminen ja palkkaus vie paljon aikaa sekä rahaa, kun sen sijaan voit palkata osaavan yrityksen osaavalla henkilökunnalla hoitamaan tämän puolestasi.

Lisäksi asiakaspalvelun ulkoistavia tarjoavilla yrityksillä on todennäköisesti käytössään enemmän resursseja kuin tavallisella pienyrittäjällä. Resurssit pitävät sisällään mm. osaavan henkilökunnan määrän sekä laitteiston asiakaspalvelun hoitamiseksi. Paremmat resurssit mahdollistavat myös lyhyemmät vasteajat, sillä linjana päässä on jatkuvasti joku valmiina vastaamaan. Myös kattavuus on parempi, sillä yritykset tarjoavat palveluitaan ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Lisäksi kieli valikoima, joka yrityksillä on saatavilla, on usein huomattava. Katriumilla esimerkiksi on tarjolla palveluita jopa 64 eri kielellä. Näin ollen pidät huolen, että myös kansainväliset asiakkaasi saavat parasta mahdollista palvelua, jopa omalla äidinkielellään asioidessaan sinun yrityksesi kanssa.

Asiakaspalvelun ulkoistamisen huonot puolet

Asiakaspalvelun yllä mainitut hyvät puolet ovatkin varmasti laajalti tiedossa yrittäjien keskuudessa. Monia pienyrittäjiä; ja toki muitakin yrittäjiä, varmasti kiinnostaakin siis, mitä ovat ne mahdolliset huonot puolet asiakaspalvelun ulkoistamisessa.

Asiakaspalvelun ulkoistamisen huonoja puolia ovat:

  1. Ei tarpeeksi tuntemusta yrityksesi brändistä
  2. Jäykät palvelusopimukset

Useat yritykset, jotka tarjoavat asiakaspalvelun ulkoistamista eivät välttämättä ota huomioon brändiäsi ja yritystäsi sekä arvoja ja strategioita, joita yrityksesi noudattaa, mikä tietenkin heijastuu heti myös asiakaspalveluun. On tärkeää, että asiakaspalvelun ulkoistavia palveluita tarjoava yritys on kunnollinen kumppani yrityksesi toiminnalle, eikä vain määräysten seurailija.

Katriumilla pyrimme kuitenkin tekemään mahdollisimman tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa ja saamaan mahdollisimman hyvän kuvan yrityksen arvoista, jotta voimme palvella heidän asiakkaitaan parhaalla mahdollisella tavalla ja tietämyksellä; yritykselle tärkeitä arvoja noudattaen.

Koska monet yritykset, jotka tarjoavat asiakaspalvelun ulkoistamisen palveluita, ovat osa puhelinkeskuksia, saattavat sopimukset, joita he asiakkailleen tarjoavat olla hyvin jäykkiä, vaatien pitkäaikaisempaa sopimusaikaa sekä muita minimivaatimuksia. Olemme kuitenkin jo vuodessa 2022, joten olisi suotavampaa yrityksille, mikäli palveluita tarjoavien yritysten sopimukset olisivat joustavampia.

Katriumilla meille on tärkeää tarjota meidän asiakkaillemme; eli teille yrittäjille mahdollisimman miellyttävä kokemus, minkä vuoksi pyrimme olemaan sopimuksissa mahdollisimman joustavia, jolloin pääsemme kaikkia osapuolia tyydyttävään sopimukseen. Emme siis tarjoa ainoastaan hyviä asiakaskokemuksia teidän asiakkaillenne, vaan myös teille itsellenne!

Mikäli asiakaslähtöinen, osaava ja luotettava asiakaspalvelu kuulostaa sinun yrityksellesi sopivasta, on Katrium sinulle varmasti sopiva vaihtoehto asiakaspalvelusi ulkoistamiseen! Yhteystietomme löydät täältä.

Tags: No tags

3 Responses

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.