contac center

ULKOISTETTU CONTACT CENTER TEHOSTAA MUUTAKIN KUIN ASIAKASPALVELUA

Ulkoistamista ei kannata säikähtää tai pelätä. On monia sellaisia osa-alueita yrityksessä, joita yrityksen ei yksinkertaisesti kannata tehdä itse. Onkin tärkeää tunnistaa omassa yrityksessä ne asiat, jotka eivät välttämättä toimi niin hyvin tai tehokkaasti kuin sen tarvitsee. 

Contact center on yksi ensimmäisiä asioita, jonka voi ulkoistaa ammattitaitoiselle toimijalle. Contact centerin ulkoistamisessa on monia hyviä puolia. Yritys, jolle palvelut voi ulkoistaa, vastaa juuri niistä asioista, mistä ollaan sovittu. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että mikäli esimerkiksi asiakaspalvelu on ulkoistettu, on ulkopuolinen yritys siitä täysin vastuussa. 

Silloin esimerkiksi yritykseen eivät vaikuta sairaspäivät tai muutkaan yllättävät muutokset, vaan asiakaspalvelu hoidetaan laadukkaasti mutkista huolimatta ja ulkopuolinen yritys varmistaa, että kaikki pelaa juuri kuten on sovittukin. Contact centerin ulkoistaminen ei ole pelkkää asiakaspalvelun ulkoistamista.  

Asiakaspalvelu ei välttämättä ole aina pelkkää asiakaspalvelua. Sitä voidaan tehdä esimerkiksi myynnillisestä näkökulmasta. Jokainen asiakaspalvelija, joka on mukana, on koulutettu tehtäväänsä. Mikäli yritys kaipaa lisämyyntiä, ulkoistettu contact center voi hoitaa sen. 

Yrityskuva paremmaksi panostamalla asiakaspalveluun

Ulkoistettu contact center antaa myös mahdollisuuden ylläpitää kaikkia mahdollisia kanavia, joita pitkin asiakkaat voivat ottaa yhteyttä. Oli kyseessä sitten chat, sähköposti tai puhelin, asiakas saa itse päättää, mitä suosii. Tämä antaa yrityksestä laadukkaan ja ammattitaitoisen kuvan. 

Ulkoistettu contact center voi siis parantaa koko yrityksen imagoa. Ulkoistamalla pidetään huoli siitä, että laatu pysyy korkealla ja tasalaatuisena. Tällöin esimerkiksi yrittäjän kiireet eivät näy asiakaspalvelun tai -viestinnän laadussa, vaan hommat rullaavat joka tapauksessa. 

Contact center voi hoitaa monia asioita, kuten viestintää ja uusasiakashankintaa. Mikäli yrityksestäsi puuttuu vahva myyntiosaaminen, voi ulkoistamalla saada porukkaan mukaan sitä tarvittavaa tietotaitoa. On tärkeää, että yrityksen myyntipuoli on hoidossa ja yhteydenotto asiakkaisiin toimii laadukkaasti. Laadun vaihtelu voi olla todella riskialtista ja aiheuttaa paljon haasteita. 

Ulkoistaminen voi siis tehostaa yritystoimintaa monin eri tavoin ja jo pelkillä pienillä osuuksilla ulkoistettu contact center voi olla tukena yrityksesi toiminnassa. 

Katrium on suomalaisomisteinen yritys, joka on erikoistunut kansainvälisiin contact center-, tutkimus-, ja liiketoiminnan tukipalveluihin. Lue lisää www.katrium.eu 

Tags: No tags

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.