Näin tavoitat kansainväliset asiakkaasi

Yritysten asiakaskunta, alasta käytännössä riippumatta, on nykyään muuttuneet entistä enemmän kansainväliseksi. Kansainväliset markkinat ovat tietenkin tuoneet mukanaan uusia kasvun mahdollisuuksia pienyrityksille sekä muille yrityksille. Kun asiakaskunta voi olla jopa maailmanlaajuinen, kasvavat tietenkin myös yrityksen tavoitteet ja voitot. Kukapa ei toivoisi yritykselleen kasvua, myös kansainvälisesti? Osalla pienyrittäjistä saattaa kuitenkin olla hankaluuksia sen suhteen, miten kansainväliset asiakkaat voisi tavoittaa, jotta heidän kiinnostus yritystä kohtaan heräisi?

black and white book business close up
Photo by Pixabay on Pexels.com

Pidä huoli, että tieto ja tuotteet ovat kaikkien saatavilla

Vaikka suomen kieli on meille suomalaisille tärkeä asia, ei sitä valitettavasti puhu suurin osa maailman populaatiosta. Tämän vuoksi ylivoimaisesti tärkein keino kansainvälisten asiakkaiden tavoittamiseen on tietenkin yrityksen palveluiden tarjoaminen jollakin kansainvälisesti tunnetulla kielellä, kuten esimerkiksi englanniksi, tai mahdollisuuksien mukaan jopa asiakkaan omalla äidinkielellä, mikäli yrityksesi menestyy kyseisessä yhteisössä hyvin. Esimerkiksi jos yrityksesi verkkosivut tai nettikauppa ovat vain suomenkielisiä, miten joku, joka ei puhu suomea, voi asioida yrityksen verkkosivustolla? Tällöin asiakas ei löydä haluamiaan tuotteita eikä tietoja, joita hän on yritykseltäsi tullut hakemaan. Onkin siis hyvä huomioida, että yrityksen tulisi tarjota suomen kielen lisäksi muita kielivaihtoehtoja nettisivuilleen, jolloin asiointi onnistuu eri kielillä kätevästi ja helposti.

Osa yrittäjistä saattaa kuitenkin pohtia, että heillä ei ole tarvetta levittäytyä maailman tai edes Euroopan laajuisilla markkinoilla, joten minkä vuoksi suomenkielinen kotisivu ja verkkokauppa, eivät olisi riittävät? Totuus on kuitenkin se, että myös ihan kotimaassamme Suomessa, on yhä enemmissä määrin muun kuin suomenkielistä väestöä, joita tarjoamasi palvelut saattaisivat hyvinkin kiinnostaa, mikäli vain niitä olisi tarjolla esimerkiksi englanniksi. Näin ollen myös ainoastaan kotimaisilla markkinoilla toimivan pienyrityksen tulisi tarjota palveluitaan useammalla kuin yhdellä kielellä.

Asiakaspalvelua kansainvälisesti

Pelkästään se, että yritys on huolehtinut tiedon ja tuotteiden saatavuudesta kansainvälisesti tai ainakin eri kansallisuuksia ajatellen, esimerkiksi tarjoamalla verkkosivustosta kokonaan englanninkielistä versiota, ei kuitenkaan ole enää riittävää. Mitä jos kansainvälisillä asiakkaillasi herää tuotteisiin tai palveluihin liittyviä kysymyksiä tai esimerkiksi joko tilauksessa tai maksussa ilmenee jonkinlaisia ongelmia?

Ongelmaan löytyy hyvä ratkaisu; monikielinen asiakaspalvelu. Monikielinen asiakaspalvelu mahdollistaa helpon ja vaivattoman keinon kommunikointiin yrityksen ja kansainvälisten asiakkaiden välille. Kukapa ei haluaisi saada asiakaspalvelua omalla äidinkielellään tai vähintäänkin kielellä, jota itse edes ymmärtää? Monikielisen asiakaspalvelun lisäksi tulisi asiakaspalvelun olla myös monikanavaista ja joustavasti tavoitettavissa. Monikanavainen asiakaspalvelu, mahdollistaa asiakkaiden yhteydenotot juuri heille itselleen parhaiten sopivaa reittiä pitkin. Lisäksi kansainväliset asiakkaat voivat asua missä päin maailmaa tahansa, jolloin aikaerot voivat olla hyvinkin huomattavia. Tällöin asiointi asiakaspalvelun kanssa normaaleina toimistoaikoina ei välttämättä onnistu lainkaan. Näin ollen yrityksen tulisikin tarjota asiakkailleen ympärivuorokautista asiakaspalvelua, jolloin asiakkaat saavat tarvitsemansa vastaukset ja ratkaisut mahdollisiin ongelmiinsa mahdollisimman nopeasti ja heille järkeviin kellonaikoihin.

Huomioidessasi kansainvälisen asiakuntasi tarpeet monipuolisesti, aina tuotteiden tarjonnasta asiakaspalveluun, voit olla varma, että yrityksesi kiinnittää Suomessa asuvien ulkomaalaisten lisäksi myös muiden kansainvälisten asiakkaiden huomion. Kun sisältöä ja tieto löytyy myös muulla kuin suomen kielellä, kasvaa asiakaskuntasi jo heti paljon laajemmaksi.

Mistä apua yrityksen kansainvälisten asiakkaiden palvelemiseen?

Harvalla pienyrittäjällä on kuitenkaan loputonta osaamista eri kielien suhteen, saati aikaa alkaa pyörittämään monikanavaista ja monikielistä asiakaspalvelua. Tämän päälle aikaa pitäisi löytyä vielä nettisivuston kääntämiseen ja sisällöntuotantoon; paitsi ainoastaan suomeksi myös lisäksi muilla kielillä. Tämän vuoksi vähintään osa palveluista kannattaakin ulkoistaa, yritykselle, joka voi hoitaa asiat puolestasi. Katriumilla tarjoamme muun muassa monikielisiä käännöspalveluita, asiakaspalvelua, virtuaaliassistentin palveluita, oikolukupalveluita sekä sisällöntuotantoa. Voit siis rauhassa keskittyä oman yrityksesi johtamiseen ja anna meidän tavoittaa kansainväliset asiakkaat puolestasi! Mikäli kiinnostuit tarjoamistamme monikielisistä palveluista, voit ottaa meihin yhteyttä täältä!

Tags: No tags

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.