pawel-czerwinski--0xCCPIbl3M-unsplash

Miten kylmäsoitoista pääsee eroon?

Ovatko kylmäsoitot markkinoinnin ja myynnin keinona jääneet jo menneen talven lumiksi? Haluavatko kiireiset ihmiset todella kuunnella tai lukea myyntipuheita puhelimitse tai sähköpostitse? Kenties on aika päästä eroon kylmäsoitoista. Toisaalta nykyajan kehittynyt teknologia on tehnyt kylmäsoittojen tekemisestä huomattavasti tehokkaampaa ja kannattavampaa kuin aiemmin. Kohderyhmät ovat helpommin löydettävissä ja sitä kautta myös tavoitettavissa aiempaan verrattuna. Lisäksi kylmäsoittaminen on etenkin monille pienyrityksille hyvä, tehokas ja edullinen keino tavoittaa niin uusia kuin vanhojakin asiakkaita.

Mitä kylmäsoittaminen edes oikein tarkoittaa?

Kylmäsoitot eli potentiaalisten asiakkaiden tavoittelu, joka tapahtuu pääsääntöisesti puhelimitse tai sähköpostitse, tarkoittaa tilannetta, jossa tavoiteltava asiakas ei ole suoraan ilmaissut kiinnostusta yrityksen tarjoamia tuotteita tai palveluita kohtaan. Asiakkaalle soitetaan siis niin sanotusti kylmänä ja tiedustellaan, olisi hän kiinnostunut edustetun yrityksen tarjoamista tuotteista ja palveluista.

Monilla saattaa olla kylmäsoitoista vanhanaikainen ajatus, jossa yritystä edustava henkilö etsii puhelinluettelosta sattumanvaraisesti yksityishenkilöitä tai yrityksiä ja alkaa kaupittelemaan heille jos jonkinmoisia tuotteita ja palveluita. Nykyään kylmäsoittaminen on kuitenkin kaikkea muuta kuin satunnaisia soittoja yksityishenkilöille, jotka eivät edes todennäköisesti kuulu myytävän tuotteen tai palvelun kohderyhmään. Kylmäsoitot vaativat paljon pohjatyötä, jolla kartoitetaan oikeat henkilöt ja yritykset, joille tuotteita edes lähdetään kaupittelemaan. Miten tämä sitten onnistuu, jos henkilö tai yritys ei ole ilmaissut kiinnostusta tarjottuja tuotteita kohtaan? Kontaktien etsinnässä pyritään hyödyntämään esimerkiksi yrityksen jo olemassa olevaa asiakasluetteloa, eli esimerkiksi vanhoille, jo yrityksen palveluita tuotteita käyttäneille asiakkaille, tarjotaan joko vanhoja tuttuja palveluita tai jotakin yrityksen uudemmasta tarjonnasta.

Kannattaako kylmäsoittaminen?

Moni yritys saattaakin pohtia onko kylmäsoittaminen edes kannattava myynnin ja markkinoinnin keino nykypäivänä? Totuus on, että kaikkea myyntiä ja markkinointia ei sen varaan kannata laskea, mutta yhä edelleen se on hyvä keino tavoittaa niin uusia kuin vanhojakin asiakkaita ja tuoda yritykselle lisää näkyvyyttä, joka ei nykypäivänä ole kasvavan kilpailun myötä koskaan pahitteeksi. Kuten jo aiemmin totesimmekin, kylmäsoittaminen ei ole nykypäivänä enää sattumanvaraista puhelinluettelon selausta, vaan organisoitua yhteystietojen etsintää, myytävän tuotteen tai palvelun kohderyhmä mielessä pitäen. Sosiaalinen media on myös tehnyt liidien generoimisesta huomattavasti helpompaa, mikä edesauttaa oikean kohderyhmän löytämisessä. Kylmäsoittaminen on lisäksi edullista, mikä sopii erityisen hyvin pienyrittäjille. Yhä edelleen kylmäsoittamisella saadaan aikaan hyviä kauppoja, lisätään yrityksen näkyvyyttä sekä ylläpidetään kontaktia vanhoihin asiakkaisiin. Vanhojen asiakkaiden aktivoiminen on tärkeä osa kylmäsoittamista, sillä he ovat jo aiemmin olleet kiinnostuneita yrityksesi tarjoamista tuotteista ja palveluista ja voi olla, että he tarvitsevat vain hieman muistutusta juuri sinun yrityksesi tarjoamista palveluista ja tuotteista.

Kylmäsoittaminen on kuitenkin aina haastavaa, sillä asiakas ei ole ilmaissut kiinnostusta tarjottuja tuotteita tai palveluita kohtaan. Oikealla, yksilöidyllä ja miellyttävällä myyntipuheella asiakkaiden kiinnostus tuotteita ja palveluita kohtaan herää, mikä luo positiivista kuvaa yrityksestäsi ja tuo lisää sekä näkyvyyttä että myyntiä.

Mistä löydän yrityksen hoitamaan kylmäsoitot puolestani?

Vaikka kylmäsoittaminen on etenkin pienyrittäjille hyvä tapa lisätä yrityksen myyntiä ja näkyvyyttä, on totuus se, että harvalla pienyrittäjällä on aikaa alkaa etsimään oikean kohderyhmän yhteystietoja ja tavoittelemaan heitä. Tämän vuoksi monet päätyvätkin ulkoistamaan kyseisen homman. Tällöin kolmannen osapuolen yritys pitää huolen oikean kohderyhmän yhteystietojen etsimisestä eli liidien generoinnista ja myös tavoittelee heitä sinun yrityksesi puolesta. Koska kyseinen ulkoistavia palveluita tarjoava yritys soittaa juuri oman yrityksesi asialla, onkin tärkeää valita omiin tarpeisiisi sopiva yhteistyökumppani.

Katriumilla tarjoamme hyvään hintaan liidien generointia sekä itse puhelinmarkkinoinnin eli kylmäsoittamisen hoitamista osana call center – ja contact center -palveluitamme. Meillä on alalta jo vuosien kokemus, joten voit olla varma, että homma hoituu ammattitaidolla, tehokkaasti ja asiakasystävällisesti. Pidämme huolen siitä, että tarjoamasi tuotteet ja palvelut tavoittavat juuri sen oikean kohderyhmän, lisäten yrityksesi myyntiä ja näkyvyyttä. Mikäli haluat kuulla lisää tarjoamistamme palveluista, ota meihin yhteyttä täältä!

Tags: No tags

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.