kansainväliset asiakkaat

Kansainväliset asiakkaat – Miten heidät parhaiten tavoittaisi?

Kansainväliset asiakkaat ovat nykypäivän liike-elämässä entistä suurempi kohderyhmä. Riippumatta alasta, yritysten asiakaskunta on laajentunut globaaliksi, joten kansainväliset markkinat tarjoavat houkuttelevia kasvumahdollisuuksia niin pienyrityksille kuin suuryrityksillekin. Kun yritys voi palvella asiakkaita ympäri maailmaa, avautuu uusia mahdollisuuksia kasvulle ja voittojen maksimoimiselle. Kansainväliset markkinat tarjoavat houkuttelevia mahdollisuuksia, mutta niiden täysimääräinen hyödyntäminen vaatii ponnisteluja siinä, miten kansainväliset asiakkaat voidaan parhaiten tavoittaa ja saada kiinnostumaan yrityksestä. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä tähän.

Pidä huoli, että tieto ja tuotteet ovat kaikkien saatavilla

Vaikka Suomen kieli on meille suomalaisille tärkeä asia, ei sitä valitettavasti puhu suurin osa maailman populaatiosta. Tämän vuoksi ylivoimaisesti tärkein keino kansainvälisten asiakkaiden tavoittamiseen on tietenkin yrityksen palveluiden tarjoaminen jollakin kansainvälisesti tunnetulla kielellä, kuten esimerkiksi englanniksi. Tai mahdollisuuksien mukaan jopa asiakkaan omalla äidinkielellä, mikäli yrityksesi menestyy kyseisessä yhteisössä hyvin. Esimerkiksi jos yrityksesi verkkosivut tai nettikauppa ovat vain suomenkielisiä, miten joku, joka ei puhu suomea, voi asioida yrityksen verkkosivustolla? Tällöin asiakas ei löydä haluamiaan tuotteita eikä tietoja, joita hän on yritykseltäsi tullut hakemaan. Onkin siis hyvä huomioida, että yrityksen tulisi tarjota suomen kielen lisäksi muita kielivaihtoehtoja nettisivuilleen, jolloin asiointi onnistuu eri kielillä kätevästi ja helposti.

Joskus yrittäjät saattavat miettiä, miksi heidän pitäisi laajentua maailmanlaajuisille markkinoille, jos he tyytyisivät kotimaiseen toimintaan. Totuus kuitenkin on, että myös Suomessa asuvat ulkomaalaistaustaiset ihmiset saattavat olla kiinnostuneita yrityksen tarjoamista palveluista, jos ne olisivat saatavilla myös heidän omilla kielillään, esimerkiksi englanniksi. Tästä syystä on suositeltavaa tarjota palveluita useammalla kuin yhdellä kielellä.

Kansainväliset asiakkaat ja asiakaspalvelu

Pelkkä palveluiden saatavuus ei kuitenkaan enää riitä. Kansainväliset asiakkaat saattavat tarvita tuotteisiin tai palveluihin liittyvää apua tai kohdata ongelmia tilaamisen tai maksamisen kanssa. Tässä tilanteessa monikielinen asiakaspalvelu tulee avuksi. Se tarjoaa helpon ja vaivattoman tavan viestiä yrityksen ja kansainvälisten asiakkaiden välillä, ymmärrettävällä kielellä. Monikielisen asiakaspalvelun lisäksi on tärkeää tarjota monikanavaista asiakaspalvelua, joka on saatavilla joustavasti. Tämä mahdollistaa asiakkaiden yhteydenoton heille sopivalla tavalla ja ajankohtana, mikä on erityisen tärkeää, kun aikaerot voivat olla merkittäviä.

Huomioidessasi kansainväliset asiakkaat monipuolisesti, aina tuotteiden tarjonnasta asiakaspalveluun, voit laajentaa asiakaskuntaasi merkittävästi. Tarjoamalla sisältöä ja tietoa useilla eri kielillä houkuttelet laajemman yleisön.

Apua ulkoistamisesta?

Kun otetaan huomioon, että harvalla pienyrittäjällä on osaamista useissa eri kielissä ja rajallisesti aikaa pyörittää monikielistä asiakaspalvelua, voi olla järkevää harkita palveluiden ulkoistamista. Tämän avulla voit keskittyä oman yrityksesi ydintoimintoihin ja antaa meidän huolehtia kansainvälisten asiakkaiden tavoittamisesta puolestasi.

Katrium tarjoaa laajan valikoiman palveluita, mukaan lukien monikieliset käännöspalvelut, monikanavainen asiakaspalvelu, virtuaaliassistentin palvelut, oikolukupalvelut sekä sisällöntuotanto. Voit luottaa siihen, että autamme sinua tavoittamaan kansainväliset asiakkaasi ammattitaitoisesti ja tehokkaasti.

Jos olet kiinnostunut palveluistamme ja haluat laajentaa yrityksesi näkyvyyttä ja palveluita kansainvälisille markkinoille, ota yhteyttä meihin. Yhdessä voimme luoda suunnitelman, joka auttaa sinua kasvattamaan liiketoimintaasi ja tavoittamaan uusia asiakkaita ympäri maailmaa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.