etätyöskentelyn

Etätyöskentelyn ABC: Opiskelijan opas joustavaan työskentelyyn

Etätyöskentelyn käsite on viime vuosina muuttunut arkipäiväiseksi ja tarjoaa opiskelijoille erinomaisen tilaisuuden laajentaa taitojaan ja rakentaa uraansa joustavasti. Etätyö ei ole pelkästään työskentelyä fyysisen toimiston ulkopuolella, vaan myös mahdollisuus oppia, verkostoitua ja kehittää itseään monipuolisesti. Tässä artikkelissa jaamme vinkkejä, miten opiskelija voi hyödyntää etätyöskentelyn mahdollisuuksia tehokkaasti ja menestyksekkäästi. Lue eteenpäin ja tutustu etätyöskentelyn maailmaan!

Etätyöskentelyn hyötyjä

Joustavuus ja itsenäisyys

Ensinnäkin, etätyö tarjoaa mahdollisuuden hallita aikatauluasi ja työskennellä omassa rauhassasi. Voit luoda optimaalisen työympäristön, jossa olet tehokkaimmillasi. Tämä antaa sinulle vapauden toteuttaa itseäsi ja osoittaa omaa vastuullisuuttasi. Etätyöskentely tarjoaa joustavuutta ja mahdollisuuden hallita omaa aikatauluaan. Tämä auttaa tasapainottamaan opintoja ja harjoittelua tehokkaammin. Lisäksi se avaa laajempia mahdollisuuksia harjoittelupaikkojen suhteen, sillä opiskelija voi hakea paikkoja ympäri Suomea tai jopa ulkomailta ilman fyysisiä rajoituksia.

Laajentunut verkosto

Etätyöskentely tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden luoda kontakteja ja verkostoitua eri alojen ammattilaisten kanssa. Paikasta riippuen harjoittelu etänä voi myös antaa sinulle jopa mahdollisuuden tutustua eri ammattilaisiin ympäri maailmaa. Tämä voi avata ovia mielenkiintoisiin mahdollisuuksiin ja tulevaisuuden työpaikkoihin. Eli ole avoin ja aktiivinen verkostoitumisessa. Voit päästä mukaan projekteihin, joista voi olla merkittävää hyötyä urallasi!

Oppimismahdollisuudet

Etätyöskentely ja harjoittelupaikka tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia oppia uusia taitoja ja kehittää itseäsi. Voit saada arvokasta kokemusta projektitöistä, tiimityöskentelystä ja asiakasrajapinnassa toimimisesta. Etätyöskentelyn myötä sinulla on mahdollisuus hioa itsenäistä työskentelytaitoasi ja kehittää tiedonhakutaitojasi sekä ongelmanratkaisukykyäsi. Kaikki nämä taidot ovat arvostettavia työelämässä, joka alalla.

Aikaa ja kustannussäästöjä

Etätyön avulla voit säästää aikaa, joka muuten käytetään esimerkiksi päivittäiseen työmatkaan. Lisäksi etätyöskentely säästää rahaa polttoainekuluissa, lounaissa ja matkakustannuksissa. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä opiskelijoille, joilla voi olla tiukka budjetti.

Johtamisen taitojen kehittyminen

Etätyöskentely edellyttää itsenäistä ja tehokasta työskentelyä. Sinun on kyettävä hallitsemaan omaa aikaasi ja asettamaan itsellesi selkeitä tavoitteita. Etätyöskentelyssä sinun on oltava vastuussa omasta motivaatiostasi ja jatkuvasta kehittymisestäsi. Näiden taitojen kehittäminen on äärimmäisen tärkeää. Etäharjoittelussa saat opiskella siis samalla tehokkaasti oman itsesi johtamista. Opit varmasti paljon itsestäsi!

Globaali näkökulma

Lisäksi etätyö ja harjoittelupaikka voi antaa mahdollisuuksia työskennellä eri maissa toimivien organisaatioiden kanssa ja voit oppia ymmärtämään eri kulttuureja ja toimintatapoja. Tämä näkökulma voi olla erittäin arvokasta urallasi, kun työskentelet kansainvälisissä liiketoimintaympäristöissä.  

Tärkeitä ohjeita etäilyyn:

  • Luo toimiva ja mukava työympäristö.
  • Luo selkeä työ- ja vapaa-ajan raja.
  • Kommunikoi säännöllisesti.
  • Ole vastuullinen ja itseohjautuva.
  • Hyödynnä teknologiaa.
  • Luo rutiineja ja työskentelytapoja.
  • Laadi tavoitteet ja tee To Do-listoja.
  • Pidä sosiaalinen yhteys.
  • Kysy rohkeasti neuvoja.
  • Huolehdi terveydestäsi ja hyvinvoinnistasi.

Tiesitkö, että me Katriumilla autamme mielellämme opiskelijoita kehittämään osaamistaan. Jos etsit harjoittelupaikkaa, olet kiinnostunut liiketoiminnan palveluista ja haluat hyödyntää etätyöskentelyn tarjoamia mahdollisuuksia, olet saapunut oikeaan paikkaan. Haluamme kuulla sinusta ja millaisessa projektissa haluaisit harjoittelun suorittaa, joten voit tutustua palveluihimme täältä.

Innostu ja tartu tilaisuuteen, niin me autamme sinua matkallasi! Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää.

4 Responses

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.