blogin merkitys

Blogin merkitys yritykselle – miksi kannattaa kirjoittaa?

Blogin merkitys nykypäiväiselle yritykselle on korvaamaton, sillä se on avain nettinäkyvyyteen ja siten myös yrityksen menestykseen. Mikäli yrityksesi ei ole löydettävissä oikeilla hakusanoilla, voit kadota täysin internetin loputtomaan maailmaan ja joudut hakemaan uusia asiakkaita vanhoilla keinoilla, mikä tekee myynnistä, sekä pelkästään liidien etsimisestä todella vaikeaa.

Blogin kirjoittaminen ei ole pelkästään yksityishenkilöiden tapa jakaa omaa elämäänsä muille, vaan yritykset voivat tehdä siitä erinomaisen työkalun niin markkinoinnissa kuin myynnissäkin. Blogin avulla yritys voi kommunikoida niin uusien kuin jo olemassa olevien asiakkaidensa kanssa tehokkaasti.

Sisällöntuotanto on työkalu, jota ei sovi unohtaa. Sen merkitys on noussut kokonaan uudelle tasolle viime vuosien aikana. Blogin tarkoitus ei ole pelkästään kertoa yrityksen uutisia, vaan niillä autetaan asiakkaita ratkaisemaan ongelmia, annetaan uusia ideoita ja käydään vuoropuhelua työntekijän ja asiakkaan kanssa. Asiakkaiden ja työntekijöiden sekä yhteistyökummppanien on mahdollista kommentoida ja jakaa artikkeleita.

Blogin merkitys hakukonenäkyvyydessä

Aloitetaan numeroista. Blogeilla on todella iso merkitys hakukonenäkyvyydessä. Tutkimusten mukaan mitä enemmän yritykset julkaisivat blogijulkaisuja sivuillaan, sitä enemmän he saivat kävijöitä sivuilleen. Numerot näyttävät, että mikäli yritys julkaisee yli 16 kertaa kuukaudessa, saavat he jopa 3.5 kertaa enemmän kävijöitä sivuilleen, kun verrataan yrityksiin, jotka julkaisivat 0-4 kertaa kuukaudessa.

Mielenkiintoista on se, että riippumatta siitä, oliko kyseessä iso vai pieni yritys, asiakkaat päätyivät silti sivuille useammin verrattuna niihin sivustoihin, jotka eivät olleet aktiivisia julkaisijoita. Lisäksi silläkään ei näyttänyt olevan merkitystä, oliko kyseessä B2C- vai B2B-palveluja tai tuotteita tarjoava yritys.

Blogit auttavat siis ylläpitämään hyvää hakukonenäkyvyyttä, kun muistaa kirjoittaa blogitekstit järkevästi. Sitä ei kannata tehdä, että julkaisee turhia ja tyhjää täynnä olevia tekstejä, sillä niistä ei ole kenellekään mitään hyötyä. Tekstien sisällön tulisi olla fiksusti rakennettu niin, että yrityksen blogi tukee yrityksen liiketoimintaa ja samalla tarjoaa lukijoille jotain mielenkiintoista luettavaa.

Tutkimuksissa huomattiin myös korrelaatio blogitekstien määrissä ja uusien liidien keräämisessä. Näkyvyys verkossa ei olekaan vain yhtä tarkoitusta varten, vaan sillä oli oikeasti iso merkitys siihen, miten paljon yritykset saivat uusia mahdollisia kontakteja ja kuinka paljon yrityksiin otettiin omatoimisesti yhteyttä.

Hakukoneet kaiken lisäksi vielä rakastavat sitä, että sivustoa päivitetään ja siellä tehdään jotain. Blogit ovatkin erinomainen työkalu päivittää sivuja ja varmistaa, että siellä tapahtuu jotain, eikä se unohdu hakukonesyvyyksiin. Tärkeää on muistaa, että blogeissa käytetään oikeita avainsanoja ja juuri niitä avainsanoja, jotka ovat jollain tavalla kytköksissä liiketoimintaasi.

Mistä kirjoittaa ja milloin?

Blogeissa tärkeää on niiden aiheet ja sisältö. Niiden avulla on mahdollista esitellä omia tuotteita, palveluita ja kertoa uusimpia uutisia. Lisäksi ihmiset, mahdolliset uudet asiakkaasi, etsivät päivittäin asioita verkosta. Kirjaa ylös ja tutki esimerkiksi Googlen avulla mitkä ovat haetuimpia ja etsityimpiä hakusanoja sekä fraaseja, ja rakenna blogitekstejä niiden ympärille.

Aiheet voivat kuitenkin olla laidasta laitaan. Kerro toimialasta, tilastoja ja kerro asiakkaille ideoita siitä, miten tuotteitasi tai palveluitasi käytetään. Kannattaa myös katsoa, mitä kilpailijat tekevät. Blogeja ei kuitenkaan tarvitse kirjoittaa yksin, vaan työ on mahdollista ulkoistaa. Tällöin sinun ei tarvitse itse keksiä blogitekstien aiheita.

Katriumin SEO, eli hakukoneoptimoidut blogipalvelut voivat olla juuri se, mitä yrityksesi tarvitsee. Hyvänä pakettina toimii kaksi blogia viikossa, jotka ovat 500 sanaa yritykselle sopivasta aiheesta. Katrium pystyy tarjoamaan palveluja hyvin edullisesti – olemme jopa markkinoiden edullisin vaihtoehto. Voit kertoa meille itse aiheet tai autamme siinäkin. Katrium tarjoaa palveluita monikielisesti!

Tehosta liiketoimintaasi ja käytä hyväksesi kaikki mahdolliset työkalut. Näin pääset kilpailijoiden edelle parhaalla mahdollisella tavalla!

Katrium on suomalaisomisteinen yritys, joka on erikoistunut kansainvälisiin contact center-, tutkimus-, ja liiketoiminnan tukipalveluihin. Lue lisää!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.