SEO-vinkit, joita tuomme tässä artikkelissa esiin, varmasti auttavat sinua parantamaan yrityksesi näkyvyyttä hakukoneessa. Aloitetaan siitä, mitä SEO tarkoittaa ja miten se liittyy digitaaliseen markkinointiin. Niin kuin kaikki tiedämme, digitaalinen markkinointi on nykyään olennainen osa jokapäiväistä elämäämme. Digimarkkinointi koostuu muun muassa verkkosivuston yhteydenottomalleista, chat-palveluista, sekä markkinoinnin automaatiosta. Vaikka edellä mainitut toimivat verkkosivustollasi tehokkaasti, verkkosivustosi on oltava hyvällä sijalla hakukoneissa. Juuri tässä kohtaa SEO eli hakukoneoptimointi nousee yritysten kannalta välttämättömäksi. Tästä kirjoituksesta löydät keskeisimmät vinkit yrityksesi hakukonenäkyvyyden parantamiseksi.
Mitä SEO tarkoittaa?
SEO on lyhenne sanoista “Search Engine Optimization”, eli hakukoneoptimointi, joka viittaa verkkosivustojen luonnolliseen hakukonesijoittumiseen, kuten Googleen.
Ei ole salaisuus, että SEO vaatii työtä. On olemassa hyviä vinkkejä, joita jokaisen yrityksen tulisi noudattaa parantaakseen verkkosivustonsa sijoittumista. Seuraavaksi SEO-vinkit meiltä!
SEO-vinkit, joilla lisätä hakukonenäkyvyyttä
Otsikkotagi: Se on sivun otsikko, joka tulisi olla noin 60-70 merkkiä pitkä ja sisältää hakusanoja.
Meta-otsikko: Meta title, eli metaotsikko, toimii linkkinä kyseiselle verkkosivulle. Sillä on tärkeä tehtävä sekä Googlen että siellä hakuja tekevien netinkäyttäjien kannalta. Metaotsikolla on kaksi tehtävää: kuvailla sivuston sisältöä Googlelle ja käyttäjälle sekä herättää käyttäjän kiinnostus niin, että hän klikkaa sivulle.
Meta-kuvaus: HTML-tagi, joka näkyy hakutuloksissa lyhyenä tekstipätkänä. Se tiivistää sivun keskeisen sisällön ja houkuttelee kävijää klikkaamaan linkkiä. Metakuvaus on tärkeä ja se parantaa sivun klikattavuutta ja kasvattaa sivuston orgaanista liikennettä. Mitä luontevampi ja houkuttelevampi kuvaus on, sitä suurempi todennäköisyys on, että kävijä klikkaa linkkiä.
Alaotsikot: Sivujen alaotsikot auttavat verkkosivuston selkeyttämisessä ja auttavat hakukoneita että käyttäjiä ymmärtämään sivuston sisältöä ja rakennetta paremmin.
URL: URL on verkkosivuston tai jonkin muun verkkoresurssin osoite internetissä. URL-osoitteen tulisi sisältää hakusanoja, mutta ei symboleita tai numeroita. URL on se merkkijono, jonka syöttämällä selaimen osoitekenttään, pääset suoraan kyseiselle verkkosivulle.
Sivukartta: Se on sivustosi hakemisto, joka auttaa hakukoneita liikkumaan verkkosivustossasi.
Sisäiset linkit: Voit lisätä linkkejä sivujesi välille auttaaksesi hakukoneita löytämään sisältöäsi.
Takaisinlinkit: Takaisinlinkki on linkki, joka johtaa toisen verkkosivuston sisällöstä takaisin omaan verkkosivustoon. Kun joku toinen sivusto linkittää sivustollesi, kyseessä on takaisinlinkki. Ne ovat yksi tärkeä osa hakukoneoptimointia, sillä ne voivat vaikuttaa positiivisesti sivuston sijoittumiseen hakukoneiden tuloksissa.
Saatavuus: Nykyään ihmiset käyttävät yhä enemmän älypuhelimia verkkosivustojen katseluun tietokoneiden sijaan. Niinpä verkkosivustosi on oltava yhteensopiva älypuhelinmuodon kanssa.
Sisällön laatu: Sivun on tarjottava järkevää, hyödyllistä ja mielenkiintoista tietoa käyttäjän haluamasta aiheesta. Hakukoneet haluavat sijoittaa korkealaatuisen sisällön listan kärkeen.
SEO-vinkit hakusanojen valintaan
Tärkeimpiä seikkoja hakukoneoptimoinnissa on ehdottomasti hakusanojen huolellinen valinta. Pohdintakysymys: Haluat tietää, missä on lähin autokorjaamo alueellasi. Mitä kirjoitat Googleen? Kenties “autokorjaamo” ja sijainti. Tai ehkäpä “Hyvä autokorjaamo” ja sijainti. Hakukoneet etsivät avainsanoja arvioidakseen sisällön laatua. Niitä tulisi sisällyttää sisältösi otsikkotagiin, H1-alaotsikkoon, meta-kuvaukseen ja useita kertoja sisältöön. Mitä parempi hakusana sinulla on ja mitä paremmin sisältösi menestyy, sen paremmin se löytyy useammalle ihmiselle hakutuloksista.
Algoritmi
Hakualgoritmi, Google-algoritmi, Algoritmi, tarkoittaa toimintaohjetta tietokoneohjelmalle. Algoritmin avulla ohjelma osaa toimia oikein kussakin määrätyssä tilanteessa. Google käyttää algoritmeja muun muassa hakutulosten järjestämisessä paremmuusjärjestykseen.
SEO vinkit: Taktiikoita, joita tulisi välttää
- Toistuva sisältö
- Liian vähän sisältöä
- Liiallinen avainsanojen käyttö
- Doorway page (verkkosivu, joka on luotu erityisesti hakukoneiden indeksointia ja sijoittumista varten, eikä se tarjoa todellista tai ainutlaatuista sisältöä kävijöille)
- Tekstin piilottaminen
- Väärien linkkien luominen
Lopuksi
Nämä SEO-vinkit näyttävät, mihin hakukoneoptimoinnissa tulee keskittyä vaikuttaakseen mahdollisimman suureen yleisöön. Voit kuitenkin kehittyä, sillä yli 200 erilaista tekijää voi vaikuttaa hakukoneiden sijoittumiseen.
Jos haluat parempia sijoituksia, Katrium auttaa sinua sisältöpalveluidemme avulla. Me teemme sen sinulle! Ota yhteyttä klikkaamalla tästä!
[…] (SEO) Sisällöntuotanto ja hakukoneoptimointi kulkevat käsi kädessä. Hyvin optimoitu sisältö auttaa parantamaan näkyvyyttä hakukoneissa ja […]
[…] Blogin optimoiminen ja avainsanat […]
[…] Katriumin SEO, eli hakukoneoptimoidut blogipalvelut voivat olla juuri se, mitä yrityksesi tarvitsee. Hyvänä pakettina toimii kaksi blogia viikossa, jotka ovat 500 sanaa yritykselle sopivasta aiheesta. Katrium pystyy tarjoamaan palveluja hyvin edullisesti – olemme jopa markkinoiden edullisin vaihtoehto. Voit kertoa meille itse aiheet tai autamme siinäkin. Katrium tarjoaa palveluita monikielisesti! […]
[…] Paranna uramahdollisuuksiasi […]
[…] SEO:n merkitys pienyrittäjille […]
[…] Blogi on myös loistava tapa parantaa yrityksen hakukonenäkyvyyttä. Kirjoittamalla optimoituja blogipostauksia avainsanoilla, jotka liittyvät yrityksesi […]
[…] SEO-ystävällisyys alkaa olla vakio jo kaikessa internetissä olevassa tekstissä. Ilman SEO-optimoitua tekstiä jätämme kilpailuetumatkaa saman alan yritykselle, jotka ovat panostaneet SEO-tekstiin. Ajan hermolla pysyminen alati muuttuvassa verkkoympäristössä vaatii jatkuvaa oman osaamisensa päivittämistä, tai osaamisen hankkimista ulkoistettuna. […]