Miten asiakastapaamisten buukkausten ulkoistaminen voi olla yrityksellesi hyödyllistä?

Palveluiden ulkoistaminen ei ole keksintö mistään uusimmasta päästä. Firmat ovat ulkoistaneet esimerkiksi todella paljon mainostoimintaansa ammattilaisten käsiin. Näin suomalaisena avun kysyminen voi olla useimmille meille luonteen takia hankalaa ja johtaa ristiriitaan sisäisen sisumme kanssa. Meillä on aina ollut ja on vieläkin todella vahvoilla “tee se itse” tunne ja siitä on joskus vaikea päästää irti. Kun asiaksi tulee sellainen aihe, mikä olisi helppo ja kannattavaa ulkoistaa, on parempi löysätä sisua ja antaa ammattilaisten hoitaa hommat kotiin.

Miksi ulkoistaa asiakastapaamisten buukkaus

Kalenteri näyttää aina täyttä, eikä yhtään vapaa päivää löydy, vaikka kuinka etsisi? Ehkä ilmeisin syy miksi buukkauksien ulkoistaminen on kannattavaa, on tietenkin aika. Ulkoistamalla asiakastapaamisten buukkauksen et kuluta firman omia resursseja loppuun ja aikaa jää kaikelle muulle tärkeälle mitä yrityksessä on tehtävänä ja työntekijät saavat ansaitun työrauhan pois puhelimen hälinästä.

Ulkoistaminen luultavasti loppujen lopuksi tullee jopa halvemmaksi verrattuna siihen, jos buukkauksen pitäisi firman sisällä, jos sen osaa hoitaa oikein. Tekniikkatalouksen mukaan, yritys voi säätää jopa 20% kuluista vuodessa verrattuna siihen, jos palvelut pidettäisiin yrityksen sisällä. Puhelinpalveluiden siirtäminen jo olemassa oleville työntekijöille olisi vain yksi stressin aihe lisää ja hidastaisi muiden hommien aikaansaamista. Jos mietitään, että palkkaisitte uusia työntekijöitä vain ja ainoastaan tähän hommaan, palkan maksu on tietenkin yksi kuluista. Yksi suurista kuluista tulee myös kaikenmoisten puhelinpalveluiden ja tietokoneohjelmien kuukausi- tai vuosimaksuista, puhumattakaan sotkusta, jos buukkaus hoidettaisiin ilman erillisiä ohjelmia.

Tehoa toimintaan

Vaikka firmassanne olisi monta kokenutta myyntitykkiä, kasvotusten myynti hommat ovat aivan eri luokkaa, kun puhelimessa hoidettu asiakaspalvelu työ. Kaikista ei ole puhelintyöhön, eikä siihen ole tarvetta. Ulkoistamalla buukkauspalvelut juuri siihen työhön erikoistuviin firmoille, ei teidän tarvitse tästä asiasta huolehtia. Koulutetut puhelinbuukkaus tykit ovat palveluksessasi ilman, että sinun tulisi tarjota minkäänlaisia koulutuksia. Asiakastyytyväisyys on kaiken A ja O, ja mikä sen parempi tapa varmistaa tämä kuin osaavien ammattilaisten palkkaaminen. Heillä on usein myös paljon niksejä hihassaan ja saavat sovittua myös paljon enemmän tapaamisia verrattuna buukkaajaan, jolla ei ole aiempaa kokemusta asiakastapaamisten varaamisista.

Vaikka sanonta meneekin niin että asiakkaat ovat aina oikeassa, ei ole kieltämistä, että niitä hankalia asiakkaita ei olisi olemassa. Heidän kanssaan neuvottelu voi venyä, vaikka tunneiksi ja silti ei saata tuottaa mitään tulosta. Asiantuntevat asiakaspalvelijat osaavat kaikki keinot millä hankalat asiakkaat saataisiin käännytettyä ja näin sinun ei tarvitse itse tuhlata aikaa heidän kanssaan keskustelemiseen ennen kuin tapaaminen on varmistettu.

Katrium on suomalaisomisteinen yritys, joka on erikoistunut kansainvälisiin contact center-, tutkimus-, ja liiketoiminnan tukipalveluihin. Lue lisää, miten voit ulkoistaa asiakastapaamisten buukkaukset täältä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.