seo

SEO: Pienyrittäjän salainen ase verkkonäkyvyyden parantamiseen

SEO on kirjainyhdistelmä, jonka jokainen yrittäjä on varmasti jossakin kohtaa kuullut mainittavan. Nettisivut ovat yrityksille nykyään arkipäivää, joten niihin liittyvät termitkään eivät varmasti ole kenellekään täysin vieraita. Mutta mitä tuo kirjainyhdistelmä oikeastaan sitten tarkoittaa ja mikä on sen merkitys pienyrittäjille ja toki myös muille yrittäjille?

Mikä on SEO?

SEO eli hakukoneoptimointi (eng. Search Engine Optimization) tarkoittaa pääasiassa erilaisia menetelmiä, joilla pyritään nostamaan tietyn yksittäisen nettisivun tai myös koko nettisivuston sijoituksia eri hakukoneiden hakutuloksissa. Sijoituksen nostaminen perustuu tiettyihin avainsanoihin tai hakulauseisiin. Kun siis haet jostakin hakukoneesta, kuten esimerkiksi Google tai Bing, tietoa käyttämällä hakusanaa tai lausetta, on tavoitteena olla ensimmäisten hakutulosten joukossa. Optimization eli optimointi sanalla lyhenteessä viitataan siihen, että tarkoituksena on tehdä nettisivujen sisältö hakukoneystävälliseksi. Tällöin nettisivujen sisältöä tuotettaessa pyritään ajattelemaan hakusanoja ja niiden tuomaa näkyvyyttä. Pelkät avainsanat eivät kuitenkaan riitä nostamaan nettisivustoa hakutulosten kärkeen, vaan siihen vaaditaan muutakin. Myös nettisivujen sisällön laatu ja erilaisten linkkien määrä vaikuttaa siihen, kuinka ylhäällä hakutuloksissa kyseisen sivusto lopulta näkyykään.

SEO:n merkitys pienyrittäjille

SEO on siis liittyy hyvin läheisesti nettisivustojen toimintaan ja niiden pyörittämiseen. Tämä herättääkin kysymyksen siitä, miten tämä vaikuttaa pienyrittäjiin ja miten siitä saisi mahdollisimman paljon hyötyä omalle yritykselle. Ennen kaikkea hakukoneoptimoinnin tavoitteena on tietenkin lisätä nettisivustojen kävijämäärää. Kävijämäärän lisääntyessä on myös todennäköistä, että yrityksen tarjoamia tuotteita ja palveluita ostetaan ja tilataan enemmän. SEO on siis erinomainen menetelmä kasvattaa omaa liiketoimintaa ja lisätä omana yrityksen näkyvyyttä.

On kuitenkin syytä huomioida, että hakukoneoptimointia on kahden tyyppistä. Nämä tyylit on luokiteltu “white hat” ja “black hat” -hakukoneoptimointiin. Mikäli yrityksesi tekee “black hat” -hakukoneoptimointia tarkoittaa se sitä, ettei menetelmää ole hyväksytty useissa, esimerkiksi Googlen, hakukoneessa tai sitä pidetään epäeettisenä. Tämä voi johtaa siihen, että koko nettisivu blokataan kyseisen hakukoneen tuloksista, jolloin asiakkaasi eivät sitä tietenkään löydä. Onkin siis tärkeää, että hakukoneoptimointia tehdessä noudatetaan niin sanottua “white hat” -menetelmää, joka on hakukoneystävällistä.

Sisällöntuotanto on oleellinen osa hakukoneoptimointia. Yksi kätevimmistä tavoista tuottaa hakukoneoptimoitua sisältöä nettisivustolle, on kirjoittaa artikkeleita, joihin lisätään linkkejä ja avainsanoja, jotka tekevät artikkelista hakukoneystävällisen. Tämän oletkin jo saattanut huomata monen kilpailijan verkkosivujen kautta. Monet yritykset nimittäin pitävät nettisivustollaan yleensä omaan alaansa liittyvää blogia, jonne hakukoneoptimoituja artikkeleita voi kirjoittaa säännöllisin väliajoin, mikä auttaa tietenkin pitämään yrityksen hyvän aseman hakutulosluettelossa. Mutta kuinka ehtiä perehtymään SEO:n saloihin?

Apua sisällöntuotantoon

Moni yrittäjä on jo valmiiksi kiireinen, etenkin pienyrittäjillä ei tunnu olevan aikaa juuri mihinkään ylimääräiseen. Miten siis jo valmiiksi kiireinen yrittäjä opettelee omalle yritykselleen sopivat SEO -termit, prosessin ja hakusanojen lisäämisen verkkosivuille? Moni pienyrittäjä ulkoistaakin tämän vuoksi koko sisällöntuotantopalvelunsa. Ulkoistamalla sisällöntuotantopalvelusi, kolmannen osapuolen yritys tuottaa yrityksesi verkkosivuille sisältöä sinun puolestasi. Näin ollen saat itse keskittyä siihen, mikä on yrityksesi kannalta tärkeintä. Sisällöntuotanto palveluita tarjoavan yrityksen henkilökunta on lähtökohtaisesti hyvin ammattitaitoista ja heillä on jo entuudestaan koulutusta ja osaamista niin sisällöntuotantoon kuin hakukoneoptimointiinkin liittyen.

Me Katriumilla tarjoamme monipuoliset sekä monikieliset sisällöntuotantopalvelut, jotka sopivat erinomaisesti juuri pienyrittäjille; miksei toki muillekin yrittäjille. Sisällöntuotanto -palveluihimme kuuluvat muun muassa blogin pitäminen, artikkelien kirjoittaminen, uutiskirjeiden tekeminen sekä muut sisällöntuotannon palvelut kuten esimerkiksi eri sosiaalisten median kanavien ylläpitäminen ja niin edelleen. Monikieliset palvelumme takaavat sen, että nettisivustosi saa varmasti myös kansainvälistä näkyvyyttä, sillä meillä sisällöntuotanto onnistuu millä tahansa eurooppalaisella kielellä. Mikäli haluat kuulla tarjoamistamme palveluista lisää, ota meihin yhteyttä täältä!

One Response

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.