puhelinhaastattelijan työ

Puhelinhaastattelijan työ – harjoittelijasta haastattelijaksi

Puhelinhaastattelijan työ saattaa herättää kysymyksia, ja tässä postauksessa kerromme siitä enemmän. Ville Häkkinen on työskennellyt osana Katriumin tiimiä jo monta vuotta. Alun perin hän aloitti harjoittelijana Katriumissa ja nykyään työskentelee täysipäiväisenä puhelinhaastattelijana. Tässä blogitekstissä Ville avaa hieman kokemuksiaan työharjoittelusta Katriumilla sekä siitä, millaista on hänen mielestään olla puhelinhaastattelija.

”Työllistyin Katriumille välittömästi sen jälkeen kun työharjoitteluni päättyi eli toukokuussa 2011. Vuonna 2012 jatkoin opiskelujani ja muutin Portugaliin, jossa teinkin myös etätöitä Katriumille. Sen jälkeen keskityin välissä muihin töihin ja aloitin vakituisena työntekijänä vuonna 2015 toukokuussa. Tällä tiellä olen edelleen.

Työharjoittelu oli todella mukava kokemus ja sain sen ansiosta paljon uusia ystäviä, joiden kanssa ystävyys on jatkunut tähän päivään asti. Harjoittelu oli mieluisa ja teimme aina kaikkea hauskaa yhdessä työporukan kanssa, muun muassa retken Gibraltarille, järjestimme illanistujaisia ja niin edelleen. Työharjoittelua Katriumissa voin siis suositella lämpimästi ihan jokaiselle.

Opin paljon uusia asioita työharjoitteluni aikana, kaikkein eniten itsestäni. Työharjoittelu oli siis todella avartava kokemus kaikin puolin ja varsinkin työskentely ulkomailla opetti paljon. Eniten opin siitä, että miten oikein markkinointitutkimuksia tehdäänkään. Harjoittelussa oli tietysti mukava oppia uutta niin kuin aina. Ja hyvästä tehdystä työstä palkitaan myös poikkeuksetta. Katriumilla työntekijöitä ja myös harjoittelijoita osattiin arvostaa, varsinkin jos hoiti työnsä kunnialla alusta loppuun saakka.

Puhelinhaastattelijan työ

Minun mielestäni jokaisessa työssä on aina omat hyvät ja huonot puolensa – niin myös puhelinhaastattelijana. Kaikki riippuu käsillä olevasta projektista sekä myös omasta periksiantamattomuudesta. Luovuttaa ei saa, vaikka tulosta ei heti ensimmäisen puolen tunnin sisällä syntyisikään. Huonot linjat, ei- vastaukset ja huonosti tavoitettavuus ovat arkisia asioita tässä työssä ja niitä täytyy vain osata käsitellä. Tämä työ on sosiaalista ja puhelinhaastattelija joutuu käyttämään omia puhelahjojaan paljon. Itse tykkään puhua ja siksi tämä työ sopii minulle hyvin ja antaa paljon.
Työn haasteet tulevat aika hyvin esille yllä mainitussa. Lisäisin myös vielä sen, että yritysprojektit ovat aina tietyllä tapaa haasteellisempia kuin taas kuluttajaprojektit. Eri ihmisten kanssa puhuminen, hauskat projektit, mukavat haastateltavat ja tietynlainen vapaus on tässä työssä mielestäni kuitenkin parasta.

Hyviä puhelinhaastattelijan ominaisuksia voisin mainita olevan periksiantamattomuus, hyvät sosiaaliset taidot, puheenlahjat sekä ahkeruus, joka palkitaan aina. Myös hyvät kuuntelutaidot ovat erittäin tärkeää omata tässä työssä.

Näin tiivistäen, kokonaisuudessa olen erittäin tyytyväinen Katriumin työntekijänä enkä vaihtaisi työpaikkaani muihin. Meillä on aina pelannut kaikki paremmin kuin hyvin Katrin kanssa ja hän on paras pomo, mitä minulla on koskaan ollut.”

Ville Häkkinen
Puhelinhaastattelija
Katrium OÜ

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.