Kipailijatutkimuksen merkitys

Kilpailijatutkimuksen merkitys jokaiselle yritykselle

Kilpailijatutkimuksen merkitys on suuri riippumatta yrityksesi koosta, sillä on elintärkeää ymmärtää kilpailijoitasi. Mikä on kilpailijatutkimus ja miksi yrityksesi kannattaa tehdä sellainen – säännöllisesti?

Mikä on kilpailijatutkimus?

Kilpailijatutkimus tai kilpailija-analyysi vertaa yritystäsi muihin samalla toimialalla toimiviin yrityksiin. Kilpailijoiksi katsotaan yritykset, jotka keskittyvät samaan maantieteelliseen sijaintiin, saattavat tavoitella samankaltaisia asiakkaita, tarjota samanlaisia tuotteita, palveluita ja markkinointistrategioita kuin oma yrityksesi.

10 syytä kilpailijatutkimukselle

Kilpailijatutkimuksen merkitys tänään

1. Ensinnäkin, kilpailijoiden tunteminen auttaa ymmärtämään omaa liiketoimintaasi paremmin. Ymmärtämällä kilpailijoiden vahvuudet ja heikkoudet alat ymmärtää, miten tehdä parempia päätöksiä ja välttää virheitä. Tämän ansiosta opit tuntemaan myös oman yrityksesi vahvuudet ja heikkoudet.

2. Kilpailijatutkimus auttaa kasvattamaan alan tuntemusta. Tällä luot luottamusta asiakkaisiisi. Voit myös jakaa arvokasta tietoa henkilökunnallesi, joka taas merkitsee kehittymistä, oppimista ja arvostusta.

3. Analysoimalla kilpailijoita (ja itseäsi) voit tunnistaa, mikä erottaa sinut kilpailusta. Se auttaa vastaamaan kysymykseen: “Miksi minun pitäisi ostaa sinulta eikä kilpailijalta? Kilpailijoiden tunteminen ei rajoitu pelkästään yrityksiin, jotka ovat samankokoisia kuin oma yrityksesi. Jos tavoitteesi on kasvaa, saatat haluta tarkkailla suurempia kilpailijoita ja ottaa oppia heidän voitoistaan tai välttää kalliita virheitä. Kilpailijatutkimuksen merkitys kasvaa silloin. Sillä voit tunnistaa kasvumahdollisuuksia ja kehityksen kohteita. Samoin pätee myös pienempiin yrityksiin, jotka saatat pitää liian pienenä uhkana. Pidä siis silmällä myös pienempiä yrityksiä, koska ne pyrkivät saavuttamaan myös kasvua – samaa kasvua kuin sinäkin.

4. Kilpailijatutkimus voi auttaa rakentamaan markkinointistrategiaasi. Ymmärtämällä, mihin kilpailija panostaa, voit alkaa ymmärtää heidän markkinointikustannuksiaan. Kilpailijatutkimuksen merkitys on olennaista myös markkinointikanavien aukkojen tunnistamiselle, mikä mahdollistaa täysin erilaisen markkinan ja lähestymistavan.

Kilpailijatutkimuksen merkitys tulevaisuudessa

5. Kilpailijatutkimus auttaa ymmärtämään ja tunnistamaan markkinaraot, olipa kyse sitten tietystä maantieteellisestä sijainnista, tuotevalikoimasta, hinnoittelusta tai kohderyhmästä.

6. Sen avulla voit löytää uusia suunnitelmia tai strategioita. Esimerkiksi sijaintimuutoksista, henkilöstön rekrytoinnista tai uudelleenkehittämisestä. Tämä auttaa sinua vastaamaan heidän markkinointitaktiikkaansa.

7. Se antaa sinulle mahdollisuuden oppia, mitä ei kannata tehdä.

8. Perusteellinen tutkimus voi tunnistaa alan trendejä. Tutki uhkia ja mahdollisuuksia, joita voi ilmetä, ja mitä sinä (ja kilpailijasi) teette näiden trendien suhteen. Miltä kuulostaisi, jos yrityksesi nähdään eteenpäin suuntautuvana ja joustavana, markkinoiden johtajana ja auktoriteettina?

9. Kilpailijatutkimus voi tuoda säästöjä! Jos aiot päästä uusiin tavoitteisiin ja uusille markkinoille, kilpailijatutkimus on välttämätöntä. Se tarjoaa arvokasta tietoa siitä, mikä on markkinoiden koko ja potentiaali voiton tai tappion kannalta. Tämä säästää lopulta arvokasta aikaa ja rahaa.

10. Ja lopuksi, erittäin yksityiskohtainen kilpailijatutkimus voi sisältää asiakaspalautetta ja asiakastutkimusta. Tekemällä esimerkiksi verkkokyselyn, voit tutkia uskollisimpia sekä epäröiviä asiakkaita. Tällä tavoin voit käsitellä useita kysymyksiä liittyen asiakastyytyväisyyteen, palvelutasoon, mistä he pitävät/eivät pidä jne. Kilpailijatutkimuksen merkitys on siis suuri myös kuluttajatrendien sekä erilaisten muutosten tunnistamiselle.

Milloin viimeksi tutkit kilpailijoitasi?

Kun harkitset kilpailijatutkimusta, pyri saamaan mahdollisimman kattava kuva kilpailijoista ja heidän toiminnastaan. Älä jää tietojen keräämiseen, vaan yritä myös ymmärtää kilpailijoiden strategisia valintoja ja niiden vaikutuksia markkinoihin. Tämä auttaa sinua reagoimaan kilpailutilanteeseen ja suunnittelemaan paremmin omaa liiketoimintaasi. Tutkimuksen voi tehdä milloin tahansa, ja sitä olisi hyvä päivittää säännöllisesti.

Ennen kaikkea tutkimustulokset auttavat sinua pysymään ajan tasalla markkinoiden muutoksista ja kilpailijoidesi toiminnasta. Muista myös hyödyntää saamiasi tuloksia ja sovittaa liiketoimintastrategiasi vastaamaan kilpailuympäristön vaatimuksia.

Kilpailijatutkimukset Katriumilta

Tässä vaiheessa kilpailijatutkimuksen merkitys on varmasti selvä sinulle. Oletko kiinnostunut selvittämään kilpailijasi strategiat ja kehittämään liiketoimintaasi seuraavalle tasolle? Tarjoamme kattavan kilpailututkimuksen yrityksellesi, joten ota yhteyttä Katriumiin jo tänään. Suunnittelu, tulosten mittaaminen sekä analyysi onnistuvat kustannustehokkaasti ja luotettavasti.

3 Responses

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.