black-and-white-sport-fight-boxer

Yllätä kilpailijasi ja ota haltuun asiakkaat

 

 

 

Nykypäivän markkinat ovat hyvin epävakaat, mikään ei enää ole varmaa. Asiakkaat ostavat sinulta ja huomenna he muuttavat mielensä ja kääntyvät kilpailijasi puoleen. On elintärkeää taistella jokaisesta asiakkaasta ja yrityksellä on oltava jatkuvasti innovaatiota, miten pitää asiakkaat samanaikaisesti unohtamatta houkutella uusia. Markkinoilla on hyvin vähän neitsyt- asiakkaita, eli sellaiset asiakkaat jotka eivät ole koskaan ostaneet sinulta tai kilpailijaltasi. Näiden asiakkaiden prosenttiosuus on niin olematon, ettei kannata keskittyä heihin, etenkään jos yrityksesi maine ja laatu puhuu puolestaan ja houkuttelee näin ollen riittävästi uusia ostajia. On kuitenkin valtava virhe jättää huomiotta se suuri määrä asiakkaita, jotka voisivat olla sinun – juuri ne, jotka ostavat kilpailijaltasi.

Yrityksen on pysyttävä ainutlaatuisena, olla jatkuvassa kehityksessä ja ylläpitää erinomainen suorituskyky. Ja keneltä muulta voisi oppia paremmin kuin kilpailijaltasi?

Jos ymmärrät kilpailijoitasi, ymmärrät paremmin omia asiakkaita, myös niitä joita sinulla ei ole. Kilpailijasi tunteminen on avain asiakkaiden käyttäytymisen ymmärtämiseen – miksi he ostavat sinulta; on yhtä tärkeää kuin; miksi he eivät osta sinulta.

Parhaat markkinastrategiat ovat hyökkäys ja puolustus – yllätä kilpailijasi ja ota haltuun asiakkaat.

Mitä sinun on huomioitava?

Tärkeintä on ymmärtää markkinoiden koko – ketkä ovat tärkeimmät toimijat ja kuinka tärkeitä ne ovat asiakkaillesi. On olemassa erilaisia ​​kilpailijoita, suoria ja epäsuoria. Molempien ymmärtäminen vapauttaa markkinapotentiaalia ja antaa paremmat näkymät koko markkinoiden horisonttiin.

Seuraavaksi on tärkeimmät ovat kilpailijoiden hinnoittelu, paikannus ja heidän asiakaspalvelu. Kaikki nämä tekijät tulee huomioida ja tarkastella yhtä vakavasti.

Mitkä ovat siis oppimisen välineet?

Tutustu kilpailijaasi – käy tutustumassa myymälään, käy heidän toimistossa, lähetä heille sähköpostia, soita asiakaspalveluun ja esiinny asiakkaana.

Keskustele asiakkaittesi kanssa – on hämmästyttävää, kuinka paljon asiakkaasi tietävät enemmän kilpailijastasi kuin sinä. Selvitä, ovatko asiakkaasi käyttäneet kilpailijasi palveluita ja millainen kokemus siitä jäi.

Tutustu sosiaaliseen mediaan ja internettiin – lue kilpailijasi arvosteluja, tutustu uusiin tuotteisiin ja palveluihin, lue heidän blogeja ja yritystiedotteita. Verkossa on paljon tietoa saatavilla.

Seuraa vuosittain kilpailijan edistystä – arkistoi tiedot ja vertaile oman yrityksesi kehitystä.

Kilpailijan vahvuuksien ja heikkouksien selvittäminen tuo varmasti uuden näkökulman. Se antaa sinulle tuoreita ideoita siitä, miten kehityt itse asiakkaittesi silmissä. Se tarjoaa työkalut ymmärtämään markkinapotentiaalinne ja asiakkaitasi syvemmin kuin koskaan ennen. Näin ollen pystyt arvioimaan markkina-asemaasi, koska lopulta – se on avain parempaan liiketoimintaan.

Katrium tarjoaa asiakkailleen vuosittaisia työkaluja luotettavaan kilpailija-analyysin suorittamiseen.

 

Tags: No tags

One Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.