pexels-andrea-piacquadio-845451-2

Virtuaaliassistentin hyödyt ja haitat

Virtuaaliassistentti on nykyaikainen ratkaisu, joka mahdollistaa pienyrittäjän keskittymisen oman yrityksensä johtoon, samalla kun virtuaaliassistentti hoitaa yrityksen hallinnolliset tehtävät. Virtuaaliassistentti on varsin uusi työnimike, minkä vuoksi se herättääkin monissa kysymyksiä siitä mitä hyötyä virtuaaliassistentista yritykselle todella on? Toisaalta taas osa pohtii mitä huonoja puolia virtuaaliassistentin palkkaamisessa voi olla?

Mitä hyötyä virtuaaliassistentista on yrityksellesi?

Yksi suurimmista tekijöistä, joka kannustaa yrityksiä virtuaaliassistentin palkkaamiseen on tuottavuuden kasvaminen. Tuottavuus on erittäin merkittävä tekijä, minkä tahansa yrityksen kannalta. Tämän vuoksi jokaisella yrityksellä tulisi olla henkilö, joka auttaa sinua yrityksesi erilaisten hallinnollisten töiden tekemisessä. Osaava ammattilainen, joka hoitaa yrityksesi laskutusta, kirjanpitoa, asiakaspalvelua, kommunikointia, tiedotusta ja nettisivuja, lisää luonnollisesti yrityksesi tuottavuutta huomattavasti.

Kun sinulla on käytössäsi virtuaaliassistentti, joka voi huolehtia pienemmistä, ei niin tärkeistä tehtävistä, on sinulla itselläsi todennäköisesti aikaa keskittyä yrityksesi ydintoimintaan ja tehtäviin. Virtuaaliassistentin hoitaessa hallinnolliset tehtävät ja hallinnoidessa yrityksesi sosiaalista mediaa, voit itse yrittäjänä keskittyä yrityksesi kasvun lisäämiseen. Näin ollen virtuaaliassistentti lisää oman työskentelysi ja sitä myös tietenkin koko yrityksen tehokkuutta.

Jokaisella yrityksellä on myös aikoja, jolloin töitä on tavallista enemmän hoidettavana esimerkiksi uuden asiakkaan myötä, tilausten ja yrityksen kasvun myötä tai odottamattomien poissaolojen takia. Tällöin tarvitaan erittäin proaktiivista ratkaisua, jotta yrityksellä on mahdollista vastata kysyntään. Työn määrän kasvaminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun tulisi palkata täysin uusi kokoaikainen työntekijä. Sen sijaan voit palkata virtuaaliassistentin hoitamaan tiettyjä tehtäviä tai vain tietylle ajanjaksolle projektipohjaisesti. Virtuaaliassistentin palkkaaminen mahdollistaa töiden hoitamisen tehokkaasti ilman järjettömän suuria kuluja.

Kiinnostaako sinua ympärivuorokautisen nettikaupan tai asiakaspalvelun tarjoaminen osana yritysesi palveluita, ilman että joudut käyttämään omaisuuden yötyölisien maksamiseen? Palkkaa virtuaaliassistentti eri aikavyöhykkeeltä, jolloin yötyöstä ei ole tarvetta maksaa erillisiä lisiä, sillä virtuaaliassistentti voi työskennellä oman aikavyöhykkeeltään toimistoaikoihin. Virtuaaliassistentti mahdollistaa yrityksesi ympärivuorokautisen toiminnan, myös silloin kun olet itse jo päättänyt työpäiväsi.

 Saatat itse pienyrittäjänä olla liiketoiminnan kehittämisen mestari, mutta kenties sosiaalisen median pyörittäminen on sinulle vielä vierasta touhua. Kenties olet hyvä asiakkaiden kanssa ja asiakassuhteiden ylläpitämisessä, mutta väsynyt niiden seurantaan ja palkkalaskelmien tekemiseen? Virtuaaliassistentti hoitaa näppärästi ja tehokkaasti työtehtävät, joita sinä tai muut työntekijät eivät ehdi tai halua tehdä, helpottaen näin ollen kaikkien työtaakkaa.

Mitä huonoja puolia virtuaaliassistentin palkkaamisessa on?

Virtuaaliassistentin palkkaamisessa on paljon hyviä puolia, löytyy siitä myös tietenkin kääntöpuolensa. Huonoja puolia virtuaaliassistentin palkkaamisessa voivat olla muun muassa puutteellinen perehdytys ja ulosannin vähentyminen, etenkin kielimuurien ja kulttuurillisten erojen vuoksi, mikäli assistentti asuu toisessa valtiossa. Toisinaan päivityksissä voi olla viiveitä aikavyöhyke erojen vuoksi. Myös virtuaaliassistentin keskittyminen saattaa herpaantua, mikäli he työskentelevät useille eri yrityksille.

Onneksi on olemassa keinoja, joilla nämä ongelmat ratkeavat. Voit ensinnäkin valikoida virtuaaliassistentin, joka tietenkin puhuu sujuvasti omaa kieltäsi ja varmistamalla virtuaaliassistentin pätevyyden vältytään monilta ongelmilta. Lisäksi voit myös valita virtuaaliassistentin aikavyöhykkeeltä, joka sopii sinulle parhaiten, joko omalta aikavyöhykkeeltäsi tai muualta maailmasta. Myös suomalaisia virtuaaliassistentteja työskentelee reippaasti ympäri maailmaa. Osaavalta virtuaaliassistentilta onnistuu useampienkin asiakkaiden kanssa työskentely vaivattomasti, kunhan yritys vain kertoo tavoitteensa ja deadlinensa tehtäville selkeästi ja tarkasti.

Löydä yrityksellesi sopiva virtuaaliassistentti

Katriumilla tarjoamme luotettavat, monikieliset ja tehokkaat virtuaaliassistentin palvelut, joilla viet yrityksesi toiminnan seuraavalle tasolle. Virtuaaliassistenttimme tarjoavat sinulle mahdollisuuden keskittyä yrityksesi johtamiseen ja itsellesi tärkeisiin työtehtäviin, kun virtuaaliassistenttimme hoitavat yrityksesi hallinnolliset tehtävät. Mikäli haluat lukea lisää virtuaaliassistenttipalveluistamme, klikkaa tätä.

Tags: No tags

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.