BLOGIN OPTIMOIMINEN HAKUTULOSTEN KÄRKEEN

Yhä useammin yritykset kirjoittavat säännöllistä blogia yrityksen kotisivuille. Blogi toimii erinomaisena keinona saada yhteys asiakkaisiin, kertoa heille yrityksen uusimmat uutiset ja auttaa asiakkaita tekemään päätöksiä. Mutta blogilla on myös yksi erittäin tärkeä tehtävä: saada yrityksen kotisivut helposti löydettäväksi hakukoneilla. Kun blogin sisältöä kohdennetaan hakukoneystävälliseksi, sen sisältö siirtyy hakukoneissa hakutulosten kärkeen.

Keräsimme yhteen muutamia hyviä vinkkejä siihen, miten blogipostaus kannattaa optimoida ja mihin tulee kiinnittää huomiota sitä tehdessä. Olemme itse vuosien saatossa huomanneet, kuinka tärkeä merkitys blogilla on ja oletkin varmaan lukenut monesti blogiamme kotisivuillamme.

Avainsanat

Aivan ensiksi tulisi miettiä sopiva avainsana blogikirjoitukselle. Avainsana on juuri se, jonka avulla hakukone ensimmäiseksi määrittelee blogitekstin osuvuuden. Siksi onkin tärkeää, että avainsana löytyy jo heti otsikosta ja tämän jälkeen myös ensimmäisen 60 sanan joukosta.

Miksi nämä ensimmäiset 60 sanaa ovat sitten niin tärkeitä? Olet varmaan huomannut, kuinka Googlessa hakutulosten alla näkyy muutama lause sivustosta. Nämä ovat juuri ne 60 sanaa, joissa avainsana myös esiintyy ja näiden avulla hakukoneet pystyvät löytämään tekstisi helpommin. Sitä kutsutaan myös nimellä metakuvaus.

Metakuvauksen tulisi kuulostaa mielenkiintoiselta ja houkuttelevalta, jotta sinun blogipostauksesi olisi juuri se, johon lukija klikkaa. Tee metakuvauksesta täysin aiheeseen osuva ja sisällytä siihen valitsemasi avainsana.

Avainsanan ei myöskään tarvitse olla vain yksi sana. Itse asiassa on jopa parempi, jos se sisältää muutaman sanan. Se, että avainsanana on pelkkä ”blogi” ei johda kovinkaan pitkälle, mutta jos siihen lisätään useampi hakusana, kuten ”hakukoneoptimoitu blogikirjoitus”, niin päästään jo paljon pidemmälle.

Avainsanaa kannattaa sisällyttää myös itse tekstiin ja tekstin väliotsikoihin muutaman kerran, mutta mieluiten mahdollisimman luonnollisessa ja lukijaystävällisessä muodossa. Avainsanaa ei myöskään kannata käyttää liian monta kertaa, sillä muuten se saa tekstin näyttämään hieman oudolta.

Älä myöskään lisää liian monta samoilla avainsanoilla kirjoitettua tekstiä. Hakukoneet menevät helposti sekaisin näistä ja lopputulos ei tällöin ole välttämättä toivomasi. Google tarjoaa Search Analytics-raporttia avuksi avainsanojen analysointiin. Sen avulla pystyt tarkistamaan, mitä erilaisia hakusanoja lukijat käyttävät etsiessään sisältöä.

Mobiili, linkkejä ja kuvia

Kaikkein suosituin hakukone Google rakastaa mobiiliystävällisiä sivustoja. Pidä siis huoli siitä, että sivustosi on mobiiliyhteensopiva ja optimoitu niin, että hakukone pystyy helposti antamaan tarvitsevansa tiedon myös mobiililaitteilla.

Blogiteksteistä kannattaa muodostaa niin kutsuttua sisältöteemaa. Ajattele yksittäisiä blogikirjoituksia osana suurempaa kokonaisuutta, joka palvelee kaikin puolin toisiaan. Kun monet eri tekstit on yhdistetty saman aiheen avainsanaan, saadaan aikaiseksi todella hyvä kokonaisuus. Tällöin sisällöt voidaan helposti linkittää toisiinsa ja mikä parasta, niillä saadaan aika huomattavasti parempi hakukoneiden hallinta.

Blogikirjoituksia kannattaakin linkittää toisiinsa, eli lisätä niihin sivuston sisäisiä linkkejä. Hakukoneissa sisäinen linkittäminen auttaa siten, että ne kertovat hakukoneille sisältösi olevan merkityksellistä ja ennen kaikkea laadukasta.

Näiden muutaman perusohjeen lisäksi kannattaa aina muistaa pitää blogikirjoitukset ajan tasalla. On parempi luoda ikivihreää tekstiä, jonka sisältö ei koskaan vanhene. Hakukone tykkää sisällöstä, joka on ajatonta ja laadukasta. Mutta samaan aikaan ne myös arvostavat tuoreempaa sisältöä, jonka takia onkin tärkeää käyttää aikaa blogin päivittämiseen ja muokkaamiseen.

Meillä Katriumilla on pitkä kokemus hakukoneoptimoitujen blogien kirjoittamisesta ja me voimme auttaa yritystäsi luomaan toimivia blogikirjoituksia, jotka lisäävät liikennettä yrityksesi kotisivulla ja saa aikaan lisää näkyvyyttä hakukoneissa. Ota yhteyttä heti tänään, niin suunnitellaan yhdessä, mistä aiheista alamme kirjoittamaan ja miten saamme yhdessä yrityksesi blogin toimivaksi.

Ulkoistettu asiakaspalvelu yrityksen tukena

Onko joulu sinunkin yrityksessäsi vuoden kiireisintä aikaa? Tuntuuko siltä, että puhelin pirisee jatkuvasti, etkä pääse kunnolla keskittymään omiin töihisi? Ovatko yrityksesi asiakaspalvelun resurssit liian vähäiset kohtaamaan tämä kiireinen aika? Ei hätää, tähän on olemassa helppo ja toimiva ratkaisu: asiakaspalvelun ulkoistaminen.

Asiakaspalvelu vuonna 2020

Me kaikki tiedämme sen, että heikosti toimiva asiakaspalvelu voi muodostua erittäin kohtalokkaaksi ongelmaksi yritykselle. Emme aina edes täysin tiedosta sitä, kuinka tärkeä rooli toimivalla asiakaspalvelulla on yrityksen menestyksen kannalta. Puutteet asiakaspalvelussa heijastuvat kuitenkin suoraan yrityksen tulokseen.

Vuosi 2020 on tuonut myös aivan uuden merkityksen monikanavaiselle asiakaspalvelulle. Tietoa haetaan netin kautta enemmän kuin koskaan aikaisemmin, sillä kontakteja halutaan vähentää vallitsevan pandemian takia. Tällöin on ensisijaisen tärkeää, että yrityksellä on käytössään monikanavainen ja joustava aikatauluinen asiakaspalveluportaali.

Työn ja kiireen keskellä tämä kuitenkin helposti unohtuu. Jouluruuhkan aikaan monessa yrityksessä yhtäkkiä herätäänkin siihen, että asiakaspalvelun hoitaminen vie liikaa aikaa muilta töiltä. Työntekijät kuormittuvat ja asiakaspalvelun laatu kärsii. Tämä johtaa pahimmillaan siihen, että asiakkaat kaikkoavat ja huonojen nettiarvostelujen määrä lisääntyy.

On myös totta, että tämä vuosi on koetellut monen ihmisen elämää monin eri tavoin. Ystävällinen ja avulias asiakaspalvelija linjan toisessa päässä, voi saada monen päivän tuntumaan paljon kevyemmältä. Olemme kaikki samassa veneessä vallitsevan tilanteen kanssa ja inhimillisyys sekä toisten auttaminen on tärkeässä merkityksessä tässä hetkessä.

Apua joulukiireeseen

Onneksi asiakaspalveluun on kuitenkin mahdollista saada apua. Asiakaspalvelun ulkoistaminen erityisesti joulukiireiden alla voi todella pelastaa yrityksen. Sen avulla työntekijöillä jää aikaa itse asiaan, eli oman työn tekemiseen ja ulkoistettu monikanavainen asiakaspalvelu hoitaa oman osuutensa. Meillä Katriumilla on vuosien kokemus asiakaspalvelutyöstä monien eri alojen yritysten kanssa.

Voimme tulla avuksi tähän vuoden kiireisimpään aikaan tekemällä kanssanne määräaikaisen sopimuksen. Toki, jos tämä ratkaisu tuntuu toimivalta ja sille on tarvetta myös tulevaisuudessa, niin sopimusta voi aina jatkaa. Pystymme räätälöimään juuri sinun yrityksellesi sopivan palvelun.

Meidän avullamme yrityksesi on myös mahdollista pidentää asiakaspalvelun aukioloaikoja, joten se ei ole enää riippuvainen yrityksen omista aukioloajoista. Asiantuntevat asiakaspalvelijamme perehdytetään hyvin yrityksen toimintaan, jotta heidän tarjoamansa palvelu on laadukasta ja ajanmukaista.

Älä enää aikaile, vaan ota yhteyttä meihin jo heti tänään, jotta voimme kertoa lisää palveluistamme ja siitä, miten me voimme parhaiten auttaa yritystäsi tänä kiireisenä aikana. Unohda joulustressi tänä vuonna ja anna meidän auttaa. Nauti, ja rentoudu yrityksen pikkujouluissa tietäen, että asiakaspalvelusi on osaavissa käsissä.

Olisiko aika ulkoistaa asiakaspalvelu?

Yrityksessäsi on varmaan joskus harkittu tai jopa toteutettu taloushallinnon ulkoistaminen tilitoimistolle. Asiantuntevan tilitoimiston apu on korvaamatonta ja helpottaa yrityksesi taakkaa taloushallinnon puolella. Oletko koskaan miettinyt, että tämän saman voi toteuttaa myös asiakaspalvelun puolella? Tällöin sinulle jää aikaa siihen itse pääasiaan, eli yrityksen ydinosaamiseen.

Katriumin tarjoama laadukas ja asiantunteva monikanavainen asiakaspalvelu räätälöidään vastaamaan yrityksesi tarpeita. Sovimme yhdessä ohjeet, joita asiakaspalvelussa tulee noudattaa ja mikä tärkeintä, kommunikointi tapahtuu yrityksen äänellä. Me takaamme sen, että asiakaspalvelijamme hoitavat jokaisen asiakaskontaktin ammattitaidolla alusta loppuun. Toimiva ja joustava asiakaspalvelu on tärkeää yrityksen menestymisen kannalta. Ystävällinen ääni puhelimen toisessa päässä ja mutkaton palvelukokemus lisäävät asiakkaan tyytyväisyyttä ja luottamusta yritystä kohtaan. On myös todennäköisempää, että asiakas tulee tällöin suosittelemaan yrityksen palveluja myös tutuilleen.

Helpotusta joulukiireeseen

Juuri nyt lähestymme joulunaikaa, joka voi sinunkin yrityksessäsi olla vuoden kiireisintä aikaa. Tämän lisäksi puhelin soi taukoamatta ja kaikki yrityksessä ovat kiireisiä. Tällöin asiakkaan puheluunkin voi tulla vahingossa vastattua hieman tylymmin ja oma työ keskeytyy jatkuvasti puhelimeen vastaamisen takia. Siksi tämä onkin juuri oiva hetki tehdä ratkaisu asiakaspalvelun ulkoistamisesta. Vältä joulukiire ja stressi, ja anna meidän hoitaa kaikki ne lukuisat puhelut puolestasi. Tällöin sinä ja tiimisi voitte keskittyä siihen tärkeimpään, eli yrityksen omaan pyörittämiseen. Sillä aikaa me pidämme huolen siitä, että asiakkaiden puheluihin vastataan ja et sen takia joudu menettämään yhtäkään asiakasta.

Jos taas murehdit sitä, tuleeko asiakaspalvelun ulkoistaminen kovin kalliiksi, niin murehdit turhaan. Erityisesti ruuhkahuippuina, kuten joulua edeltävänä aikana, lisätyövoiman palkkaaminen yrityksen sisällä asiakaspalveluun voi tulla erittäin kalliiksi. Asiakaspalvelun ulkoistaminen sen sijaan mahdollistaa resurssien kohdentamisen huomattavasti kustannustehokkaammin. Ja tiedät varmasti senkin, että kaikkein kalliimmaksi tulee se, jos asiakaskontaktit jätetään hoitamatta. Eli ulkoistaminen on erittäin varteen otettava vaihtoehto, joka parhaimmillaan lisää asiakastyytyväisyyttä ja jopa yrityksen myyntiä.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä meihin ja katsotaan yhdessä, miten voimme parhaiten räätälöidä juuri sinun yrityksellesi sopivan monikanavaisen asiakaspalvelun. Anna meidän tänä vuonna auttaa sinut joulukiireiden yli, jotta yrityksessäsi päästään myös mukavaan ja rentoon joulutunnelmaan.