Ulkoistaa palvelut saattaa olla se ratkaisu monelle yrittäjälle. Moni yrittäjä alkaa innoissaan kirjoittamaan blogia, jonka jälkeen vastaan tulee se iso MUTTA! Yrittäjä huomaakin, että blogin kirjoittamiseen menee aikaa ja ideatkin alkavat ehtymään. Aiheita olisi mistä kirjoittaa, mutta aikaa ei tahdo löytyä.
Monella yrityksellä viimeisimmästä blogitekstistä on kulunut liian kauan aikaa ja lukijatkin ovat jo kaikonneet. Kuitenkin markkinointisuunnitelmassa on selkeästi määritelty blogi yhtenä välineenä. Vuorovaikusta asiakkaiden kanssa halutaan lisätä ja esitellä heille uusia tuotteita tai palveluita. Blogin tarkoituksena on myös lisätä nettisivujen kävijämääriä ja linkittää nämä muihin sosiaalisen median kanaviin. Näin kaikki mainonnan eri osa-alueet tukevat toisiaan ja yrityksen ulkoinen viestintä on johdonmukaista sekä säännöllistä. Blogin kirjoittamiseen on hyvä tehdä kunnollinen suunnitelma, joka tukee juuri näitä muita markkinointitoimenpiteitä. On syytä myös miettiä, minkälaisia lukijoita blogille halutaan ja mikä on sen tavoite.
Blogin kirjoittaminen pähkinäkuoressa
Blogin kirjoittaminen tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa ihmisiin jakamalla mielenkiintoisia ajatuksia, luomalla ainutlaatuista sisältöä ja ylläpitämällä yhteyttä kohdeyleisöön.
Yritykset voivat hyödyntää blogia mainostaakseen tuotteitaan ja palveluitaan, vahvistaakseen brändiään ja kasvattaakseen asiakasuskollisuutta. Jakamalla tietoa, vinkkejä ja neuvoja liiketoimintaansa liittyvistä aiheista blogissaan he voivat vahvistaa asemaansa alansa asiantuntijoina.
Blogia suunnittelemassa on todella tärkeä miettiä seuraavia:
- Aihe: Minkä aiheiden parissa haluat työskennellä?
- Kohderyhmä: Kenelle blogisi on tarkoitettu?
- Tyyli: Millainen tyyli sopii kirjoituksiisi parhaiten?
5 vinkkiä bloggaamiseen
- Hyödylliset avainsanat: On tärkeää kirjoittaa blogeja sellaisten avainsanojen ympärille, jotka liittyvät organisaatiosi tai yrityksesi toimintaan, tuotteisiin tai palveluihin. Valitsemalla hyödylliset avainsanat houkuttelet blogiisi palveluistasi eniten kiinnostuneita vierailijoita.
- Tarttuva otsikko: Otsikko on yleensä ensimmäinen asia, jonka lukija näkee ja joka määrittää luetaanko tekstiä vai ei. Hyvä otsikko on houkutteleva, informatiivinen ja tiivistää postauksen sisällön olennaisen ytimekkäästi. Otsikolla on myös välttämätön rooli hakukoneoptimisoinnin (SEO) kannalta.
- Kielioppi: On tärkeää kiinnittää huomiota kielioppiin, sillä se vaikuttaa tekstin ymmärrettävyyteen ja lukukokemukseen. Kirjoita selkeästi ja yksinkertaisesti. Vältä pitkiä ja monimutkaisia lauserakenteita, ja varmista, että käytät oikeaa aikamuotoa kertomuksessasi.
- Visuaalisuus: Käsittää kuvat, fontit, väripaletin ja tekstin rakenteen. Visuaalinen ilme vaikuttaa siihen, kuinka helposti ja miellyttävästi tekstiä on luettava. Huolehdi siitä, että blogisi yleinen visuaalisuus vastaa brändisi visuaalista ilmettä. Näin lisäät yrityksesi tunnettavuutta.
- Nauti prosessista: Jos olet ottanut blogikirjoittamisen vastuullesi, on todennäköistä, että rakastat sisällön luomista ja tarinoiden kertomista. Hyödynnä kirjoitusprosessia ja nauti siitä! Kasvata asiantuntemustasi ja pidä hauskaa kirjoittaessasi. Positiivinen asenteesi ja intohimosi varmasti näkyvät tekstissä, ja näin myös lukijoille tulee parempi mieli.
Ulkoistaa palvelut Katriumilta
Eikö tekstiä synny kuin Runebergin kynästä? Meneekö bloggaamiseen liikaa aikaa ja sisällöntuotanto takkuaa? Miltä kuulostaisi ulkoistaa palvelut? Anna meidän Katriumin hoidettavaksi yrityksesi blogi ja voit keskittyä siihen, minkä parhaiten osaat. Kevään 2023 tarjous: 25€/blogikirjoitus (sis. 200-500 sanaa)