silvan-arnet-PFqfV5bn91A-unsplash

Tunne kilpailijasi – Miksi tilanne kannattaa tarkistaa säännöllisesti?

Oletko pohtinut, miksi joku kilpailijayrityksistäsi menestyy erityisen hyvin? Mikä saa juuri heidät erottumaan muiden joukosta? Haluaisitko varmistusta siitä, että juuri sinun yrityksesi palvelut jäävät asiakkaiden mieleen? Kilpailijoidesi tunteminen sekä heidän tarjontansa tietäminen voivat auttaa sinua tekemään omista tuotteistasi, palveluistasi ja markkinoinnistasi muista saman alan yrityksistä erottuvamman. Tällöin juuri sinun yrityksesi jää paremmin asiakkaiden mieleen. Kun tunnet kilpailijoidesi toiminnan sekä hinnat, voit myös varmistua omien palveluidesi hintojen kilpialukykyisyydestä sekä vastata tehokkaasti esimerkiksi kilpailijoidesi mainoskampanjoihin omilla kampanjoillasi. Kilpailijatutkimus on tähän tilanteeseen oikea ratkaisu.

Miksi sinun kannattaa tutustua kilpailijoidesi toimintaan kilpailijatutkimuksen kautta?

Jokaisen pienyrityksen, sekä muiden yrityksien, tulisi tutustua ainakin jollakin tasolla oman alan kilpailijoidensa toimintaan. Nykypäivänä lähes jokaisella alalla toimijoita on useita, minkä vuoksi onkin tärkeää tietää, minkälaista palvelu- ja tuotetarjontaa asiakkaille on saatavilla ja tietenkin, millä hinnoilla. Tutustumalla kilpailjoidesi toimintaan voit verrata omaa tuote- tai palveluvalikoimaasi heidän tarjoamaan valikoimaan, jolloin huomaat, mikäli sinulla olisi ehkä aihetta lisätä jotakin uutta valikoimaasi. Tai kenties varmistua siitä, että tarjoat jo vähintään samaa, mitä kilpailijatkin tai ehkä jopa kattavampia palveluita. Tuote- tai palveluvalikoiman ajantasaisuuden ja kattavuuden lisäksi, tuntemalla kilpailijasi voit myös nähdä, millä hinnoilla tuotteita ja palveluita tarjotaan. Näin ollen voit varmistua omien tuotteidesi sekä palveluidesi hintojen kilpailukykyisyydestä.

Useimmilla aloilla yritykset myös tarjoavat erilaisia alennuksia, erikoistarjouksia sekä kampanjoita. Kun tiedät kilpailijoidesi kampanjat, voit suunnitella omalle yrityksellesi kilpailukykyiset ja houkuttelevat kampanjat, saamasi tiedon pohjalta. Kilpailijoidesi tunteminen auttaa siis yrityksesi markkinointi strategian rakentamisessa ja sen ajantasaisena pitämisessä.

Vertailemalla oman alasi kilpailijoiden tuotteita, palveluita, kampanjoita sekä muuta toimintaa voit tehdä oman yrityksesi toimintoihin ja käytäntöihin tarvittaessa myös päivityksiä, jotta yrityksesi erottaa paremmin massan joukosta. Tärkeä osa jokaisen yrityksen toimintaa asiakkaiden näkökulmasta, on tietenkin myös asiakaspalvelu. Persoonallisella asiakaspalvelulla varmistat, että asiakkaasi ovat tyytyväisiä, ja voit myös verrata omaa asiakaspalveluasi kilpailijoidesi asiakaspalveluun, ja näin ollen varmistaa, että tarjoat alasi parasta asiakaspalvelua yrityksesi asiakkaille.

kilpailijatutkimus kannattaa tehdä säännöllisesti

Nykyään yritysten käytännöt ja toimintamallit ovat jatkuvassa muutoksessa. Uusia kampanjoita ja menetelmiä tulee jatkuvasti lisää, jolloin niitä myös hyödynnetään yhä enemmän ja enemmän. Tämän vuoksi onkin tärkeää, että oma yrityksesi pysyy ajan hermolla, ja näin ollen säilyttää kilpailukyvykkyytensä markkinoilla. Jo pelkässä vuodessa asiakaspalveluun ehtii tulla huimia muutoksia, tuotteet ja palvelut kehittyvät ja kiinnostavampia kampanjoita innovoidaan. Tämän vuoksi jokaisen yrittäjän olisikin syytä tarkistaa kilpailijoiden tilanne säännöllisin väliajoin. Tuntemalla kilpailijasi ja seuraamalla heidän toimintaansa säännöllisesti, varmistat, että oma yrityksesi pysyy ajantasaisena ja asiakkaiden kiinnostus yrityksessä säilyy ja tietenkin parhaassa tapauksessa lisääntyy.

Miten saat luotettavaa ja objektiivista tietoa kilpailijoistasi?

Harva pienyrittäjä ehtii alkaa tutkimaan jokaista kilpailijaansa yksityiskohtaisesti; tarjottuja palveluita, asiakaspalvelua sekä markkinointia ja kampanjoita myöden. Tämän vuoksi kilpailijatutkimus onkin erinomainen vaihtoehto. Ulkoistamalla kilpailijatutkimuksen tekemisen, saat itsellesi kattavasti luotettavaa ja objektiivista tietoa kilpailijoidesi toiminnasta, jota voit käyttää oman yrityksesi hyödyksi, kuten jo aiemmin mainitsimmekin.

Katriumilla alan ammattilaiset tutustuvat kattavasti yrityksesi kilpailijoiden asiakaspalvelun toimintaan sekä puhelimitse että sähköpostitse ja muita mahdollisia kanavia pitkin. Tämän tarkoituksena on erityisesti keskittyä siihen, millaista apua heille tarjotaan ja kuinka nopeasti vastaukset saadaa. Lisäksi tutustumme kilpailijoidesi hintoihin ja kampanjoihin, jotta näet omien palveluidesi hintojen sekä kampanjoiden kilpailukyvykkyyden. Samalla tarkistamme aina kilpailijasi brändin näkyvyyden, jotta voit kehittää oman yrityksesi brändisi näkyvyyttä entistä paremmaksi ja ainutlaatuisemmaksi. Tarjoamme sinulle tekemistämme löydöksistä ja havainnoista kattavan ja monipuolisen raportin, jota voit tutkia yhdessä tiimisi kanssa.

Tags: No tags

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.