luke-southern-k5o-cuu9E6g-unsplash

Puhelinpalveluiden merkitys yritysten menestykselle

Puhelinpalveluiden merkitys minkä vain toiminnan menestykselle näkyy esimerkiksi seuraavassa tilanteessa: Olet menossa kylään. Ystäväsi ei vastaa puhelimeen, ja vastaa vain lyhyesti viesteihin. Tunnetko olosi tervetulleeksi? Oletettavasti et. Alat suosia ystävää, joka pitää aktiivista ja lämmintä kommunikaatiokanavaa auki sinuun.

Sama pätee myös yrityksiin. Kommunikaatio on avain kaikkeen sujuvaan ja toimivaan ihmisten väliseen yhteistyöhön. Kommunikaatio vaikuttaa tunnetasolla, ja tiedämme kaikki, miltä tuntuu olo kunnioittavan ja aktiivisen vuorovaikutuksen jälkeen. Epäkunnioittava vuorovaikutus jättää ikävän tunteen, ja jatkossa alamme välttelemään huonon vaikutuksen tehnyttä kommunikoijaa. 

Puhelinpalveluiden merkitys yrityksen uskottavuudelle

Yritysten menestys voi riippua monista tekijöistä, mutta yksi tärkeimmistä on asiakaspalvelu. Asiakkaat ovat yrityksen elinehto ja yrityksen sydän. Asiakkaiden hankkiminen on tärkeä prosessi, johon usein laitetaan paljon resursseja. Yhtä tärkeää on myös tyytyväisten asiakkaiden säilyttäminen.

Säilyttäminen on elintärkeää, jotta yritys voi menestyä. On todella surullista, mikäli olet onnistunut saamaan asiakkaan, mutta menetät hänet huonolla asiakaspalvelulla. Yksi tehokkaimmista tavoista saavuttaa tyytyväinen asiakaskunta on tarjota laadukasta asiakaspalvelua, joka on nopeaa, ystävällistä ja asiantuntevaa. Tämä on syy, miksi puhelinpalvelut ovat edelleen tärkeitä yrityksille maailmassa. Kaikki on saatavilla myös digitaalisessa muodossa ilman aitoa ihmiskontaktia, mutta aitoa ihmiskontaktia ei voi täysin korvata.

Myös kommunikoimattomuus on yksi vuorovaikutuksen muoto, ja suoran puheyhteyden epääminen, tai pitkä takaisinsoitto-aika on myös vuorovaikutusta. Kommunikoimattomuus, vaikka se olisi tahatonta, herättää helposti epäluuloa asiakkaissa. Avoimuus ja hyvä kommunikaatio yhdistetään suoraan luotettavuuteen, joka loppupeleissä on isoin ostokäyttäytymiseen vaikuttava tekijä. Kun asiakas on tuotteet ostoskorissa, hakee hän vielä viimeistä vahvistusta luottamukselleen. Suora puhelinnumero sinetöi kaupan.

Mikään ei korvaa ihmiskontaktia

Ihmiskontaktissa on jotain, mitä automatisaato tai teknologia ei edelleenkään voi korvata: empatia, tunneäly, hienovaraisuus. Joskus ongelman kanssa kamppaileva asiakas ei soita asiakaspalvelijalle saadakseen ainoastaan tietoa, vaan enemmänkin henkistä tukea ja emotionaalista vahvistusta kaupan tekoon. Mikäli asiakkaalle jää kuva, että yrityksen asiakaspalvelijaan oli helppo saada puheyhteys, luottaa hän yrityksen myös jatkossakin olevan reagoiva ja hoitavan koko kaupan kunnialla loppuun asti. 

Mikäli asiakas on jo tehnyt ostotapahtuman, ja soittaa tukeen saadakseen apua ongelmaansa, voi hyvä ja tehokas asiakaspalvelu auttaa yritystä erottumaan positiivisesti kilpailijoistaan. Ihmisten tunnemuisti on tehokas ja pitkä. Aito ihmiskohtaaminen, ja sen mukana tuoma tunne vaikuttaa enemmän ostokäyttäytymiseen ja tavoittaa asiakkaan tunnetasolla, kuin mainokset.

Puhelinpalveluiden tarjoaminen on monelle yritykselle tärkeä tapa palvella asiakkaitaan. Pienille yrityksille ne tuovat uskottavuutta ja luovat mainetta henkilökohtaisesta palvelusta. Niin ikään isoille yrityksille toimiva asiakaspalvelu on tärkeä. Se luo kuvaa, että yritys suuruudestaan huolimatta välittää yksittäisen asiakkaan kokemuksesta. Työtä tehdään asiakasta varten. Asiakkaat haluavat yhä palvelua, vaikka kehitys mahdollistaa asioiden ulkoistamisen. Asiakas on aina ihminen, joka haluaa tuntea olevansa arvostettu.

Puhelin on monessa tilanteessa tehokas työkalu

Kuulluksi tulemisen tunne on yksi ihmisen tärkeimpiä tarpeita. Puhelinpalvelu auttaa myös rakentamaan vahvempia suhteita asiakkaisiin. Yksilöllinen palvelu ja henkilökohtainen huomio saavat asiakkaan tuntemaan olevansa tärkeä ja arvostettu.

 Puhelinpalvelun avulla voit tarjota asiakkaille tärkeitä tietoja tuotteistasi ja palveluistasi, sekä vastata kaikkiin heidän kysymyksiinsä. Aidon keskustelun lomassa asiakas saa laaja-alaisemmin sellaistakin tietoa, mitä ei välttämättä sähköpostissa osaisi edes kysyä. 

Puhelinpalveluiden merkitys ammattitaidolle

Myös asiakaspalvelija hahmottaa nopeammin asian nopealla soitolla, kuin pitkällä ja hitaalla sähköpostittelulla. Nopea, ja täsmällinen puhelinkeskustelu auttaa hahmottamaan aihekokonaisuuden nopeasti. Tämä osaltaan ylläpitää pätevää ja ammattitaitoista yritysimagoa. Pitkä ja vaivalloinen sähköpostikeskustelu, jossa asioita joutuu tarkastelemaan tuon tuosta, on stressaava kokemus kummallekkin osapuolelle. Yritys voi joutua epäpätevään valoon, kun tiedonhaku on hidasta pitkästä sähköpostikeskustelusta.

Myös palaute on puhelimitse suorempaa ja aidompaa. Yritys saa arvokasta ja reaaliaikaista tietoa ja palautetta puhelimen välityksellä. Aina ongelmaan ei tarvita välitöntä ratkaisua, vaan asiakas haluaa yksinkertaisesti jakaa kokemuksensa ja mielipiteensä ja tulla nähdyksi. Väärään aikaan tapahtuva puheyhteyteen pääsemisen evääminen voi katkaista asiakassuhteen nopeasti ja pysyvästi. Turhautunut asiakas löytää taatusti kilpailevan yrityksen, jossa häntä kuunnellaan.

Katriumin monikanavaiset asiakaspalveluratkaisut tuovat asiakkaasi puhe- ja sähköpostiyhteydenotot osaksi yrityksesi kokonaisuutta. Anna asiakaspalveluun erikoistuneiden ammattilaisten hoitaa asiakaskohtaaminen, ja aikasi ja huomiosi jää muuhun! 

Lue tästä lisää, miten yhteistyö kanssamme hyödyttää yritystäsi!

Tags: No tags

One Response

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.