jon-tyson-vVSleEYPSGY-unsplash (1)

Mystery shopping – haluatko tietää minkälainen kuva yrityksestäsi välittyy asiakkaillesi?

Haluaisitko kehittää yrityksesi toimintaa ja etenkin parantaa asiakkaillesi tarjoamaa asiointikokemusta? Asiakastyytyväisyys on nykypäivän yksi yrityksen menestymisen avaintekijöistä, sillä mikäli oma yrityksesi ei tarjoa hyvää palvelua asiakkaille, voit olla varma, että joku kilpailevista yrityksistä tarjoaa. Tämän vuoksi onkin tärkeää selvittää, minkälainen kuva asiakkaille yrityksestäsi välittyy. Moni saattaa kuitenkin empiä esimerkiksi asiakastyytyväisyyskyselyiden ja -selvitysten tekemisen kanssa, sillä niihin voi olla vaikeaa saada vastaajia, jos asialla ei ole alan ammattilaiset. Mystery shopping onkin erinomainen keino selvittää, minkälaisen asiakaskokemuksen yrityksesi asiakkaille tarjoaa.

Mystery shopping: mitä se oikein tarkoittaa?

Mystery shopping eli suomeksi mysteerishoppailu, on yrityksen keino mitata asiakaspalveluprosessien laatua. Mittauksen ja selvityksen suorittaa yleensä kolmannen osapuolen yritys, jonka ammattimaiset mysteerishoppailijat tekeytyvät yrityksesi asiakkaiksi ja asioivat verkkokaupassasi tai liikkeessäsi ja samalla arvioivat saamansa palvelun laatua, tuotteiden toimivuutta, yleiskuvaa, tehokkuutta sekä useita muita tekijöitä, jotka vaikuttavat asiakastyytyväisyyteen. Kolmannen osapuolen eli markkinatutkimusyrityksen tehtyä mittauksensa mysteerishoppailijoiden avustuksella, saat heiltä ammattimaisen, yksityiskohtaisen ja objektiivisen raportin tehdyistä havainnoista. Mysteerishoppailijat asioivat yrityksessäsi nimensä mukaisesti anonyymisti eli edes sinä tai henkilökuntasi eivät tiedä, kuka asiakkaista on oikea asiakas ja kuka mysteerishoppailija. Näin ollen voidaan varmistua, että mysteerishoppailija pystyy antamaan luotettavan ja objektiivisen arvion yrityksesi toiminnasta.

Mysteerishoppailu – mitä hyötyä siitä oikein on?

Mysteerishoppailusta on oikeastaan mille tahansa yritykselle hyvin paljonkin hyötyä. Mysteerishoppailu auttaa sinua näkemään avoimesti, minkälainen kokemus yrityksessäsi asioiminen asiakkaiden näkökulmasta on. Yksi tärkeimmistä syistä, miksi mysteeri shoppailun toteutus omalle yrityksellesi kannattaa, on rehellisen asiakaspalautteen saaminen ammattilaisen vinkkelistä. Mysteerishoppailijat ovat kokeneita ammattilaisia asiakaspalvelun arvioinnissa, minkä ansiosta he osaavat keskittyä asiakkaille olennaisiin tekijöihin ja antaa niistä avoimesti ja rehellisesti palautetta. Tämän palautteen tarkoituksena on tietenkin antaa yritykselle näkökulmia, joissa asiakaspalvelua ja yrityksen toimintaa voisi kehittää vielä entisestään. Näin ollen asiakkaat saavat entistä paremman kokemuksen asioidessaan sinun yrityksesi kanssa.

Kehitysnäkökulmien lisäksi mysteerishoppailu lisää yrityksesi tehokkuutta, sillä mysteeri shoppailun avulla voit seurata asiakaspalvelun laatua ja yleisesti palveluiden toteuttamista sekä sitä, toteutetaanko niitä yrityksesi standardien mukaisesti. Mysteerishoppailijat antavat sinulle mahdollisuuden nähdä laajempi kokonaiskuva yrityksesi toiminnasta sekä toimintamalleista, mutta myös samalla yksityiskohtaisesti tietoa myös pienemmän mittakaavan tekijöistä. Saamiesi raporttien perusteella voit alkaa kehittää yrityksesi toimintaa entistä tehokkaammaksi ja sitä myötä myös tuottavammaksi.

Mysteerishoppailu on siis oiva keino asiakaspalautteen keräämiselle, jonka avulla voit nähdä yrityksesi kehittämistarpeet. Lisäksi mysteerishoppailun ansiosta yritys voi alkaa miettimään ja kehittämään keinoja, joilla päästään entistä tehokkaampaan ja tuottavampaan toimintaan. Tämän kaiken lisäksi mysteerishoppailija saa yrityksessäsi asioidessaan kattavan ja monipuolisen kuvan yrityksesi sisäisistä prosesseista. Näin ollen saamasi palautteen avulla voit, asiakaspalvelun lisäksi, kehittää myös yrityksesi sisäisiä prosesseja, jotka myös osaltaan edesauttavat yrityksen toiminnan kehitystä entistä tuottoisemmaksi.

Miten aloittaa mysteerishoppailu?

Pienyrittäjänä tai yrittäjänä yleisestikään, et voi tietenkään toteuttaa mysteerishoppailua itsenäisesti, sillä työntekijäsi tietenkin huomaisivat tämän välittömästi, eikä kokemus tällöin ole autenttinen. Hyvä ja edullinen vaihtoehto on siis palkata kolmannen osapuolen yritys hoitamaan tämä puolestasi. Markkinointiin ja asiakastyytyväisyyteen erikoistunut yritys huolehtii, että ammattimainen mysteerishoppailija arvioi yrityksesi toiminnan ja raportoi siitä rehellisesti, objektiivisesti sekä yksityiskohtaisesti. Näin ollen itse yrittäjä, eivätkä työntekijät, tiedä, kuka asiakkaista on paikalle palkattu mysteerishoppailija, jolloin voit olla varma, että saamasi raportti perustuu autenttiseen asiakaskokemukseen. Katriumilla tarjoamme monipuolisia asiakastyytyväisyyden mittauspalveluita, joihin mukaan kuuluu myös mysteerishoppailu. Mikäli olet kiinnostunut mysteerishoppailun tuottamista tuloksista, ota meihin yhteyttä täältä, niin kerromme mielellämme lisää!

Tags: No tags

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.