Tutkimushaastattelu

Mutu saattaa toimia, mutta se ei tuota aina puolueettomia vastauksia

Tutkimushaastattelut Katriumilla

Tiedätkö sinä, miten mahdolliset uudet asiakkaat reagoivat kuullessaan yrityksesi nimen? Mutu saattaa toimia, mutta se ei tuota aina puolueettomia vastauksia. Tutkimushaastatteluja toteutetaan, jotta yritys saisi luotettavaa tietoa siitä, miten heidän brändinsä näkyy ja kuuluu markkinoilla.

Tutkimushaastatteluja voidaan toteuttaa pitkillä tai lyhyillä aikaväleillä, sekä niiden sisältöä voidaan aina vaihtaa tarpeen mukaan. Säännöllisillä tutkimushaastatteluilla voidaan tehdä johtopäätöksiä myös siitä, miten esimerkiksi markkinointitoimet ovat vaikuttaneet myyntiin tai brändiin.

Tutkimushaastattelut myynnin työkaluna

Yrityksen myyntiä voi tehostaa monella eri tavalla. Monesti sokeudumme itse omille tuotteille ja palveluille, sillä olemme olleet niiden kanssa tekemisissä jo niin pitkään. Katriumilla ylläpidämme monipuolista ajattelutapaa ylläpitämällä laajaa freelancer- ja ammattiverkostoa, joka on käytettävissä aina, kun tarvitsee.

Tutkimushaastatteluiden tekeminen aloitetaan aina siitä, että ymmärretään, mitä halutaan myydä ja mitä halutaan saavuttaa. Ymmärtämällä tämä, Katrium pystyy toteuttamaan todella laajojakin tutkimushaastatteluita ymmärtämään sekä tämänhetkinen tilanne, että tarjoamaan mahdollisia ratkaisuja tulevaan.

Tutkimushaastatteluissa selviää sidosryhmien näkökulmia ja voidaan monista eri lähtökohdista arvioida sitä, missä mennään. Lopputuloksien avulla yritys voi löytää uusia ideoita siihen, miten uusasiakashankintaa voidaan parantaa, miten konversiota voidaan korottaa ja mihin kaatuvat esimerkiksi monet liiketoiminnalle elintärkeät diilit.

Tutkimushaastatteluiden hyödyt pienyrittäjän näkökulmasta

Isoissa organisaatioissa tehdään tutkimushaastatteluja niin sisäisesti kuin ulkoisesti, sekä niitä tehdään melko usein. Isoissa organisaatioissa ollaan huomattu, että pienimmätkin muutokset imagossa tai brändissä saattavat vaikuttaa niin myyntiin kuin asiakastyytyväisyyteen.

Pienyrittäjille tutkimushaastattelut voivat kasvaneen liiketoiminnan myötä tuoda uutta ymmärrystä markkinoista sekä asiakkaista. Omasta ammattitaidosta kannattaa olla ylpeä ja sitä kannattaa aina kehittää myös eteenpäin. Mitä enemmän tiedät asiakkaistasi, sitä paremmin olet taas kilpailijoitasi edellä.

Tutkimushaastattelun tulokset voivat vahvistaa tai alentaa odotuksia tietyistä asioista. Saattaa esimerkiksi olla, että pienyrittäjänä olet keskittynyt kovasti kehittämään jotain tiettyä osa-aluetta, mutta käykin ilmi, ettei se ole asiakkaille niin tärkeää. Samaan aikaan resursseja ei keskitetä sinne, minne asiakkaat haluavat.

Pienyrittäjänä voit siis löytää uutta tasapainoa, sekä varmistaa, että priorisoit oikein. Mitä sujuvampaa ja toimivampaa on oma työsi, sitä onnellisempia yleensä ovat myös asiakkaat. Tutkimushaastattelut räätälöidään juuri oman liiketoimintasi mukaan, jotta hyödyt siitä mahdollisimman paljon.

Tags: No tags

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.