call center

Monikanavainen asiakaspalvelu on kaikkien etu

Tuntuuko, että puhelin pirisee jatkuvalla syötöllä ja välillä soittoja tulee asiakkailta pienistäkin ongelmista, jotka voisi hoitaa muulla tavalla kuin puhelimitse? Kaipaatko apua sähköpostitulvaan vastaamisessa, tai oletko kiinnostunut live-chatin perustamisesta verkkosivuillesi? Monikanavainen asiakaspalvelu tarjoaa yrityksen asiakkaille erilaisia näppäriä keinoja ottaa yhteyttä yrityksen asiakaspalveluun. Tällöin muun muassa yhden yhteydenotto kanavan ollessa varattuna, on asiakkaalla mahdollisuus joko odottaa sen vapautumista tai hyödyntää muita yhteydenotto keinoja. Näin koitetaan välttää turhaa odottelulta, ja sen myötä tulevaa närkästystä. Monikanavainen asiakaspalvelu on ehdottomasti osa tätä päivää ja erittäin tärkeä osa yrityksen verkkosivuja. Etenkin yrityksen, joiden palveluita ja tuotteita on mahdollista ostaa netistä, on lähes välttämätöntä tarjota monikanavainen asiakaspalvelu asiakkailleen mahdollisten ongelmien ilmenemisen varalta. Näin saadaan pidettyä asiakkaat tyytyväisinä ja hommat hoituvat kätevästi!

Mitä tarkoittaa monikanavainen asiakaspalvelu?

Monikanavaisella asiakaspalvelulla nimensä mukaisesti tarkoitetaan asiakaspalvelun hoitamista monia eri kanavia, kuten esimerkiksi sähköposti, puhelin, chat ja sosiaalinen media, hyödyntäen. Monikanavaisen asiakaspalvelun tarkoituksena on antaa asiakkaille mahdollisimman laaja skaala vaihtoehtoja, joilla he voivat haluamansa yrityksen asiakaspalvelun tavoittaa. Mikäli yksi kanava on varattu, voi asiakas koittaa tavoittaa yrityksen asiakaspalvelun muuta reittiä pitkin. Monikanavainen asiakaspalvelu kannustaa asiakkaita ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun tarpeen vaatiessa, sillä useampien yhteydenotto kanavien myötä, jokaiselle asiakkaalle löytyy varmasti heitä itseään miellyttävä yhteydenotto vaihtoehto. Sillä eiväthän kaikki esimerkiksi pidä puhelimella soittelusta, kun taas toisille sähköpostien lähettely voi olla työlästä.

Mitä etuja monikanavaisesta asiakaspalvelusta on?

Monikanavainen asiakaspalvelu on hyödyllinen niin yrittäjälle kuin asiakkaillekin. Useampi mahdollisuus yhteydenotto muodoissa, kannustaa asiakkaita ottamaan yritykseen yhteyttä, silloin kun sille on tarvetta. Pienemmät ongelmat saadaan näppärästi ratkaistua hyvinkin nopeasti chat-palveluiden avulla. Kiireellisissä asioissa asiakas voi taas ottaa yhteyttä puhelimitse. Lisäksi yleisesti ottaen iäkkäämmät ihmiset suosivat edelleen puhelimitse tapahtuvaa asiakaspalvelua. Sähköpostitse taas saadaan hoidettua ongelmat, jotka saattavat vaatia pidempää selvittelyä tai ratkaisulla ei ole akuuttia kiirettä.

Kun asiakkailla on kattava valikoima yhteydenotto keinoja, antaa se heille myö yrityksestä luotettavamman kuvan. Asiakkaille välittyy viesti, että heidän asioistaan ja niiden ratkaisemisesta ollaan aidosti kiinnostuneita, silloin kun asiakaspalvelu on helposti tavoitettavissa. Hyvät kokemukset asiakaspalvelun parissa lisäävät asiakastyytyväisyyttä ja auttavat pitkäaikaisten asiakassuhteiden muodostumisessa.

Lisäksi monikanavainen asiakaspalvelu antaa yrittäjälle mahdollisuuden valikoida, mitä kanavia pitkin yhteydenotot milloinkin tulevat. Esimerkiksi yritys voi asettaa puhelin asiakaspalvelulle aukioloajoiksi toimiston aukioloajata, jolloin puhelimeen ei tarvitse vastata näiden ulkopuolella. Chat ja sähköposti palvelut mahdollistavat samalla kuitenkin yhteydenotot edelleen, puhelin asiakaspalvelun ollessa suljettuna.

Mistä löydän yritykselleni hyvän monikanavaista asiakaspalvelua tarjoavan yrityksen?

Tuntuuko sinusta, että monikanavainen asiakaspalvelu olisi juuri sinun yrityksesi tarvitsema asiakaspalvelun muoto? Saatatkin pohtia, miten tämän järjestäminen käytännössä toteutuu? Mikäli otat käyttöösi monikanavaisen asiakaspalvelun, on jonkun oltava aina vastaamassa puhelimen lisäksi myös chattiin, sähköpostiin ja sosiaalisen median viesteihin.

Miten yrittäjillä, ja etenkin pienyrittäjillä, voi olla aikaa tähän kaikkeen, muiden töiden ohella? Vastaus tähän on yksinkertainen. Suurin osa yrityksistä ulkoistaa tämän palvelun. Palatessasi toisen firman hoitamaan oman yrityksesi monikanavaisen asiakaspalvelun, pääset itse keskittymään sinulle kuuluviin töihin ja alan ammattilaiset hoitavat kaiken tarpeellisen yhteydenpidon asiakkaidesi kanssa. Katriumilla palvelemme asiakkaitanne huolellisesti ja asiakaspalvelu henkeä unohtamatta muun muassa puhelimitse, sähköpostitse, sosiaalisen median sekä erilaisten chat-palveluiden välityksellä. Tarjoamme laadukasta ja monikielistä asiakaspalvelua ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Mikäli haluat nostaa asiakaspalvelusi seuraavalle tasolle, on monikanavainen asiakaspalvelu sinulle oikea ratkaisu! Ota meihin yhteyttä täältä, niin kerromme mielellämme lisää!

Tags: No tags

One Response

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.