monikanavainen-Asiakaspalvelu2-1

Mitä contact center-palvelut sisältävät?

Contact center, call center – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Mitä contact center sitten oikeastaan edes tarkoittaa? Contact centerillä tarkoitetaan keskusta, jossa yhdistetään asiakaskontaktointi ja asiakashankinta. Contact center käsittelee päivittäin isoja määriä puheluita, chat-keskusteluja ja sähköposteja, joiden tavoitteet ovat erilaisia.

Contact center-palveluita tarjoavat sellaiset yritykset, joilla on jo olemassa vahva tiimi, joka pystyy tuottamaan palveluita usealle eri firmalle samanaikaisesti. Tällaiset yritykset ovat erikoistuneet ammattitaitoisen henkilöstön ylläpitoon, heidän koulutukseen ja pystyvät yhdessä tiiminsä kanssa tarjoamaan ulkoistettuja palveluita.

Contact centerissä voidaan huolehtia yrityksen asiakaspalvelusta puhelimitse ja sähköpostitse, sekä tietysti myös live chatin muodossa. Tällaiset keskukset pystyvät hoitamaan osaavin ottein buukkaukset ja asiakaskontaktoinnit yrityksen puolesta. Monet yritykset haluavat ulkoistaa näitä palveluita juuri siksi, että niiden ylläpito talon sisällä voi olla haastavaa ja kallista.

Resurssien maksimointi

Ulkoistamalla saadaan tärkeät resurssit käyttöön sinne, missä niitä liiketoiminnassa eniten tarvitaan. Tässä ei ole kyse pelkästään rahallisista resursseista, vaan myös esimerkiksi yritysjohtajien ajankäytöstä. Contact tai call center voi siis tarjota käytännössä mitä tahansa palvelua, jossa ollaan yhteydessä asiakkaisiin.

Contact center voi auttaa yritystä aktivoimaan uusia ja vanhoja asiakkaita, löytää uusia liidejä, esimerkiksi tekemällä puhelinmarkkinointia ja oikeastaan tekemään mitä tahansa puhelin- ja soittotyötä. Puhelintyö ei ole helppoa ja sitä eivät kaikki osaa, mutta esimerkiksi meillä Katriumilla on ammattitaitoiset henkilöt, joille puhelin- ja soittotyö on juuri se oikea työ.

Tärkeintä contact center-palveluiden ulkoistamisessa on huomioida se, että monissa yrityksissä maksetaan vain tuloksista esimerkiksi buukkausten ja ajanvarausten osalta. Se tarkoittaa sitä, että et maksakaan työntekijälle työtunneista tai kuukausipalkkaa, vaan hommat hoidetaan niin, että mikäli tuloksia ei tule, et joudu maksamaan laskua.

Tällä tavoin esimerkiksi Katrium varmistaa, että työntekijöillä on hyvä koulutus ja perehdytys työhön, sekä sitä tehdään sellaisessa ympäristössä, jossa työntekijä itse viihtyy. Ota siis yhteyttä ja katsotaan, voimmeko tarjota yrityksellesi sopivia contact center-palveluita. Huomaathan, että voimme räätälöidä contact center-palveluita monipuolisesti juuri sinun yritykselle sopivaksi.

Katrium on suomalaisomisteinen yritys, joka on erikoistunut kansainvälisiin contact center-, tutkimus-, ja liiketoiminnan tukipalveluihin. Lue lisää www.katrium.eu

Tags: No tags

2 Responses

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.