surface-8rS5UgAc5iw-unsplash

Mitä asiakaspalvelu pitää sisällään vuonna 2022?

Asiakkaiden odotusten ja asiakaspalvelun trendien muuttuessa, myös asiakaspalvelun tarjonnan on pysyttävä muutoksissa mukana. Jos yrityksesi ei vastaa asiakkaiden odotuksiin tai tarpeisiin asiakaspalvelun suhteen, voit olla varma, että joku kilpailijoistasi vastaa. Jotta voit vastata asiakkaiden tarpeisiin parhaalla mahdollisella tavalla, on pienyrittäjien seurattava muutoksen tuulia ja tiedettävä, mihin asiakaspalvelun aspekteihin vuonna 2022 tulisi panostaa erityisesti. Hyvällä asiakaspalvelulla, joka on ajan tasalla, pidetään asiakkaat uskollisina ja luodaan pitkäaikaisia asiakassuhteita ja toisaalta myös houkutellaan paikalle uusia asiakkaita, jotka kenties eivät ole olleet tyytyväisiä muiden yritysten tarjoamaan asiakaspalveluun.

Monikanavainen asiakaspalvelu lisää asiakastyytyväisyyttä

Asiakaspalvelua on jo pidemmän aikaa hoidettu muun muassa sähköpostin ja puhelimen välityksellä. Nämä ovat tietenkin yhä edelleen erittäin hyviä ja toimivia asiakaspalvelun keinoja, mutta yhä useampi asiakas kaipaa monipuolisempia vaihtoehtoja yhteydenotoille eli monikanavaista asiakaspalvelua. Nykyään live-chatin muodossa oleva asiakaspalvelu onkin erinomainen ratkaisu; vastaukset asiakkaan kysymyksiin tai mahdollisiin ongelmiin saadaan hyvinkin nopeasti. Live-chatin ohelle on ehdottomasti noussut sosiaalinen media eri kanavineen. Useimmat sosiaalisen median alustat, kuten esimerkiksi Instagram, TikTok ja Facebook, tarjoavat asiakkaille mahdollisuuden lähettää yritykselle viestejä, joissa he voivat esittää kysymyksiä tai tuoda esille mahdollisia ongelmia. Yrityksien onkin siis vuonna 2022 syytä panostaa erityisesti sosiaalisen median kautta tapahtuvaan asiakaspalveluun. Tämä on erinomainen keino tavoittaa etenkin nuorempaa asiakaskuntaa, joille sosiaalinen media on pääalusta ostotapahtumille ja kommunikoinnille.

Kun asiakas voi henkilökohtaisesti valita itselleen juuri sen sopivimman keinon ottaa yhteyttä yritykseen, esimerkiksi yrityksen Instagram yksityisviestin kautta, tulee hänelle jo heti olo, että yrityksessä on huomioitu hänen tarpeensa, mikä luonnollisesti lisää tietenkin asiakastyytyväisyyttä. Hyvän, ammattitaitoisen ja toimivan asiakaspalvelun perusta onkin nimenomaan asiakastyytyväisyyden lisääminen. Tyytyväiset asiakkaat, jotka saavat laadukasta palvelua heille sopivaa asiakaspalvelukanavaa pitkin, jatkavat yrityksen asiakkaana todennäköisemmin ja saattavat suositella yritystä myös ystävilleen tai kollegoilleen esimerkiksi erinomaisen palvelun ansioista.

Tyytyväiset asiakkaat, jotka voivat tuoda mukanaan myös uusia asiakkaita, auttavat tietenkin osaltaan yritystä myös kasvamaan ja kehittymään. Toisaalta myös uudet alustat, kuten sosiaalinen media, antavat yritykselle lisää kasvun mahdollisuuksia. Hyvään sosiaalisen median asiakaspalveluun ja käyttöön kannattaakin siis satsata, sillä asiakastyytyväisyyden lisäksi voit kasvattaa myös asiakaskuntaasi tavoittamalla uusia kohderyhmiä. Asiakaspalvelun päivittäminen vuodelle 2022 sopivaksi lisää siis yrityksesi kasvua ja tuottavuutta.

Yksilöllistä asiakaspalvelua mahdollisimman joustavasti

Monikanavaisen asiakaspalvelun lisäksi asiakaspalvelussa korostuvat vuonna 2022 monikielisyys, yksilöllisyys ja asiakkaiden elämäntyylin huomiointi. Nykyään monien yritysten asiakaskunta onkin jo hyvin kansainvälistä, minkä vuoksi monikielinen asiakaspalvelu onkin monille välttämätön. Myös kotimaassa on nykyään hyvin kansainvälistä asiakaskuntaa, minkä vuoksi jokaisen yrityksen tulisi pystyä tarjoamaan asiakaspalvelua suomen lisäksi ainakin englannin kielellä.

Asiakkaat myös haluavat palvelun olevan yhä yksilöllisempää ja juuri heidän elämäntilanteisiinsa sopivampaa. Monikanavainen asiakaspalvelu mahdollistaakin sen, että asiakas voi itse valita juuri hänelle parhaiten sopivan yhteydenottotavan, mikä lisää yksilöllisen palvelun tunnetta asiakkaalle. Kiireinen elämäntyylimme ja hyvin erilaiset työajat ja ympäristöt myös vaikuttavat siihen, että yhä useampi asiakas edellyttää yrityksiltä ympärivuorokautista asiakaspalvelua. Jos asiakas esimerkiksi työskentelee hektisessä päivätyössä, ei hänellä ehkä ole mahdollista ottaa yhteyttä asiakaspalveluun arkipäivinä toimistoaikoihin. Tämän seurauksena myös yhä useammat asiakkaat haluavat itsenäisempää asiakaspalvelua, joka onnistuu esimerkiksi hyvän ja kattavan “Usein kysyt kysymykset” -osion avulla, jolloin asiakas voi hakea yritykseltään tarvitseman tiedon itsenäisesti.

Apua pienyrittäjien asiakaspalvelun hoitamiseen

Monella pienyrittäjällä tuskin on kovasti aikaa pyörittää monikanavaista, yksilöllistä ja monikielistä asiakaspalvelua itsekseen. Asiakaspalvelun ulkoistaminen onkin pienyrittäjille erinomainen vaihtoehto. Katriumilla tarjoamme laadukkaan, ratkaisukeskeisen ja yksilöllisen asiakaspalvelun, joka sopii juuri sinun yrityksesi tarpeisiin. Mikäli halua tietää tarjoamastamme monikanavaisesta ja -kielisestä asiakaspalvelustamme lisää, klikkaa tätä!

Tags: No tags

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.