Miksi yrityksesi pitäisi tehdä kilpailijatutkimus?

kilpailija-analyysi

Riippumatta yrityksesi koosta, on tärkeää ymmärtää kilpailijoitasi. Mikä on kilpailijatutkimus ja miksi yrityksesi kannattaa tehdä sellainen – säännöllisesti?

Mikä on kilpailijatutkimus?

Kilpailijatutkimus vertaa yritystäsi muihin samalla toimialalla toimiviin yrityksiin. Kilpailijoiksi katsotaan yritykset, jotka keskittyvät samaan maantieteelliseen sijaintiin, saattavat tavoitella samankaltaisia asiakkaita, tarjota samanlaisia tuotteita, palveluita ja markkinointistrategioita kuin oma yrityksesi.

Miksi pitäisi tehdä kilpailija-analyysi?

 • Ensinnäkin, kilpailijoiden tunteminen auttaa ymmärtämään omaa liiketoimintaasi paremmin. Ymmärtämällä kilpailijoiden vahvuudet ja heikkoudet alat ymmärtää, miten tehdä parempia päätöksiä ja välttää virheitä. Tämän ansiosta opit tuntemaan myös oman yrityksesi vahvuudet ja heikkoudet.
 • Kilpailijatutkimus auttaa kasvattamaan alan tuntemusta. Tällä luot luottamusta asiakkaisiisi. Voit myös jakaa arvokasta tietoa henkilökunnallesi, joka taas merkitsee kehittymistä, oppimista ja arvostusta.
 • Se auttaa ymmärtämään ja tunnistamaan markkinaraot, olipa kyse sitten tietystä maantieteellisestä sijainnista, tuotevalikoimasta, hinnoittelusta tai kohderyhmästä.
 • Analysoimalla kilpailijoita (ja itseäsi) voit tunnistaa, mikä erottaa sinut kilpailusta. Se auttaa vastaamaan kysymykseen: “Miksi minun pitäisi ostaa sinulta eikä kilpailijalta?
 • Kilpailijoiden tunteminen ei rajoitu pelkästään yrityksiin, jotka ovat samankokoisia kuin oma yrityksesi. Jos tavoitteesi on kasvaa, saatat haluta tarkkailla suurempia kilpailijoita ja ottaa oppia heidän voitoistaan tai välttää kalliita virheitä. Kilpailututkimuksella voit tunnistaa kasvumahdollisuuksia ja kehityksen kohteita. Samoin pätee myös pienempiin yrityksiin, jotka saatat pitää liian pienenä uhkana. Pidä siis silmällä myös pienempiä yrityksiä, koska ne pyrkivät saavuttamaan myös kasvua – samaa kasvua kuin sinäkin.
 • Kilpailijatutkimus voi auttaa rakentamaan markkinointistrategiaasi. Ymmärtämällä, mihin kilpailija panostaa, voit alkaa ymmärtää heidän markkinointikustannuksiaan. Voit myös tunnistaa markkinointikanavien aukkoja, mikä mahdollistaa täysin erilaisen markkinan ja lähestymistavan.
 • Se antaa sinulle mahdollisuuden oppia, mitä ei kannata tehdä.
 • Sen avulla voit löytää uusia suunnitelmia tai strategioita – esimerkiksi sijaintimuutoksista, henkilöstön rekrytoinnista tai uudelleenkehittämisestä. Tämä auttaa sinua vastaamaan heidän markkinointitaktiikkaansa.
 • Perusteellinen tutkimus voi tunnistaa alan trendejä. Tutki uhkia ja mahdollisuuksia, joita voi ilmetä, ja mitä sinä (ja kilpailijasi) teette näiden trendien suhteen. Miltä kuulostaisi, jos yrityksesi nähdään eteenpäin suuntautuvana ja joustavana, markkinoiden johtajana ja auktoriteettina?
 • Näiden lisäksi, kilpailijatutkimus voi tuoda säästöjä! Jos aiot päästä uusiin tavoitteisiin ja uusille markkinoille, kilpailijatutkimus on välttämätöntä. Se tarjoaa arvokasta tietoa siitä, mikä on markkinoiden koko ja potentiaali voiton tai tappion kannalta. Tämä säästää lopulta arvokasta aikaa ja rahaa.
 • Ja lopuksi, erittäin yksityiskohtainen kilpailijatutkimus voi sisältää asiakaspalautetta ja asiakastutkimusta. Tekemällä esimerkiksi verkkokyselyn, voit tutkia uskollisimpia sekä epäröiviä asiakkaita. Tällä tavoin voit käsitellä useita kysymyksiä liittyen asiakastyytyväisyyteen, palvelutasoon, mistä he pitävät/eivät pidä jne. Tutkimuksen avulla voit tunnistaa kuluttajatrendejä ja muutoksia brändien ja toimialan välillä.

Milloin viimeksi tutkit kilpailijoitasi?

Kun harkitset kilpailijatutkimusta, pyri saamaan mahdollisimman kattava kuva kilpailijoista ja heidän toiminnastaan. Älä jää tietojen keräämiseen, vaan yritä myös ymmärtää kilpailijoiden strategisia valintoja ja niiden vaikutuksia markkinoihin. Tämä auttaa sinua reagoimaan kilpailutilanteeseen ja suunnittelemaan paremmin omaa liiketoimintaasi. Tutkimuksen voi tehdä milloin tahansa, ja sitä olisi hyvä päivittää säännöllisesti.

Ennen kaikkea tutkimustulokset auttavat sinua pysymään ajan tasalla markkinoiden muutoksista ja kilpailijoidesi toiminnasta. Muista myös hyödyntää saamiasi tuloksia ja sovittaa liiketoimintastrategiasi vastaamaan kilpailuympäristön vaatimuksia.

Oletko kiinnostunut selvittämään kilpailijasi strategiat ja kehittämään liiketoimintaasi seuraavalle tasolle? Tarjoamme kattavan kilpailututkimuksen yrityksellesi, joten ota yhteyttä Katriumiin jo tänään. Suunnittelu, tulosten mittaaminen sekä analyysi onnistuvat kustannustehokkaasti ja luotettavasti.

Tags: No tags

One Response

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.