paul-felberbauer-idNOBU5k_80-unsplash

Miksi asiakaspalvelu on tärkeä osa verkkokaupan toimintaa?

Verkkokauppa on erinomainen keino, jolla yritys voi tehostaa omaa myyntiään ja näin ollen tietenkin myös kasvattaa toimintaansa. Verkkokaupat ovatkin jatkuvasti yleistyvä ostostenteko paikka. Verkkokaupat vetoavat kuluttajiin, sillä tuotteet ovat saatavilla ympäri vuorokauden, lisäksi nettikaupassa asioidessasi et joudu odottamaan jonoissa ja tuotteet toimitetaan melkeinpä kotiovelle asti useimmissa tapauksissa. Pienyrittäjillä, kuten muillakin yrittäjillä, aika tuntuu aina olevan kortilla ja yrittäjän tulisikin pystyä keskittymään yrityksen olennaisimman toiminnan pyörittämiseen. Tämän vuoksi osaa pienyrittäjistä saattaakin mietityttää, kuka pitää huolen verkkokaupassa asioivista asiakkaista? Ja onko asiakaspalvelu ajan tasalla?

Mitä hyötyä asiakaspalvelusta on verkkokaupalle?

Verkkokaupat ovat jatkumo muuhun liiketoimintaasi; toisille myös mahdollisesti pääasiallinen muoto liiketoiminnassa. Tämän vuoksi onkin erityisen tärkeää, että myös verkkokauppasi kuvastaa yritystäsi ja on brändisi sekä yritysarvojesi mukainen. Verkkokaupan sujuvalle toiminnalle on oleellista myös tietenkin hyvä, toimiva sekä luotettava asiakaspalvelu. Tavallisessa niin sanotussa kivijalkaliikkeessä asioidessasi voit tarpeen vaatiessa hihkaista mahdollisesti ongelmasta tai kysymyksestä myyjälle tai muulle henkilökunnalle, jotka tulevat varmasti avuksesi alta aikayksikön. Verkkokaupoissa myyjää ei kuitenkaan ole saatavilla, sillä ostotapahtumat tehdään tietenkin netin välityksellä. Tämän vuoksi asiakaspalvelu on nettikaupoissa yhä entistä tärkeämmässä roolissa. Asiakaspalvelija siis vastaa verkkokaupassa asioivien kuluttajien kysymyksiin ja ratkoo ongelmia tehden yhteistyötä tietenkin kuluttajien kanssa.

Kuten jo edellä mainitsimmekin, osa nettikauppojen viehätystä on helppous niissä asioidessa; palvelut ovat käytössäsi milloin ja missä tahansa. Etenkin koronan myötä nettikauppojen suosio on kasvanut entisestään ja nyt tilanteen rauhoituttua moni onkin tykästynyt verkkokauppoihin ja jatkanut niissä asiointia, näin ollen kasvattaen verkkokauppojen käyttäjämääriä. Kun verkkokaupassasi asioi yhä enemmän asiakkaita, tulee myös väistämättä esiin useampia ongelmia esimerkiksi sivuston toimivuuden, tuotteiden ja toimitusaikojen sekä maksumenetelmien kanssa. Toimiva asiakaspalvelu osaa kuitenkin ratkaista ongelmat mutkitta, jolloin mahdollisten ongelmien ilmetessä, kuluttajalle jää kuitenkin hyvä kokemus nettikaupassasi asioimisesta.

Asiakaspalvelun ulkoistaminen kannattaa, mutta miksi?

Jokaiselle yrittäjälle kiireen tunne, stressi ja kasa odottavia työtehtäviä kuulostavat varmasti tutulle, mikä tietenkin herättää kysymyksen siitä, kenellä on kaiken muun ohella siis vielä aikaa pyörittää verkkokaupan asiakaspalvelua? Todennäköisesti aika harvalla yrittäjistä. Tämä herättääkin tietenkin tarpeen palkata yritykselle asiakaspalvelutyöntekijä. Monet yrittäjät alkavatkin siis puntaroida, olisiko yritykselle syytä palkata ihan oma asiakaspalvelutyöntekijä vai pitäisikö asiakaspalveluun liittyvät palvelut ulkoistaa.

Oman asiakaspalvelijan palkkaaminen kuulostaa monelle varmasti ensimmäisenä hyvältä ajatukselta ja vaikka se toisille onkin toimiva ratkaisu, ei se valitettavasti sovi kaikille yrittäjille. Etenkin pienyrittäjille oman asiakaspalvelijan palkkaaminen ei välttämättä ole kaikkein kannattavinta ja se voi koitua kalliiksi niin ajallisesti kuin rahallisestikin. Oman asiakaspalvelijan kouluttaminen vie yleensä paljon aikaa, sillä hänet tulee tietenkin perehdyttää asiakaspalveluohjelmistoon, joka yrittäjän tulee myös hankkia, sekä muuhun yrityksen toimintaan ja tietenkin itse asiakaspalvelutoimintaan. Lisäksi yksi asiakaspalvelija voi tietenkin vain työskennellä tietyn aikaa, jolloin asiakaspalvelua on mahdollista tarjota vain tiettyinä ajankohtina eikä esimerkiksi ympärivuorokautisesti; ellet ole palkkaamassa kokonaista asiakaspalvelutiimiä. Toisaalta ympärivuorokautinen asiakaspalvelu edellyttää lisien maksua työntekijöille, joka sekin tulee yrittäjälle tietenkin osaltaan kalliiksi.

Tämän vuoksi asiakaspalvelun ulkoistaminen onkin monen yrittäjän kukkarolle, sekä myös ajallisesti, parempi ratkaisu. Asiakaspalvelun ulkoistamisella tarkoitetaan ratkaisua, jossa yrityksesi ostaa asiakaspalvelijan palvelut toiselta siihen erikoistuneelta yritykseltä. Tällöin asiakaspalvelun monikieliset ammattilaiset hoitavat asiakaspalvelun puolestasi ja saat itse keskittyä tärkeimpään; yrityksesi johtamiseen. Katriumilla tarjoamme ympärivuorokautiset ja monikieliset call center – ja contact center -palvelut, jotka sisältävät käytännössä kaiken, mitä tarvitset yrityksesi verkkokaupan asiakaspalvelun pyörittämiseksi. Ota meihin yhteyttä täältä, niin kerromme sinulle lisää palveluistamme!

Tags: No tags

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.