Kirja

Kirja, joka avarsi mieltäni – 3 lukusuositusta syksyyn

Kirja voi olla oivallinen kumppani syksyn saapuessa, tarjoten mahdollisuuden uppoutua jännittävien tarinoiden maailmaan tai laajentaa omaa näkökulmaa. Syksyiset päivät ja pimenevät illat luovat täydellisen tunnelman lukuhetkille. Tässä artikkelissa jaan kolme inspiroivaa kirjasuositusta, jotka voivat avartaa mieltäsi ja tuoda iloa syksyyn. Valmistaudu kietoutumaan tarinoiden lumoihin ja löytämään uusia ajatuksia näiden kirjojen parissa.

Suorittajan mieli – Vapaudu ylikontrollista, Emilia Kujala

Haluaisitko joskus hellittää hieman? Ihmiset, jotka hallitsevat tunteitaan ja ajankäyttöään, saavat paljon ihailua, ja hyvä itsekontrolli onkin erittäin hyödyllinen ominaisuus. Kuitenkin, ylikontrolliin taipuvaiset asettavat itselleen usein liikaa vaatimuksia ja kokevat riittämättömyyttä. Tämä taipumus liittyy usein myös uupumukseen, masennukseen ja ahdistukseen. Tämä kirja tarjoaa oivalluksia ja käytännön työkaluja, joiden avulla voit oppia suhtautumaan lempeämmin ja joustavammin itseesi. Lukijan tukena ovat kokemusasiantuntijoiden kertomukset ja kirjailijan oma ääni niin ammattilaisena kuin itsekin ylikontrolliin taipuvaisena suorittajaihmisenä.

Tunnista tyyppisi – Löydä itsesi ja muiden parhaat puolet, Minna Oulasmaa

Jokaisella meistä on oma temperamenttimme, ja sen ymmärtäminen voi helpottaa niin kotona kuin työelämässä. Miten temperamentti vaikuttaa myynti- ja esimiestyöhön? Kuinka kannustaa ujoa lasta? Entä tiedätkö, mitä tarkoittaa olla ambivertti? Tässä kirjassa pääset tekemään helpon väritestin, joka auttaa sinua oppimaan uutta itsestäsi ja muista. Kirja tarjoaa runsaasti ajatuksia, käytännön vinkkejä ja eläviä esimerkkejä. Erityisesti introverteille esiintyjille löytyy oma lukunsa, joka tarjoaa paljon apua esiintymistilanteisiin.

Hyvän mielen tehtäväpakki ammattilaisille, Maaretta Tukiainen

Tämä kirja avaa uudenlaisen näkökulman hyvinvointiin, keskittyen mielen mallien kriittiseen tarkasteluun. Se tarjoaa voimavarakeskeisiä ja positiivisen psykologian periaatteisiin perustuvia hyvän mielen taitoja, jotka auttavat kasvamaan ja kehittymään elämän eri vaiheissa. Joustava mieli helpottaa tarkoituksenmukaista toimintaa muutoksissa ja antaa työkaluja haastavien tilanteiden hallintaan. Kirja tarjoaa myös tehtäväpakin, joka pohjautuu “Hyvän mielen vuosi” ja “Hyvän mielen taidot” -kirjoihin. Tehtävät on jaettu eri osa-alueisiin, kuten myönteisyyden taitoihin, vuorovaikutustaitoihin ja itsensä johtamiseen. Tämä pakki sopii hyvin valmennustyöhön, työyhteisön kehittämiseen, esimiestyöhön, terapiatyön tueksi ja vertaistukiryhmille. Kirjan kirjoittaja, Maaretta Tukiainen, on tietokirjailija, muotoilija, puhuja ja muutosvalmentaja, joka on omistautunut inspiroimaan lukijoitaan kohti merkityksellisempää elämää.

Lopuksi

Nämä kolme kirjaa tarjoavat käytännön työkaluja ja opetuksia, jotka auttavat laajentamaan mieltämme ja muuttamaan elämäämme. Lisää ne syksyisen lukulistaasi ja katso, millaisia mahdollisuuksia avautuu. Hyviä lukuhetkiä!

Vieraile sivuillamme tänään ja lue, kuinka Katrium voi viedä yrityksesi seuraavalle tasolle.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.