etätyöskentelyn mahdollisuudet

Etätyöskentelyn mahdollisuudet – Heini sai muuttaa ulkomaille asumaan

Etätyöskentelyn mahdollisuudet ovat hyvin laajat. Osa niistä selviää seuraavassa esimerkissä. Heini on 22-vuotias, kotoisin Tampereelta ja koulutukseltaan ravintolakokki. Kyseistä työtä hän teki Suomessa kolmen vuoden ajan. Heini teki rohkean päätöksen vuoden 2011 lomamatkan ja useiden vierailujen jälkeen, ja muutti Afrikkaan. Hän on asunut Gambiassa nyt jo hieman yli neljän kuukauden ajan. Heini tekee kotoa käsin etätöitä ja on nauttinut ajastaan ulkomailla paljon.

Gambia

Gambia sijaitsee Länsi-Afrikassa ja Heini matkusti sinne äitinsä kanssa ensimmäistä kertaa vuonna 2011. Lomamatka kesti kolme viikkoa ja kun kotiin paluusta oli kulunut muutama kuukausi, he päättivät rakentaa sinne talon. Pieni Sambuyan-niminen kylä toimikin heidän lomakohteenaan vähintään kerran vuodessa, joskus useamminkin. Kun he viettivät siellä pidempiä aikoja, Heini meni paikalliseen kouluun. Ajatus pysyvästä muutosta vaikutti mahtavalta hänen poikaystävänsä, sekä monien muiden asioiden takia. Heinin on viihtynyt Gambiassa erittäin hyvin ja viimeiset neljä kuukautta ovat menneet todella nopeasti.

Hän voi lämpimästi suositella muuttoa Afrikkaan kaikille, jotka sitä miettivät. Ihmiset ovat aitoja ja iloisia, eikä hänen ole tarvinnut valittaa säästä.

Etätyöskentelyn mahdollisuudet Katriumilla

Heini on työskennellyt Katriumilla reilu kolmen kuukauden ajan. Hän on pitänyt työssään paljon ja on huomannut, että esimiehet sekä tiimikaverit ovat mukavia ja auttavaisia. Haastavin asia Heinille etätyöskentelyssä on oma-aloitteisuus, sillä pitää olla ahkera ja jaksaa aloittaa työt aamulla itse. Vaikka kukaan ei vastaisi puheluihin, täytyy vain päättäväisesti jatkaa. Parhain asia työssä on se, että hän pääsee puhumaan ihmisille ja tämän kaiken voi tehdä omalta kotisohvalta.

Etätyöskentely vaatii ahkeruutta sekä päättäväisyyttä. Joskus töistä luistaminen voi tapahtua helposti kotona, mutta silloin on tärkeä pysyä motivoituneena ja löytää puhtia töiden kanssa. Jos nämä asiat ovat kunnossa ja päättää aloittaa etätyöskentelyn, parasta on se, että silloin voi asua missä päin maailmaa tahansa. Heinin mielestä on mahtavaa, että hän voi päättää oman tulotasonsa ja sen, miten paljon töitä tekee. Hänelle tämä on ainoa tapa pystyä asumaan ulkomailla, ainakin tällä hetkellä. Heini nauttii siis työstään, sekä Gambiassa olemisesta ja ne ovat molemmat hänelle tärkeitä asioita. Katrium on Heinin mielestä ihana työpaikka, jossa tehdä töitä hyvien työkavereiden kanssa!

Kuuntele Katriumilta Kajahtaa Podcast, jossa Heini kertoo elämästään Gambiassa ja etätyöskentelystä Katriumilla.

Katrium on suomalaisomisteinen yritys, joka on erikoistunut kansainvälisiin contact center-, tutkimus-, ja liiketoiminnan tukipalveluihin.
Lue lisää www.katrium.eu

One Response

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.