Hakukoneoptimointi

Blogin optimoiminen hakutulosten kärkeen

Blogin optimoiminen nostaa yrityksesi verkkosivun hakutulosten kärkeen. Yhä useammin yritykset kirjoittavat säännöllistä blogia yrityksen kotisivuille. Blogi toimii erinomaisena keinona saada yhteys asiakkaisiin, kertoa heille yrityksen uusimmat uutiset ja auttaa asiakkaita tekemään päätöksiä. Mutta blogilla on myös yksi erittäin tärkeä tehtävä: saada yrityksen kotisivut helposti löydettäväksi hakukoneilla. Kun blogin sisältöä kohdennetaan hakukoneystävälliseksi, sen sisältö siirtyy hakukoneissa hakutulosten kärkeen.

Keräsimme yhteen muutamia hyviä vinkkejä siihen, miten blogipostaus kannattaa optimoida ja mihin tulee kiinnittää huomiota sitä tehdessä. Olemme itse vuosien saatossa huomanneet, kuinka tärkeä merkitys blogilla on ja oletkin varmaan lukenut monesti blogiamme kotisivuillamme.

Blogin optimoiminen ja avainsanat

Aivan ensiksi tulisi miettiä sopiva avainsana blogikirjoitukselle. Avainsana on juuri se, jonka avulla hakukone ensimmäiseksi määrittelee blogitekstin osuvuuden. Siksi onkin tärkeää, että avainsana löytyy jo heti otsikosta ja tämän jälkeen myös ensimmäisen 60 sanan joukosta.

Miksi nämä ensimmäiset 60 sanaa ovat sitten niin tärkeitä? Olet varmaan huomannut, kuinka Googlessa hakutulosten alla näkyy muutama lause sivustosta. Nämä ovat juuri ne 60 sanaa, joissa avainsana myös esiintyy ja näiden avulla hakukoneet pystyvät löytämään tekstisi helpommin. Sitä kutsutaan myös nimellä metakuvaus.

Metakuvauksen tulisi kuulostaa mielenkiintoiselta ja houkuttelevalta, jotta sinun blogipostauksesi olisi juuri se, johon lukija klikkaa. Tee metakuvauksesta täysin aiheeseen osuva ja sisällytä siihen valitsemasi avainsana.

Avainsanan ei myöskään tarvitse olla vain yksi sana. Itse asiassa on jopa parempi, jos se sisältää muutaman sanan. Se, että avainsanana on pelkkä ”blogi” ei johda kovinkaan pitkälle, mutta jos siihen lisätään useampi hakusana, kuten ”hakukoneoptimoitu blogikirjoitus”, niin päästään jo paljon pidemmälle.

Avainsanaa kannattaa sisällyttää myös itse tekstiin ja tekstin väliotsikoihin muutaman kerran, mutta mieluiten mahdollisimman luonnollisessa ja lukijaystävällisessä muodossa. Avainsanaa ei myöskään kannata käyttää liian monta kertaa, sillä muuten se saa tekstin näyttämään hieman oudolta.

Älä myöskään lisää liian monta samoilla avainsanoilla kirjoitettua tekstiä. Hakukoneet menevät helposti sekaisin näistä ja lopputulos ei tällöin ole välttämättä toivomasi. Google tarjoaa Search Analytics-raporttia avuksi avainsanojen analysointiin. Sen avulla pystyt tarkistamaan, mitä erilaisia hakusanoja lukijat käyttävät etsiessään sisältöä.

Mobiili, linkkejä ja kuvia

Kaikkein suosituin hakukone Google rakastaa mobiiliystävällisiä sivustoja. Pidä siis huoli siitä, että sivustosi on mobiiliyhteensopiva ja optimoitu niin, että hakukone pystyy helposti antamaan tarvitsevansa tiedon myös mobiililaitteilla.

Blogiteksteistä kannattaa muodostaa niin kutsuttua sisältöteemaa. Ajattele yksittäisiä blogikirjoituksia osana suurempaa kokonaisuutta, joka palvelee kaikin puolin toisiaan. Kun monet eri tekstit on yhdistetty saman aiheen avainsanaan, saadaan aikaiseksi todella hyvä kokonaisuus. Tällöin sisällöt voidaan helposti linkittää toisiinsa ja mikä parasta, niillä saadaan aika huomattavasti parempi hakukoneiden hallinta.

Blogikirjoituksia kannattaakin linkittää toisiinsa, eli lisätä niihin sivuston sisäisiä linkkejä. Hakukoneissa sisäinen linkittäminen auttaa siten, että ne kertovat hakukoneille sisältösi olevan merkityksellistä ja ennen kaikkea laadukasta.

Näiden muutaman perusohjeen lisäksi kannattaa aina muistaa pitää blogikirjoitukset ajan tasalla. On parempi luoda ikivihreää tekstiä, jonka sisältö ei koskaan vanhene. Hakukone tykkää sisällöstä, joka on ajatonta ja laadukasta. Mutta samaan aikaan ne myös arvostavat tuoreempaa sisältöä, jonka takia onkin tärkeää käyttää aikaa blogin päivittämiseen ja muokkaamiseen.

Meillä Katriumilla on pitkä kokemus hakukoneoptimoitujen blogien kirjoittamisesta ja me voimme auttaa yritystäsi luomaan toimivia blogikirjoituksia, jotka lisäävät liikennettä yrityksesi kotisivulla ja saa aikaan lisää näkyvyyttä hakukoneissa. Ota yhteyttä heti tänään, niin suunnitellaan yhdessä, mistä aiheista alamme kirjoittamaan ja miten saamme yhdessä yrityksesi blogin toimivaksi.

Tags: No tags

One Response

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.