jan-antonin-kolar-uYmF6ncEgLY-unsplash

MIKSI MONIKANAVAINEN ASIAKASPALVELU ON TÄRKEÄÄ NYKYPÄIVÄNÄ?

Kun asiakas vierailee yrityksen kotisivuilla, hän haluaa löytää tietoa ja toivoo, että hänen hakemansa tieto olisi helposti saatavilla. Näin ei kuitenkaan aina ole, varsinkin jos tietoa halutaan jostain yksityiskohtaisemmasta asiasta, ja tässä tapauksessa toimiva asiakaspalvelu on ensisijaisen tärkeässä asemassa.

On tärkeää miettiä, mikä on asiakkaan kannalta toimivin ja nopein tapa saada tarvittavaa tietoa. Ihmiset ovat erilaisia ja siksi myös toiveet asiakaspalvelun kanavista vaihtelevat. Voidaan kuitenkin sanoa, että suomalainen asiakas arvostaa ennen kaikkea valinnan mahdollisuuksia. Toiselle puhelimella soittaminen on luontevampi tapa ja toiselle livechatin kautta kysyminen sujuu kätevämmin.

Erilaiset internet- ja mobiilipalvelut ovat täysin arkipäivää. Asiakas tietää miten toimia internetissä ja mistä hakea tietoa. Yritykset sen sijaan tuntuvat tulevan tähän hieman jälkijunassa. Asiakaspalvelu yrityksessä voi elää vanhalla vuosituhannella, vaikka maailma on muuttunut paljon siitä ja asiakaspalvelun kanavat ovat nykyään täysin erilaisia.

Siksi yrityksen onkin hyvä aivan ensiksi tarkastella sitä, millaista palvelua juuri heidän asiakkaansa toivovat saavansa ja minkälaisiin tarpeisiin eri kanavia käytetään. Myös palvelun taso vaihtelee eri kanavien mukaan. Siinä missä puhelimessa asiakas kuulee ystävällisen äänen, ei livechat tai sähköposti välttämättä tarjoa samanlaista kokemusta, ellei siihen osaa erityisesti panostaa.

Monikanavaisen palvelun ylläpitäminen ei kuitenkaan ole helppoa yritykselle ja yksi mahdollisuus onkin ulkoistaa se asiakaspalvelun ammattilaiselle, kuten meille Katriumille. Me istumme alas yhdessä yrityksen edustajan kanssa, kartoitamme palvelun tarpeen ja teemme yhdessä suunnitelman siitä, miten asiakaspalvelu yrityksessä saadaan täysin uudelle tasolle.

Monikanavaisuus erinomaisen palvelun tukena

On selvää, että lähes minkä tahansa yrityksen on hankala itse ylläpitää asiakaspalvelua, joka on avoinna 24 tuntia päivässä, 7 päivää viikossa ja 365 päivää vuodessa. Mutta, kun asiakaspalvelu ulkoistetaan asiantunteviin käsiin, on tämäkin mahdollista.

Me Katriumilla tarjoamme todella kattavan määrän erilaisia asiakaspalvelu kanavia yrityksen toiminnan tueksi. Näitä kanavia ovat muun muassa:

  • Livechat ja email

Yhä suositummaksi kasvanut livechat on nykypäivää. Asiakkaat arvostavat sen yksinkertaisuutta ja nopeutta. Se on loistava työkalu yhdessä sähköpostin rinnalla, jonka avulla on helppo ratkaista pieniä asioita asiakkaalle sopivalla tavalla.

  • Asiakas- ja puhelinpalvelu

Perinteinen puhelinpalvelu on edelleen tärkeää monelle asiakkaalle. Ystävällinen ja ammattitaitoinen asiakasta kuunteleva ja kunnioittava puhelinpalvelu ei jätä asiakkaiden toiveita huomioimatta.

  • Rekisteröinti ja ajanvaraus

Oli kyseessä sitten pieni tai suuri tapahtuma, hyvin toimiva rekisteröinti pitää huolen siitä, että kaikki kutsutut huomioidaan ja listat pysyvät ajantasaisina.

  • Monipuolinen soittotyö

On se sitten uusien asiakkaiden hakemista, vanhojen aktivointia, B2B puhelinmarkkinointia tai mitä tahansa yrityksen toimintaa tukevaa puhelintyötä, meidän ammattitaitoinen tiimimme hoitaa kaiken tämän yrityksen puolesta.

Internet ja sen tuoma virtuaalimaailma on vienyt asiakkaita hieman kauemmas itse yrityksestä. Asiat halutaan hoitaa nopeasti ja kätevästi netin kautta, mutta kuitenkaan tinkimättä itse kontaktista asiakkaan ja yrityksen välillä. Monikanavaisessa asiakaspalvelussa asiakas saa itse valita juuri sen palvelun, joka tuntuu itselleen mukavimmalta käyttää. Kaiken tämän teknologian keskellä ei tule missään nimessä unohtaa sitä, että asiakas haluaa myös henkilökohtaista palvelua, sillä sitä ei voida koskaan täysin korvata automaatiolla.

Meillä Katriumilla on 15 vuoden kokemus laadukkaasta asiakaspalvelusta. Teemme yhteistyötä monien eri alojen yritysten kanssa ja olemme sekä kasvaneet että oppineet valtavasti uusia asioita matkamme varrella. Pidämme huolta siitä, että palvelumme pysyy aina ajantasaisena ja seuraamme uusimpia trendejä asiakaspalvelun saralla. Ota yhteyttä heti tänään ja laitetaan yrityksesi asiakaspalvelu kanavat kuntoon!

Tags: No tags

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.