Doing business

Asiakaspalvelun hyödyt verkkokaupan tukena

Oletko pohtinut oman verkkokaupan avaamista nettisivuillasi tai yleisesti nettisivujen perustamista yrityksellesi? Nykypäivänä jokainen luotettava ja toimiva yritys tarvitsee käytännössä itselleen verkkosivut. Asiakaspalvelu on myös asia, jota ei pidä unohtaa! Näin ollen asiakkaat voivat mahdollisimman helposti löytää kaikki tarvitsemansa tiedot. Esimerkiksi tuotteista ja palveluista, helposti ja vaivattomasti yhdestä paikasta. Verkkosivujen perustaminen itsessään ei välttämättä vaadi kovasti aikaa, sillä nykyään siihenkin hommaan voi palkata osaajan hyvään hintaan. Kysymys kuuluukin, mitä sitten kun sivut on perustettu ja asiakkaitakin riittää? Kuka pitää huolta asiakkaista ja heidän mahdollisista ongelmistaan?

Miksi sinun tulisi ulkoistaa asiakaspalvelu kokonaan tai osittain?

Yrittäjällä tiedettävästi hommia on enemmän kuin tarpeeksi ja tunnit vuorokaudessa meinaavat muutenkin loppua kesken. Asiakaspalvelusta huolehtiminen voi tuntua hyvinkin työläältä, eli aikaa vievältä ja vaivalloiselta kaiken muun työn ohella. Tämän vuoksi onkin syytä harkita tietenkin asiakaspalvelijan palkkaamista. Toisaalta taas asiakaspalvelijan kouluttaminen ja palkkaus vie sekin paljon aikaa ja rahaa. Tämä onkin yksi syy, miksi yhä useammat yritykset turvautuvat asiakaspalvelun ulkoistamiseen.

Asiakaspalvelun ulkoistamisella tarkoitetaan ratkaisua, jossa yrityksesi ostaa asiakaspalvelun hoitamisen palvelut toiselta siihen erikoistuneelta yritykseltä. Tämä on usein kustannustehokkaampaa. Saat asiakkailleen myös monipuolisempaa ja monikielistä asiakaspalvelua. Katrium esimerkiksi tarjoaa asiakaspalvelua verkkokaupan tueksi ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä jopa kolmella eri kielellä. Näin ollen voit olla varma, että asiakkaasi saavat apua ja neuvoja tarvitsemissaan asioissa mahdollisimman kattavasti. Tämä tietenkin lisää asiakastyytyväisyyttä ja näin ollen myös pitkäaikaisten asiakassuhteiden myötä – myyntiä.

Mitä hyötyjä asiakaspalvelu tuo verkkokaupalle?

Asioidessasi missä tahansa fyysisessä liikkeessä, mikäli sinulla ilmenee ongelma jonkin asian kanssa, kehen otat välittömästi yhteyden? Todennäköisesti myyjään tai muuhun asiakaspalvelun henkilökuntaan, joka on paikalla. Entäpä kun asioit verkkokaupassa? Siellä ei ole myyjää, jota nykäistä hihasta ellei yrittäjä ole sinne sellaista järjestänyt.

Verkkokaupat ja niiden myynti on viime vuosina; etenkin korona myötä, kasvanut räjähdysmäisesti. Ihmiset kokevat verkkokaupassa asioinnin näppäräksi ja helpoksi. Lisäksi verkkokauppa on avoinna ympäri vuorokauden, joka tietenkin lisää myös saatavuutta. Verkkokauppojen asiakasmäärän kasvaessa, myös verkkokauppojen asiakaspalvelulle on tullut entistä enemmän tarvetta. Yhden klikkauksen päässä oleva live-chat on esimerkiksi oiva vaihtoehto, jossa asiakkaat voivat kysyä tuotteiden saatavuudesta ja toimituksesta. Näiden lisäksi, tietysti myös muista mieltä askarruttavista asioista näppärästi ja kätevästi.

Yksi tärkeä seikka, jota verkkokaupan asiakaspalvelu osaltaan tehostaa, on tietenkin myynti. Ostopäätökseen vaikuttavat nykypäivänä erittäin monet tekijät ja asiakaspalvelu sekä laatu tai sen puuttuminen kokonaan voi olla yksi näistä tekijöistä. Asioisitko itse myymälässä, jossa ei ole saatavilla osaavaa henkilökuntaa tarpeen vaatiessa. Hyvä asiakaspalvelija osaa vastata asiakkaiden kysymyksiin ja ratkoa heidän ongelmiaan, joka herättää myös asiakkaissa halua ostaa tuotteita verkkokaupasta.

Mikäli verkkokaupassa ei ole tarpeeksi tietoa saatavilla esimerkiksi tuotteiden saatavuudesta, toimitusajoista, postikuluista sekä yrityksestä itsestään, voivat asiakkaat jättää ostokset kokonaan tekemättä. Luotettavuus verkossa asioinnissa on nykypäivänä asiakkaille erittäin tärkeää, sillä huijaussivustoja on tyrkyllä jatkuvasti. Mikäli verkkokauppa tarjoaa kattavaa asiakaspalvelua, se herättää luottamusta asiakkaissa ja näin ollen viestii heille myös sivuston turvallisuudesta. Tämä kannustaa asiakkaista myös pitkäaikaiseen asiakassuhteeseen yrityksen kanssa.

Asiakaspalvelu ja tyytyväisyys.

Ota yhteyttä

Asiakaspalveluita tarjoavan yrityksen valinta on yhtä tärkeää kuin myyjän tai muun henkilökunnan palkkaaminen mihin tahansa yritykseen. On syytä varmistaa, että henkilökunta on osaavaa ja ammattitaitoista, monikielistä. Etenkin, jos sinulla on kansainvälisiä asiakkaita, saatavilla ympäri vuorokauden. Et koskaan tiedä, milloin asiakkaasi haluavat asioida verkkokaupassa ja ennen kaikkea asiakaslähtöisiä. Näiden seikkojen lisäksi on tietenkin tärkeää, että teidän välinen yhteistyö ja kommunikaatio toimii erinomaisesti. Mikäli yllä mainitut ominaisuudet asiakaspalvelu työntekijöissä kuulostavat sinulle hyviltä, ota meihin yhteyttä täältä!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.