asiakashankinta

Asiakashankinta ei ole yrityksen kompastuskivi!

Asiakashankinta on sellainen osa-alue, jota ei tarvitse osata itse, sillä sen ulkoistaminen voi olla yritykselle jopa hyödyllisempää. Yrittäjien ei todellakaan tarvitse itse osata kaikkea. Vaikka välillä saattaakin tuntua siltä, että resurssit eivät riitä mihinkään ja laajentaminen on haasteellista, voi ulkoistaminen olla juuri se ratkaisu, mikä helpottaa ja vähentää yrittäjän stressiä.

Rekrytointi ja uuden työntekijän kouluttaminen tehtävään vie aikaa, eikä se aina tuota toivottua tulosta. Monet myyntialan ammattilaiset pyytävät todella korkeaa palkkaa ja hyvien yksilöiden löytäminen on haastavaa, joten monet yrittäjät saattavat luovuttaa kokonaan.

Ei kannata kuitenkaan unohtaa, että yrityksen myynnin edistäminen ei ole pelkästään sitä, että hankkii omaan toimistoon myyjän ja toivoo parasta. Myynnin kasvattaminen ja lisääminen on yrityksen toiminnan kulmakivi, joka pitää yrityksen pystyssä ja mahdollistaa sen kasvun.

Uusasiakashankinta voi viedä paljon aikaa ja resursseja, jos sitä työtä tekee vain ohimennen eikä välttämättä ole aikaisempaa kokemusta siitä. Ulkoistaessasi asiakashankinnan annat myyntityön ammattitaitoiselle henkilöstölle, joka on sitoutunut tuottamaan sinulle tulosta tilanteesta huolimatta.

Voit tehdä ulkoistamissopimuksen asiakashankinnasta itsellesi sopivalla tavalla. Jokainen yritys on omanlaisensa ja tästä syystä asiakashankintakin tulee räätälöidä sopivaksi. Asiakashankinnan tulee oikeasti tuottaa tulosta yritykselle, eikä tehdä vain tyhjiä kylmiä puheluita, joista ei tule mitään. Ulkoistamiseen kannattaa suhtautua järkevästi ja ajatuksella. Lue lisää asioista, jotka on hyvä huomioida.

Asiakashankinta on ratkaisu, ei ongelma

Asiakashankinnan ulkoistamisen etuja on monia ja niitä ei kannata jättää huomiotta. Jos epäröit, kokeile! Monet yritykset tarjoavat kokeilujaksoja, jotta pääset näkemään, mitä kaikkea ammattitaitoinen myyntitiimi oikeasti saa aikaseksi. Tulokset voivat yllättää! Kannattaa pitää mielessä, että kun ulkoistat asiakashankinnan toiselle yritykselle, ottaa tämä toinen yritys siitä vastuun.

Silloin yritys pitää huolen siitä, että työ on tehty, eikä tarvitse miettiä esimerkiksi tiimin kouluttamista, suunnitella lomia eikä oikeastaan tehdä mitään operatiivisella puolella. Yrittäjälle jääkin silloin mahdollisuus keskittyä asiakkaiden tyytyväisenä pitämiseen ja tarjota palveluja tai tuotteita parhaalla mahdollisella tehokkuudella. Asiakashankinta ei ole yrityksen ongelma, vaan ratkaisu.

Katrium on suomalaisomisteinen yritys, joka on erikoistunut kansainvälisiin contact center-, tutkimus-, ja liiketoiminnan tukipalveluihin. Lue lisää!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.