kyle-glenn-686341-unsplash

Aktivoi vanhat ja olemassaolevat asiakkaat

Moni yrittäjä keskittyy liian aktiivisesti myymään uusille asiakkaille. Tulosta pitäisi saada enemmän ja joka kerta nopeammin. Väheksymättä tärkeyttä myydä uusille asiakkaille, sen ei kuitenkaan pitäisi tapahtua niin, että sen varjoon jäävät kaikki entiset asiakkaat. Lisämyynti vanhoille ja olemassaoleville asiakkaille ei pitäisi unohtua kokonaan.

On paljon helmpompaa myydä nykyisille asiakkaille ja todella kallista hankkia uusia. Keskimäärin uuden asiakkaan hankkiminen maksaa noin 7 kertaa kuin vanhan aktivointi (lähde: https://neilpatel.com/blog/increasing-customer-ltv-and-loyalty/). Luvut ovat puolellasi – jos asiakas ostaa kerran, niin 30% mahdollisuudella hän ostaa uudestaan ja mikäli hän sitten tilaa taas niin seuraavalle kerralle mahdollisuus on 72%.

Olisitpa siten pieni yksityisyrittäjä (vaikka kampaaja ja hieroja) tai edustat isompaa yritystä – kaiva vanhat rekisterit esiin ja aktivoi asiakaskuntasi!

Aktivoi vanhat ja olemassaolevat asiakkaasi

Myyminen ei ole tyrkyttämistä. Myyminen on aitoa kiinostusta siitä mitä asiakas tarvitsee ja mitä voit tarjota hänelle. Aito keskustelu ja viestinnän tehostaminen ovat yksi parhaimmista  keinoista aktivoida vanhat ja olemassaolevat asiakkaat.

Kommunikoimalla ja päivittämällä asiakasrekisteriä rakennat kestävän asiakassuhteen. Passiivisuus on pahin vihollinen tässä asiassa – oli mikä tahansa yrityksesi aktivoimiseen, se kannattaa aina.

Päivitä asiakasrekisteri

Soita tai laita emailia asiakkaillesi, päivitä heidän yhteystiedot – se on hyväksi myös GDPR-lakia ajatellen. Se on samalla oiva tilaisuus houkutella asiakasta kiinnostumaan sinusta uudestaan ja vaikkapa esitellä uutta tuotetta tai kutsua hänet kokeilemaan uutta palvelua. Jätä ovi auki vaikka asia ei ole ajankohtainen ja kerro mikäli asiakas haluaa niin hän on aina tervetullut. Älä luovuta, vaikka asiakas ei haluaisi juuri nyt ostaa, hän voi tehdä sen ensikerralla nyt kun hän tietää että pidät hänet mielessä.

Katrium on paras yhteistyökumppani aktivoimaan vanhat asiakkaat

Katrium on tehnyt asiakasrekistereiden päivitystä jo yli 11-vuoden ajan, joten osaaminen on taattua. Olemme juuri oikea kumppanni tähän sillä osaamme muokkautua juuri sinun yrityksesi tarpeisiin. Mikäli sinulla on vaikkapa vuosi sitten käynyt asiakas, niin soitamme hänelle, päivitämme hänen yhteystiedot ja samalla tarjoamme palveluitasi ja muistutamme häntä olemassaolostasi. Hinnastomme on todella edullinen, jotta myös pienyrittäjällä olisi varaa käyttää medän palveluita. Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Tags: No tags

One Response

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.