alexander-andrews-JYGnB9gTCls-unsplash

Myynnin tehostaminen aktivoi vanhoja asiakkaita

Myynnin tehostaminen saattaa olla tapa löytää uusia asiakkaita. Pienyrittäjänä voi olla haastavaa löytää tarpeeksi aikaa uusien kontaktien löytämiselle, jotta asiakaskunta laajenisi. Välillä myynnin tehostaminen onnistuu paremmin, jos keskittyä kasvun sijaan aktivoimaan jo olemassa olevia asiakkaita ja muistuttaa heitä yrityksesi tarjoamista tuotteista sekä palveluista.

Mitä on buukkaaminen?

Buukkaamisella, josta saatetaan käyttää myös nimitystä kylmä soittaminen, tarkoitetaan vanhojen, jo olemassa olevien asiakkaiden aktivoimista. Tämä tapahtuu esimerkiksi ottamalla heihin yhteyttä puhelimitse. Soittojen tarkoituksena on aktivoida jälleen jo olemassa olevia asiakaskontakteja, käyttämään tarjottuja palveluita uudelleen, millä pyritään tietenkin tehostamaan myyntiä. Buukkaaminen on erinomainen keino muistuttaa omaa asiakaskuntaasi tuotteistasi sekä tarjoamistasi palveluistasi.

Buukkaamisessa on tärkeää saad asiakas, jolle soitto tehdään, kiinnostumaan tuotteesta ja palvelusta uudelleen ja muistuttaa heitä, miksi he olivat tuotteen tai palvelun alunperin ostaneet. Mitä henkilökohtaisemmin ja persoonallisemmin asiakasta kohdellaan, sitä mieleenpainuvampi asiakaskokemus hänellä on.

Miksi myynnin tehostaminen vaatii buukkaamista?

Kuten jo yllä mainitsimmekin buukkausten eli kylmäsoittojen tarkoituksena on saada vanha asiakaskunta kiinnostumaan palveluista ja tuotteista uudelleen ja muistuttaa asiakasta niiden erinomaisuudesta. Soitot pyritään pitämään mahdollisimman henkilökohtaisina, jolloin asiakkaalle jää yrityksestä positiivinen kuva soiton jäljiltä ja näin ollen myös asiakastyytyväisyys lisääntyy. Katriumilla pyrimme muistuttamaan asiakkaita siitä, miksi he alunperinkin kiinnostuvat yrityksen tarjoamista palveluista ja kuinka tuotteet ja palvelut ovat kehittyneet entisestään.

Asiakkaiden aktivoimisen ja tuotteista sekä palveluista muistuttelun lisäksi päätavoite on tietenkin myynnin lisääminen ja kehittäminen. Kun asiakas muistaa jälleen yrityksen olemassaolon ja sen tarjoamat tuotteet sekä palvelut ja etenkin niiden hyvät puolet, ostaa hän myös todennäköisemmin jo aiemmin ostamansa tuotteen ja ehkäpä kokeilee jotain uutta vielä kaupan päälle.

Buukkauksen yhteydessä Katriumilla pyrimme kyselemään myös tyytyväisyyttä aiemmin ostettuihin tuotteisiin ja palveluihin, jotta jatkossa osaamme suositelle kyseisella asiakkaalle juuri hänelle sopivia tuotteita. Pyrimme myös kysymään asiakkaalta, suosittelisitko hän tuotteita tai ostettu palvelua esimerkiksi ystävilleen tai kollegoilleen. Näin ollen kerättyä tietoa tyytyväisyydestä tuotteisiin ja palveluihin sekä suosituksista, voidaan hyödyntää myös jatkossa esimerkiksi yrityksen omilla verkkosivuilla, myyntipuheissa ja muussa markkinoinnissa. Hyvä esimerkki tällaisen datan hyödyntämisestä on: “80% asiakkaistamme suosittelee palveluita myös ystävilleen”.

Miten aloitan buukkauksen?

Miten kylmäsoittojen ja asiakkaiden aktivointi sitten käytännössä onnistuu? Monet yritykset ulkoistavat tämän palvelun, jolloin etenkin kiireiset pienyrittäjät voivat vapaasti keskittyä muihin asioihin, ja kolmas osapuoli hoitaa asiakkaiden uudelleen aktivoimisen sekä heidän tyytyväisyytensä tiedustelun ja näin ollen kerää yrityksen tarvitsemat tiedot ja datan näppärästi. Palvelun tuottamiseen erikoistuneet yritykset luovat työntekijöilleen myyntipuheen antamiesi tietojen perusteella, jotta soitot ovat mahdollisimman persoonallisia, jonka seurauksena myyntisi lähtee rullaamaan uudelleen alta aikayksikön! Tiivis yhteistyö ja hyvä kommunikaatio yrityksen ja kolmannen osapuolen yrityksen välillä on erittäin tärkeää, jotta asiakkaalle välittyy yhtenäinen kuva yrityksestä.

Osa saattaakin miettiä, riittääkö pelkkä hyvä henkilökohtainen myyntipuhe vanhojen asiakkaiden aktivoimiseksi? Asiantunteva ja positiivinen soitto henkilökunnaltamme varmistaa, että asiakkaille jää puhelun päätteeksi hyvä fiilis, ja mikä tärkeintä, yrityksenne painuu heidän mieleensä. Tämän lisäksi vanhojen asiakkaiden houkuttelua tehostaa tietenkin kovasti erilaiset tarjoukset. Pyrimme antamaan buukkausten yhteydessä asiakkaille “porkkanan”, kuten esimerkiksi 20% alennus tai lahja, mikäli ostat palvelun uudelleen. Tämä houkuttaa asiakkaita pysymään aktiivisina ja tilaamaan yrityksen tuotteita ja palveluita myös jatkossa, sillä heille jää tunne, että yritys välittää uskollisista asiakkaistaan.

Mikäli koet, että yritykselläsi on jo hyvä asiakaskunta, joka kaipaa pientä herättelyä ja muistuttelua on buukkaus sinulle sopiva vaihtoehto. Ota siis empimättä meihin yhteyttä täältä!

Tags: No tags

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.