6 syytä, miksi uutiskirjeitä kannattaa lähettää

sisällöntuotantopalvelut

Laadukas uutiskirje on yhä edelleen yksi keskeisimmistä sähköpostimarkkinoinnin muodoista.
Se on yleensä säännöllisesti lähetetty sähköpostiviesti, joka sisältää yrityksen ajankohtaisia uutisia tekstin ja kuvien muodossa.
Ne voivat myös olla automatisoituja viestejä, jotka lähetetään asiakkaille esimerkiksi tilauksen tai tarjouksen vastaanottamisen yhteydessä.

Uutiskirje auttaa tavoitteiden saavuttamisessa

Lähettämällä säännöllisiä uutiskirjeitä, muistutat asiakkaitasi yrityksesi olemassaolosta ja pidät heidät vuorovaikutuksessa yrityksesi tuotteiden, palveluiden ja muiden markkinointikanavien kanssa. Muista kuitenkin, että uutiskirjeitä ei kannata lähettää liian usein.

Uutiskirjeet tarjoavat erinomaisen tavan esitellä tuotteita ja palveluita, jotka saapuvat asiakkaiden nähtäväksi henkilökohtaisemmin kuin muut digitaaliset markkinointikeinot. Uutiskirjeiden avulla tavoitat jo kiinnostuneita asiakkaita, jotka ovat itse liittyneet sähköpostilistallesi. 

Niiden avulla voit välittää vakiintuneelle asiakaskunnallesi tärkeitä ja ajankohtaisia uutisia, kuten tarjouksia tai aukioloaikojen ja yhteystietojen muutoksia.

Hyvin suunnitellut ja säännölliset uutiskirjeet ohjaavat lukijoita myös muille markkinointikanavillesi, kuten verkkosivuillesi tai sosiaalisen median kanaviisi.

Niiden avulla voit kerätä esimerkiksi tietoa siitä, mitkä tuotteet tai palvelut kiinnostavat yleisöäsi eniten ja millaista sisältöä he klikkaavat herkemmin.

Millainen on hyvä uutiskirje?

 • Kiehtova otsikko: Uutiskirjeen otsikon tulisi herättää lukijan mielenkiinto ja houkutella avaamaan viesti. Kiinnostava otsikko voi sisältää esimerkiksi kysymyksen, lupausta tai yllättävän väitteen.
 • Selkeä rakenne: Uutiskirjeen tulisi olla helposti luettavissa ja sisältää selkeästi erottuvia osioita.
  Käytä kappalejakoja, otsikoita ja luettelomerkkejä, jotta lukijat voivat nopeasti hahmottaa viestin sisällön.
 • Tärkeät tiedot etusijalla: Aseta tärkeimmät tiedot ja viestin olennaisin sisältö etusijalle.
  Aloita uutiskirje kohokohtaisella sisällöllä ja anna lukijoille välitön hyöty jo ensimmäisistä riveistä lähtien.
 • Visuaalinen houkuttelevuus: Huolehdi siitä, että uutiskirje näyttää houkuttelevalta visuaalisesti. Käytä sopivaa värimaailmaa, harkittuja kuvia ja helppolukuisia fontteja, jotka tukevat viestin tyyliä.
 • Tavoitteellisuus: Mieti tarkasti, mitä haluat saavuttaa uutiskirjeelläsi.
  Onko tarkoituksena kasvattaa myyntiä, tiedottaa ajankohtaisista muutoksista, jakaa tarjouksia tai tarjota arvokasta sisältöä?
  Pidä tavoitteesi mielessä ja räätälöi uutiskirjeen sisältö ja viesti.
 • Henkilökohtaisuus: Pyri luomaan henkilökohtainen yhteys lukijoihin.
  Käytä personoitua sisältöä, kuten asiakkaan nimeä, ja osoita viestiä kohderyhmälle sopivaksi.
  Tämä auttaa lukijoita tuntemaan, että viesti on suunnattu juuri heille.
 • Selkeä toimintakehoitus: Jokaisessa uutiskirjeessä tulisi olla selkeä toimintakutsu, joka ohjaa lukijat toivottuun toimintaan.
  Olipa kyseessä linkki verkkosivuille, tuotteen ostaminen tai lomakkeen täyttäminen, varmista, että toimintakutsu erottuu ja on helppo seurata.
 • Testaus ja seuranta: Älä unohda testata ja seurata uutiskirjeesi suorituskykyä.
  Analysoi avaus- ja klikkausprosentteja

Todettakoon siis, että uutiskirjeet auttavat parantamaan asiakassuhteita ja edistämään myyntiä sekä muita yrityksen tavoitteita.
Tyyli on vapaasti muokattavissa yrityksen tarpeisiin sopivaksi, joten se sopii jokaiselle!

Tarvitsetko apua pitämään nykyiset ja potentiaaliset asiakkaasi ajan tasalla? Ota yhteyttä tästä linkistä, niin jutellaan lisää!

Tags: No tags

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.