towfiqu-barbhuiya-5u6bz2tYhX8-unsplash

5 syytä miksi nettisivut kannattaa kääntää eri kielille

Monikieliset nettisivut ovat nykypäivänä yhä tärkeämmässä roolissa. Kääntämällä nettisivusi suomen kielen lisäksi myös muille kielille, kuten esimerkiksi englanniksi, espanjaksi ja saksaksi, tavoitat huomattavasti suuremman joukon kuluttajia. Tämä tietenkin lisää yrityksesi kasvua. Olitpa millä alalla tahansa, monikieliset nettisivut auttavat sinua kasvattamaan asiakaskuntaasi sekä yrityksesi näkyvyyttä netissä.

Monikielisten nettisivujen hyödyt

Monikielisistä nettisivuista on yrityksellesi paljonkin erilaisia hyötyjä, niin asiakastyytyväisyyden, markkinoinnin, myynnin kuin muidenkin aspektien kannalta. Tässä ovat 5 suurinta hyötyä, jotka nettisivujen kääntäminen yrityksellesi tuo:

  1. Nettisivustosi vierailijamäärä ja tuotot kasvavat

Nettisivujen kääntäminen useammalla kielelle houkuttelee paikalla uusia asiakkaita, joita et ehkä ole aiemmin pelkällä suomenkielisellä versiolla tavoittanut. Näin ollen nettisivustosi liikenne ja klikkaukset kasvavat huomattavasti. Lisäksi uudet asiakkaat ovat todennäköisesti vierailemassa nettisivustolla ostaakseen tarjoamiasi tuotteita ja palveluita. Näin ollen myös myyntisi ja sitä kautta tietenkin saamasi tulot lisääntyvät. On nimittäin todennäköistä, että mikäli asiakas ei löydä nettisivustoa hänen omalla äidinkielellään, hän ei löydä koko sivustoa lainkaan, jolloin myös kaikki mahdolliset ostokset jäävät kokonaan tekemättä.

  1. Haluat laajentaa toimintaa myös kansainvälisille vesille

Kenties sinulla on jo jalka oven välissä laajentaaksesi liiketoimintaasi Suomen maaperän ulkopuolelle. Jotta laajentuminen onnistuu, on sanomattakin selvää, että nettisivustosi tulee löytyä useammalla kuin yhdellä kielellä; suomi kun ei oikein ole kovinkaan kansainvälinen kieli. Laajentumista pohtiessa tuleekin miettiä, mitkä ovat juuri sinun yrityksesi kohdemaat, jotta voit kohdentaa nettisivusi oikein juuri heille. Monilla nettisivut saattavatkin jo löytyä suomen lisäksi esimerkiksi englannin kielisinä, mutta tutkimusten mukaan vain noin 20 prosenttia maailman väestöstä puhuu englantia. Onkin siis tärkeää kääntää nettisivut suomen ja englannin lisäksi myös muille kielille.

  1. Kilpailukykyisenä pysyminen

Yhä useammat yritykset ovat tehneet toiminnastaan entistä monikansallisempaa; oikeastaan alasta riippumatta. Vaikka et olisikaan laajentamassa toimintaasi Suomen rajojen ulkopuolelle, on kuitenkin hyvä muistaa, että myös Suomi on nykyään jo hyvin kansainvälinen maa. Meillä on paljon maahanmuuttajia ympäri maailmaa, joilta suomen kieli ei välttämättä vielä taivu. Näin ollen kääntämällä nettisivusi useammalle kuin yhdelle tai kahdelle kielelle, et ainoastaan laajenna näkyvyyttäsi ja tavoitettavuuttasi ulkomailla, vaan myös ihan Suomen sisällä. Monikieliset nettisivut ovat siis jo hyvin yleinen toimintatapa myös Suomessa. Pitääksesi yrityksen kilpailukykyisenä tai ehkä jopa oman alansa edelläkävijänä, on nettisivujen monikielisyys hyvin suositeltavaa.

  1. Monipuolisemmat SEO hyödyt

Kuten lähes jokainen yrittäjä varmasti tietääkin, SEO on hyvin tärkeää nettisivujen toiminnan ja pääasiassa niiden löytymisen kannalta. Kun nettisivusi on tarjolla useammilla kielillä, saat tietenkin myös enemmän hyötyä hakukoneen tuloksissa, sillä yhä useammat hakusanat tuovat tulokseksi juuri sinun yrityksesi. Kannattaakin siis tarkistaa nettisivujesi data ja huomioida mistä maista vierailijoita on, jotta osaat vastata kuluttajien kysyntään.

  1. Asiakastyytyväisyys lisääntyy

Asiakkaat ovat selvästi tyytyväisempiä silloin, kun he kokevat olonsa ymmärretyksi sekä kuulluksi. Tyytyväiset asiakkaat taas lisäävät osaltaan yrityksesi positiivista näkyvyyttä sekä tuottavuutta, sillä tyytyväiset asiakkaat todennäköisemmin haluavat asioida yrityksen nettisivuilla uudemman kerran. Kun nettisivut löytyvät juuri asiakkaan omalla äidinkielellä, lisää se heidän tuntemustaan ymmärretyksi tulemisesta.

Mistä löydän hyvän käännöspalveluiden tarjoajan?

Katriumilla tarjoamme monipuoliset ja monikieliset käännös-, lokalisaatio- ja oikolukupalvelut. Halusitpa nettisuvusi käännettävän sitten mille tahansa Euroopan kielelle, voit olla varma, että meiltä se onnistuu. Kaikki teettämämme käännökset ovat natiivien tarkastamia, jolloin voit olla varma, että käännökset ovat laadukkaita ja virheettömiä. Lisäksi tarjoamme yrityksellesi myös monikieliset ja monikanavaiset call center – ja contact center -palvelut, jotka auttavat sinua pyörittämään yrityksesi nettisivuja myös uusille kansainvälisille asiakkaillesi sopivaksi. Mikäli kiinnostuit, ota meihin yhteyttä täältä, niin kerromme lisää!

Tags: No tags

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.