pawel-czerwinski--0xCCPIbl3M-unsplash

5 selvää merkkiä milloin asiakaspalvelu kannattaa ulkoistaa

Enemmin tai myöhemmin yritykselläsi tulee vastaan tilanne, jossa kasvu on sellaista, että asiakaspalvelu vaatii aikaasi enemmän ja enemmän. Kysymykset ja ongelmat eivät tule pelkästään puhelimen kautta, vaan myös sähköpostitse ja esimerkiksi sosiaalisen median viestikanavien kautta. Vaikka niihin vastaaminen onkin aikaa vievää ja ajoittain myös työlästä, viestii se yritykselle selkeästi sitä, että tarjotuilla tuotteilla ja palveluilla on kysyntää kuluttajien keskuudessa. Pienyrittäjänä voi kuitenkin tuntua työläältä hoitaa asiakaspalvelua täysin itse tai vain kahden hengen voimin, etenkin jos yritys on kasvussa.

Milloin sinun tulisi ulkoistaa yrityksesi asiakaspalvelu?

  1. Hallinnolliset tehtävät vievät keskittymisesi yrityksen toiminnan kannalta tärkeimmistä tehtävistä

Toisin sanottuna, kun oma tai mahdollisten työntekijöidesi aika menee muiden kiireellisempien työtehtävien hoitamisesta muiden hallinnollisten tehtävien pyörittämiseen. Tällaisia tehtäviä ovat esimerkiksi useisiin asiakkaiden lähettämiin kysymyksiin vastaaminen, yleisen tiedon välittäminen, valitusten käsittely, teknisen tuen työt ja kylmäsoittaminen myynnissä. Tällöin on syytä harkita asiakaspalvelun ulkoistamista, sillä nämä tehtävät eivät todennäköisesti vaadi yhtä paljon osaamista kuin sinulle itselläsi tai työntekijöilläsi olisi tarjota, muita tehtäviä hoitaessaan.

  1. Kysyntäsi vaihtelee kausittain

Turismin ja viihdealan lisäksi on myös monia muita aloja, joilla kysyntää on enemmän tiettyinä kausina, jolloin itse yrittäjä tai työntekijät joutuvat vastaamaan ryöppyyn asiakkaiden kysymyksiä ja ongelmia, mikä tietenkin vie aikaa muista työtehtävistä. Kausittain vaihteleva kysyntä luo esimerkiksi seuraavia ongelmia: yrityksen omille asiakaspalvelijoille täytyy löytää muita hommia sesonkiajan ulkopuolella, joille tulee tietenkin maksaa palkkaa tältä ajalta mikäli haluat pitää joukossasi osaavat asiakaspalvelun ammattilaiset. Toisaalta taas, mikäli pyrit tekemään kustannustehokkaamman ratkaisun, joudut joka sesongin alussa palkkaamaan ja kouluttamaan uudet ammattilaiset hoitamaan kyseisen kauden asiakaspalvelun. Tämän vuoksi ulkoistaminen on yleensä paras vaihtoehto. Monet ulkoistettua asiakaspalvelua tarjoavat yritykset tarjoavat yleensä kysyntään vastaavia palveluita, jotka sopivat erityisen hyvin juuri sellaisille yrityksille, joiden kysyntä vaihtelee kausittain.

  1. Haluat tehostaa myyntiäsi

Hyvä asiakaspalvelu on yhä yksi tärkeimmistä osista hyvän asiakaskokemuksen takaamiseksi. Hyvä, luotettava ja tehokas asiakaspalvelija, joka kuuntelee asiakkaitaan ja todella auttaa heitä heidän ongelmiensa kanssa, lisää siis yrityksessä asioivien asiakkaiden tyytyväisyyttä huomattavasti. Pitämällä asiakkaasi tyytyväisenä lisäät samalla myös myyntiäsi, sillä tyytyväiset asiakkaat haluavat todennäköisesti asioida kanssasi uudemmankin kerran. Toisaalta ulkoistettua asiakaspalvelua tarjoavat yritykset tarjoavat usein myös muita liiketoiminnan tukipalveluita, joilla voit tehostaa myyntiäsi. Ulkoistamalla asiakaspalvelusi voit hyödyntää myös muita heidän tarjoamiaan liiketoiminnan tukipalveluita sekä contact center- ja call center -palveluita.

  1. Tarvitset monikielisen asiakaspalvelun

Kenties yrityksesi on jo laajentunut tai juuri laajentumassa myös kansainvälisemmille markkinoille. Tällöin on hyvin olennaista, että saatavilla on myös monikielistä asiakaspalvelua, jotta kansainväliset asiakkaasi saavat asioitua yrityksesi kanssa mahdollisten ongelmien tai kysymysten ilmetessä. Taataksesi asiakastyytyväisyyden ja hyvän kuluttajakokemuksen, on välttämätöntä, että myös ulkomaalaiset asiakkaasi saavat erinomaista asiakaspalvelua, joka onnistuu parhaiten asiakaspalvelun ulkoistamisella. Kolmannen osapuolen yrityksen työntekijöillä on usein kattava kirjo kielitaitoa, jolloin asiakaspalvelun hoitaminen sujuu helposti monikielisesti, ilman lisäkoulutuksia ja -kustannuksia.

  1. Tarvitset kustannustehokkaan asiakaspalveluratkaisun

Oman asiakaspalvelijan kouluttaminen vie aikaa ja voi tulla myös huomattavan hintavaksi, sillä yrittäjän tulee tietenkin hankkia kaikki asiakaspalveluun tarvittava välineistö ja maksettava koulutuksesta ja niin edelleen. Lisäksi oma asiakaspalvelija voi tietenkin työskennellä vain tiettyinä kellonaikoina, sillä harva on töissä ympäri vuorokauden. Mikäli haluat ympärivuorokautista asiakaspalvelua, tulee se nopeasti kalliiksi lisien maksun yms. seurauksena. Ulkoistamalla asiakaspalvelusi saat edullisesti monikielistä, monikanavaista ja ympärivuorokautista asiakaspalvelua, joka on tietenkin huomattavasti kustannustehokkaampi ratkaisu!

Ulkoista asiakaspalvelusi nyt!

Me Katriumilla tarjoamme vuosien kokemuksella luotettavaa ja tehokasta asiakaspalvelua, jota tehdään sydämellä. Osaavat monikieliset asiakaspalvelun ammattilaisemme pitävät huolen sinun yrityksesi asiakkaista ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Ota meihin yhteyttä täältä, niin kerromme lisää tarjoamistamme palveluista!

Tags: No tags

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.